رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
سه‌شنبه 1403/10/18 Tuesday - 2025 07 January الثلاثاء ، 7 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-16 11:59 شماره خبر : 10051 https://sobhtoos.ir/short/erJzm 0
امام جمعه تربت‌حیدریه تصریح کرد:

امام جمعه تربت‌حیدریه گفت: باید به جای فقیرزدایی، به فقرزدایی بپردازیم؛ یعنی زمینه‌های ایجاد فقر را از بین ببریم، چرا که یک فرد فقیر که مستعد بهبود وضعیت خود شود، ممکن است دوباره به فقر بازگردد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ حجت‌الاسلام سید محمد معلمی صبح امروز در جلسه شورای زکات شهرستان تربت‌حیدریه اظهار کرد: شورای زکات باید به سمت اشتغال مددجویان حرکت کند و نهادهای حمایتی هم باید با ایجاد درآمد پایدار، این امر را محقق سازند.

وی با بیان اینکه حتی می‌توان این افراد در آینده نزدیک به کارفرما تبدیل شوند، افزود: هنر در شورای زکات و همچنین سایر نهادهای حمایتی باید به این گونه باشد که مددجو توانمند و بتواند برای خود درآمدی پایدار ایجاد کند.

امام جمعه تربت‌حیدریه فلسفه دوم شورای زکات را تبیینی دانسته و از عدم تبلیغ و تبیین مناسب در این شورا انتقاد کرد و گفت: هرچند کار تبیینی به طور کامل انجام نمی‌شود، اما اسلام وقتی یک عبادت و واجب را اعلام کرده، علاوه بر معنویات و رسیدن به سعادت انسان، برنامه‌ای برای فقرزدایی نیز دارد.

معلمی تٱکید کرد: باید ضعف بنیان‌های دینی مردم در پرداخت وجوهات شرعی تقویت شود، این موضوع مهم است که مردم بدانند با عدم پرداخت وجوهات خود، اعم از خمس و زکات، حق تصرف در مال و اموال را ندارند و تبیین این موضوع اهمیت زیادی دارد؛ زیرا آثار آن تبعاتی در زندگی افراد خواهد گذاشت.

امام جمعه تربت‌حیدریه گفت: برای تبلیغ حقیقت دین و کلام اهل‌بیت علیه‌السلام به منظور نجات جامعه، باید از روش‌های نوین امروز نیز استفاده کرد، از طرفی شورای زکات باید احساس نیاز خود را شناسایی کند.

ادراک سازی و اقناع‌سازی برای پرداخت وجوهات ضروری است

فرماندار تربت‌حیدریه بر تبیین ضرورت پرداخت وجوهات از طریق ادراک‌سازی برای اقناع نسل امروز تٱکید کرد و افزود: این نسل نیاز دارد تا قانع شود که پرداخت وجوهات چه آثار مثبتی دارد.

مجتبی شجاعی بیان کرد: امروز مجمع خیرین مدرسه‌ساز و سلامت در کشور جلوتر از مسئولان و دستگاه‌های اجرایی است و باید ببینیم آن‌ها چه روش‌هایی استفاده کرده‌اند و این روش‌ها در شورای زکات ترویج شود، در عین حال هر ساله شاهد حضور افزایشی خیرین مدرسه‌ساز و سلامت هستیم، اما باید ریشه‌های فرهنگی و اعتقادی جامعه هم تقویت شود.

وی ادامه داد: این مهم یک تکلیف انسانی و اسلامی است، همچنین باید نقاط ضعف را شناسایی و زمینه‌های تقویت ادراک‌سازی را فراهم کنیم.

شجاعی بیان کرد: بخشداران و دهیاران باید در حوزه تبیینی برای تبلیغ زکات تلاش کنند، بسیاری از حوزه‌های اشتغال و رفع مشکلات معیشتی نیازمندان از طریق پرداخت وجوهات شرعی تأمین می‌شود.

جمع‌آوری ۲۲۴ میلیارد تومان زکات در خراسان رضوی 

رئیس شورای زکات خراسان رضوی گفت: باید فرهنگی ایجاد شود که مردم خودشان برای پرداخت زکات ترغیب شوند.

سید محمد حسینی افزود: امسال تاکنون در استان ۲۲۴ میلیارد تومان زکات جمع‌آوری شده که از این مقدار، ۲۰۰ میلیارد تومان واجب و مستحب بوده است. 

وی افزود: زکات هر منطقه باید در همان منطقه هزینه شود و مقرر شده که زکات جمع‌آوری‌شده در هر روستا در همان‌جا هزینه شود.

رئیس کمیته امداد تربت‌حیدریه با اشاره به معاف مالیات پرداخت کنندگان زکات، گفت: راهبرد اول ما، پویا کردن شورای زکات است که بر همین اساس ۸۶ شورای زکات ایجاد کرده‌ایم.

سید سعید عبدالله‌زاده افزود: مسیر پرداخت زکات از طریق سامانه‌های مختلف نیز فراهم شده است، در عین حال در سطح شهرستان، ۱۳۴ روستا داریم که ۸۶ روستا مستعد زکات هستند و ۳۵۱ نفر زکات پرداخت کرده‌اند که از این تعداد ۵۴ نفر کل مالک هستند.

وی با بیان اینکه مجموع تعهد زکات امسال ۱۲ میلیارد تومان است، گفت: در ۹ ماهه نخست ۷۳ درصد آن، معادل آن محقق شده است، البته در خیلی از موارد پرداخت زکات به دبیرخانه اعلام نمی‌شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار