رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
امام جمعه کاشمر:

قطعی برق و خشکسالی عامل نابودی کشاورزی است

امام جمعه کاشمر گفت: قطعی برق و خشکسالی‌های پی‌درپی نیز یکی از دلایل آسیب‌پذیری کشاورزی و دامداری سنتی است و این مدل سنتی دیگر پاسخگوی شرایط فعلی نیست و نیاز به تحول دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ حجت‌الاسلام جواد طاهری، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به ضرورت توجه به روز ملی جمعیت، بر اهمیت تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری تأکید کرد و اظهار داشت: اگر کسی به دنبال اجر و ثواب است، بداند که فرزندآوری برای حیات کشور و حفظ بنیان خانواده امری ضروری است.

امام جمعه کاشمر با بیان اینکه کشور برای بقا و پویایی خود نیازمند جمعیت جوان است، تصریح کرد: خانواده‌هایی که فرزندان کمی دارند، شور و نشاط زندگی در آن‌ها کاهش یافته است، باید دست‌کم کسانی را که بدون مانع جدی، تنها به دلیل شرایط فرهنگی و محیطی فرزندآوری نمی‌کنند، تشویق کرد.

وی با اشاره به مشکلات موجود کشور اذعان کرد: ما در هفته گذشته با مسائل متعددی مواجه بودیم، امروز هم نظام دارای نقاط قوت است و هم با مشکلاتی دست به گریبان هستیم، یکی از این مشکلات، قطعی برق ناشی از ناترازی تولید و مصرف است که به صنایع، کشاورزی و عموم مردم آسیب رسانده است.

طاهری با تأکید بر اینکه افراد در شرایط عادی برنامه‌ریزی می‌کنند، اما با قطع ناگهانی برق ضربه می‌خورند، عنوان کرد: کشورهای دیگری هم هستند که روزی پنج یا شش ساعت قطعی برق دارند، اما چون از پیش اطلاع دارند، ضرری متوجه صنایع‌شان نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ما سال‌ها در وضعیت عادی بودیم، اما چند سالی است با ناترازی مواجه‌ایم و تلاش شده که قطعی برق را به روزی دو ساعت محدود کنند، اما همین میزان هم به کشاورزی ما آسیب می‌زند، تشریح کرد: خشکسالی‌های پی‌درپی نیز یکی از دلایل آسیب‌پذیری کشاورزی و دامداری سنتی است و این مدل سنتی دیگر پاسخگوی شرایط فعلی نیست و نیاز به تحول دارد.

امام جمعه کاشمر در ادامه با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان، ابراز کرد: او برای حل مشکلات داخلی کشورش، به عربستان سفر کرد، از آنها تمجید کرد و در قبال فروش تسلیحات نظامی، علیه ایران سخن گفت و این‌ها همه در چارچوب یک معامله‌گرانه صورت گرفت.

وی همچنین در ادامه افزود: دشمنان ما از مشکلات داخلی خود سخنی نمی‌گویند؛ اما درباره ایران می‌گویند مردم آب و برق ندارند، در حالی که طبق آمارهای خودشان ۴۰ میلیون فقیر در آمریکا وجود دارد و ۷۳۰ هزار خانواده در خیابان‌ها زندگی می‌کنند. اشتغالی که آنها تعریف می‌کنند، توان اداره یک خانواده را ندارد.

طاهری با قدردانی از موضع‌گیری اخیر فرمانده سپاه پاسداران، سردار سلامی، گفت: ما باید در حوزه‌های مختلف با همان قاطعیتی که در برابر تهدید نظامی دشمن ایستاده‌ایم، عمل کنیم، امروز دشمن جرئت تهدید نظامی ندارد، چون می‌داند پاسخ کوبنده‌ای خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه باید در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هم با همین منطق مقاومت پیش برویم، تأکید کرد: همان‌طور که مردم امروز به تهدیدهای دشمن پوزخند می‌زنند، باید مسئولان هم آماده باشند که این تهدیدها را به فرصت برای نظام تبدیل کنند.

امام جمعه کاشمر با یادآوری نقش شهید آیت‌الله رئیسی، بیان کرد: مهم‌ترین کاری که او انجام داد، ایجاد اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بود، این اعتماد، مشروعیت و مقبولیت نظام را افزایش داد، وحدت ملی را حفظ کرد و به‌عنوان سپر دفاعی در برابر تهدیدهای داخلی و خارجی عمل کرد، امروز هم مسئولان باید در حوزه‌های اقتصادی این اعتماد را بازتولید کنند.

وی با تأکید بر اهمیت مسائل اقتصادی، رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور را اگرچه آرمان‌گرایانه، اما دست‌یافتنی دانست و اظهار داشت: کار آرمانی را باید با تلاش‌های جهادی دنبال کرد، اگر این تلاش اتفاق بیفتد، رشد ۸ درصدی که به نظر سخت و دور از دسترس می‌رسد، قابل تحقق است.

طاهری با بیان اینکه یکی از زمینه‌هایی که ممکن است جامعه را به ذلت بکشاند، حوزه اقتصاد است، بنابراین توجه به آن، نه‌تنها مسئولیتی اجتماعی بلکه تکلیفی شرعی است، خاطرنشان کرد: چهار موتور محرک برای تحقق این رشد، سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، رشد صادرات غیرنفتی، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها است.

وی با اشاره به اینکه باید فضای کسب‌وکار بهبود یابد، ریسک سرمایه‌گذاری کاهش یابد و امنیت اقتصادی تقویت شود، تصریح کرد: ما در استان‌های مرزی قرار داریم؛ اما دانش ما در حوزه صادرات پایین است، باید این دانش را ارتقا داد، به‌خصوص در صنایعی که دارای ارزش افزوده بالا هستند و بازارهای منطقه‌ای بالقوه‌ای دارند.

امام جمعه کاشمر با بیان اینکه رشد اقتصادی با چالش‌هایی نیز مواجه است، چهار مانع مهم را مورد اشاره قرار داد: اول، ادامه تحریم‌های دشمن است که حتی با توافق هم احتمال برداشته‌شدن کامل آن‌ها کم است، دوم، ناپایداری سیاست‌های کلان و تغییرات مکرر در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی که باید با قانون‌گذاری جامع و پایدار اصلاح شود.

وی ادامه داد: سومین مانع، ناترازی در نظام بودجه و بانکداری است که موجب رشد نقدینگی و تورم مزمن شده و چهارمین مانع، کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری بلندمدت به دلیل تورم بالا و عدم اطمینان اقتصادی است. 

انتهای خبر/

1404-02-26 14:11 شماره خبر : 11388

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار