رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم:

شعار سال، نسخه نجات از کودتای اقتصادی است

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم، تحقق شعار سال را نه یک توصیه، بلکه فرمانی راهبردی از سوی رهبر انقلاب و ضرورتی برای عبور از «کودتای اقتصادی» دانست.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» حجت‌الاسلام احمدعلی یوسفی، در دوازدهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید که در مشهد برگزار شد،  با تأکید بر اینکه شعارهای سال رهبری دستورالعمل‌هایی عملیاتی‌اند، گفت: اولویت‌دادن به مسائل اقتصادی نشانه‌ای از موقعیت اضطراری اقتصاد کشور است.

وی اقتصاد مقاومتی را تنها راه برون‌رفت از بحران‌ها دانست و اظهار کرد: تحقق شعارهایی مانند سرمایه‌گذاری برای تولید، مستلزم بسیج همه ظرفیت‌های مردمی، مدیریتی و علمی کشور است.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم از «کودتای اقتصادی» آغازشده از دهه ۸۰ با تأسیس بانک‌های خصوصی سخن گفت و ادامه داد: ساختار فعلی بانکداری ربوی و خلق پول بی‌ضابطه، موجب نابرابری، تورم پنهان و انتقال ثروت از اقشار ضعیف به مرفهان شده است.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۸۰ درصد خلق پول در کشور توسط بانک‌های خصوصی انجام می‌شود که آن را نه در تولید، بلکه در فعالیت‌های سوداگرانه صرف می‌کنند.

یوسفی با اشاره به چرخه‌ی سه‌گانه‌ی باطل در اقتصاد ایران شامل: خلق پول بی‌ضابطه، بنگاه‌داری بانک‌ها و تمرکز سرمایه، گفت: این سه مرحله، ریشه بسیاری از نابرابری‌ها، تورم، و تعطیلی بنگاه‌های تولیدی هستند. او وجود ۱۷۰۰ صرافی، ازجمله تنها ۴۰۰ مجاز، را نشانه بی‌نظمی شدید ارزی و ضعف در سیاست‌گذاری دانست.

وی با استناد به دیدگاه‌های مراجع تقلید، عملکرد نظام بانکی را مصداق «اسلام‌نمایی» و اقداماتی مانند خلق پول از هیچ را مصداق سرقت از جیب مردم معرفی کرد. 

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم تأکید کرد: بانک‌ها باید نقش واسطه‌گری مالی داشته باشند، نه خالق پول یا بنگاه‌دار.

وی با انتقاد از سیاست‌های ارزی، افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی را نتیجه وادادگی ارزی دانست و هشدار داد: این وضعیت نوعی جنگ اقتصادی ناعادلانه است که در آن ابزار دشمن را خودمان به دستش داده‌ایم. 

یوسفی ابراز کرد: پیشنهاد من این است که مدیریت متمرکز ارزی جایگزین سیاست‌های غلط فعلی شود.

وی همچنین از تجربه ناموفق اصلاحات بانکی مجلس گفت و از تدوین طرحی جدید با همکاری دانشگاهیان و حوزویان خبر داد و عنوان کرد: خلق پول به سه شرط تأمین بخش واقعی اقتصاد، پرهیز از تمرکز ثروت، و تضمین منافع عمومی مشروط است.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم در پایان هشدار داد: اگر چرخه معیوب فعلی اصلاح نشود، فقر و نابرابری نه‌تنها باقی می‌مانند، بلکه نهادینه می‌شوند. راه برون‌رفت، اجرای دقیق الگوی اقتصاد مقاومتی، اصلاح نظام بانکی و استقرار عدالت اقتصادی است.

انتهای خبر/

1404-03-05 21:47 شماره خبر : 11569

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار