رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
دوشنبه 1403/08/28 Monday - 2024 18 November الاثنين ، 16 جمادى الأول ، 1446
ساعت
رئیس اندیشکده زن و خانواده:

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: دولت چهاردهم در ابتدای کار خود، موضوع زن و خانواده را باید سرلوحه برنامه‌های خود  قرار دهد.

مینو اصلانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با اشاره به اولویت دولت چهاردهم در حوزه زنان، اظهار کرد: زمینه بروز استعدادهای بانوان باید فراهم و به این مهم به صورت جدی پرداخته شود تا این قشر مهم و تاثیرگذار بتوانند در عرصه‌های مختلف حضور پیدا یابند و نقش آفرینی کنند. 

وی خاطرنشان کرد: دولت چهاردهم در ابتدای کار خود، موضوع زن و خانواده را باید سرلوحه برنامه‌های خود  قرار دهد چرا که بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، موضوع زن و خانواده در رأس امور است.

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) عنوان کرد: موضوع زن و خانواده در سرلوحه برنامه های دولت باید قرار گیرد چرا که ایجاد آرامش و تحکیم خانواده می‌تواند به آرامش جامعه کمک کند، همچنین می‌تواند جامعه‌ای پویا و با نشاط را رقم بزند.

ضرورت تغییر کتاب‌های درسی بر اساس سند بنیادین آموزش و پرورش

وی با اشاره به اهمیت نقش مادران و زنان، ابراز کرد: دولت چهاردهم باید در راستای تقویت هویت زنان تلاش کند از این رو لازم است در کتاب‌های درسی تغییرات جدی ایجاد شود و بر اساس سند بنیادین آموزش و پرورش، دولت می‌تواند این موضوع را جدی‌تر دنبال کند.

اصلانی با تأکید بر اهمیت سند بنیادین آموزش و پرورش، تصریح کرد: این سند به تربیت دینی و ممتاز  دانش‌آموزان و تربیت بر مبنای فطرت و نقش‌های اجتماعی کمک می‌کند.

پیوست خانواده به طرح‌های حوزه سیاست، اقتصاد و اجتماعی اضافه شود

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) ادامه داد: موضوع مهم دیگری که دولت باید به آن اهتمام ویژه ورزد، توجه و عمل به پیوست‌های فرهنگی در طرح‌های حوزه سیاست، اقتصاد و اجتماعی است. می‌توان برای تمامی طرح‌ها تکمله‌ای تحت عنوان پیوست خانواده اضافه کرد تا این‌گونه خانواده محوری را عملیاتی کرد.

وی با اشاره به نقش زنان در پیشرفت کشور، عنوان کرد: نقش بانوان باید جدی گرفته شود و زمینه نقش‌آفرینی آن‌ها در حوزه‌های کارآفرینی، فناوری و موسسات دانش‌بنیان فراهم شود تا زنان نخبه کشور بتوانند مراکز دانش بنیان تأسیس کنند و برای پیشرفت کشور قدم‌های موثری بردارند.

اصلانی با اشاره به توان زنان فرهیخته جامعه، افزود: دولت چهاردهم به منظور بهره‌برداری از توان بانوان باید حمایت از زنان سرپرست خانواده و خانواده‌هایی که نیازمند به حمایت هستند را در دستور کار خود قرار دهد.

وی با اشاره به آغاز تسهیل ازدواج در دولت سیزدهم، گفت: حمایت از ازدواج دانشجویی و همچنین حمایت مالی از جوانان می‌تواند تسهیل‌کننده ازدواج باشد، لذا امید می‌رود که دولت چهاردهم به این مهم توجه و اهتمامی ویژه ورزد.

دولت چهاردهم قانون جوانی جمعیت را دنبال کند

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) جوانی جمعیت را موضوعی مهم دانست و بیان کرد: با تصویب مجلس و ریل‌گذاری در دولت سیزدهم  اقدامات خوبی برای طرح جوانی جمعیت صورت گرفت از این رو دولت جدید نیز باید قانون جوانی جمعیت را به صورت جدی دنبال کند.

وی خاطرنشان کرد: قانون جوانی جمعیت از این رو حائز اهمیت است که کمک می‌کند کشورمان به سمت کهنسالی نرود و همواره بتوانیم از وجود جوانان برای آبادانی، سازندگی و پیشرفت کشور بهره ببریم لذا پیگیری و تحقق قانون جوانی جمعیت بسیار مهم است و آینده کشور به آن وابسته است.

اصلانی با اشاره به اهمیت توجه به تحکیم خانواده در دولت چهاردهم، گفت: در معاونت امور زنان دولت سیزدهم طرح‌هایی پیرامون تحکیم خانواده و تجرد قطعی دهه شصتی‌ها ارائه و برنامه‌های خوبی برای حمایت و ارائه مسکن به خانواده‌ها و همچنین تأهل مجردان عملیاتی شد.

وی افزود: ستاد ملی خانواده سال‌هاست تصویب شده و ریاست آن را رئیس جمهور بر عهده دارد، بنابراین امیدواریم که دولت چهاردهم به جلسات و تشکیل ستاد ملی خانواده اهتمام  ویژه ورزد و این امر در دنیا بی‌نظیر است  که ستادی با حضور رئیس جمهور و وزار تشکیل شود که در آن به بحث مهم  تشکیل، تحکیم و تقویت بنیان خانواده بپردازند.

شهید رئیسی جنبش جهانی تعهد به خانواده را در صحن سازمان ملل مطرح کرد

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان این‌که رئیس جمهور شهید سال گذشته در صحن سازمان ملل جنبش جهانی تعهد به خانواده را مطرح کرد، افزود: انتظار می‌رود دولت چهاردهم به این مهم بپردازد و برای آن ریل‌گذاری کند تا جمهوری اسلامی که به واسطه رئیس جمهور شهید، این طرح را به سازمان ملل ارائه کرده است، خود پیش‌قدم و پیش‌ران باشد.

وی ادامه داد: سند جنبش جهانی تعهد به خانواده توسط معاونت امور زنان تهیه شده است و این باید در دولت جدید پیگیری و به سازمان ملل ارائه شود تا این جنبش شکل گرفته و جایگاه خود را در جهان پیدا کند.

اصلانی طرح جمهوری اسلامی در سازمان ملل تحت عنوان جنبش جهانی تعهد به خانواده را موضوعی مهم دانست و گفت: ما برای این جنبش جهانی می‌توانیم فرهنگ اهل بیت(ع) را به عنوان اسوه و الگوی مطرح کنیم.

وی با بیان این‌که سندهای بسیاری در طول چهار دهه پرافتخار جمهوری اسلامی در موضوع خانواده داشته‌ایم که همه این‌ها قابل ارائه به جهان هستند، اضافه کرد: در حال حاضر رویکرد خوبی در جهان به موضوع خانواده در حال شکل‌گیری است و ما باید پرچمدار این حرکت‌ها باشیم و کمک کنیم که خانواده به اصالت و جایگاه اصلی خود بازگردد.

ضعف مباحث تربیتی در برخی مهدکودک‌ها

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) توجه به حوزه کودکان و رسیدگی به موضوع مهدکودک‌ها را بسیار مهم دانست و ادامه داد: امروز با مهدکودک‌هایی مواجهیم که مباحث تربیتی در آن ضعیف است لذا در دولت چهاردهم از آموزش و پرورش انتظار می رود که به مهدکودک‌ها به عنوان بستری تربیت‌کننده توجه ویژه داشته باشد.

وی افزود: امروز نیاز داریم که جوانان و نوجوانان در جریان پیشرفت کشور قرار گیرند لذا نهضت پیشرفت موضوع بسیار مهمی است که دولت چهاردهم  نیز باید مثل دولت سیزدهم کمک کند که نوجوانان و جوانان با پیشرفت‌های کشور آشنا شوند چرا که این امر موجب بالندگی، هویت‌بخشی و حرکت بیشتر آن‌ها خواهد شد.

پیاده‌روی اربعین و اردوی راهیان نور، فرصتی مغتنم برای انسان‌سازی

اصلانی پیاده‌روی اربعین و اردوی راهیان نور  را فرصت‌هایی مغتنم برای انسان‌سازی دانست و افزود: راهیان نور کمک می‌کند که جوانان با تاریخ نه چندان دوری در دوران دفاع مقدس آشنا شوند و این ایام جزو پر افتخارترین دوره‌های تاریخی ما محسوب می‌شود، همچنین مسیر اربعین، مسیر انسان‌سازی، تربیت و آشنایی با اهل بیت(ع) است لذا امیدواریم که دولت چهاردهم به این دو مهم توجه ویژه داشته باشد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار