رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
چهارشنبه 1403/11/17 Wednesday - 2025 05 February الأربعاء ، 6 شعبان ، 1446
ساعت
1403-11-17 06:02 شماره خبر : 10318 https://sobhtoos.ir/short/enoXQ 0
«صبح توس» گزارش می‌دهد؛

«هنرستان‌ها» نقش مهمی در تربیت و تأمین نیروی کار ماهر و کارآمد برای صنایع دارند و قطعاً توسعه این مراکز در شهرستان سرخس نه‌تنها به بهبود کیفیت آموزش کمک می‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال پایدار در این شهرستان باشد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش نقش مهمی در تربیت و تأمین نیروی کار ماهر و کارآمد برای صنایع مختلف دارند و مطمئناً توسعه و تجهیز این مراکز آموزشی نه‌تنها به بهبود کیفیت آموزش کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی هر منطقه‌ای است.

در شهرستان سرخس وجود منطقه آزاد تجاری- صنعتی به‌عنوان یکی از مراکز مهم اقتصادی و صنعتی می‌تواند اهمیت این موضوع را دوچندان کند و با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های آموزشی و تجهیز هنرستان‌ها، می‌توان نیروی انسانی متخصص و ماهری را تربیت کرد که نیازهای بازار کار شهرستان سرخس را برطرف کند.

این موضوع نه‌تنها به کاهش نرخ بیکاری در شهرستان مرزی سرخس به‌عنوان یکی از شهرستان‌های با نرخ بالای بیکاری کمک می‌کند، بلکه به تقویت صنایع و افزایش تولید ناخالص داخلی نیز منجر می‌شود.

باید تاکید کرد که تجهیز و توسعه هنرستان‌ها و ارتباط آن با اشتغال پایدار می‌تواند به‌عنوان راهکاری راهبردی برای تحقق اهداف اقتصادی و اجتماعی در منطقه آزاد تجاری- صنعتی سرخس مورد توجه قرار گیرد.

در این راستا همزمان با دهه مبارک فجر امسال تجهیزات اهدایی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به هنرستان شهید کلانتری سرخس تحویل داده شد تا شروعی را برای توسعه و تجهیز هنرستان‌های شهرستان سرخس شاهد باشیم؛ شروعی که می‌تواند در آینده‌ای نزدیک زمینه‌ساز اشتغال پایدار در شهرستان راهبردی سرخس شود.

ارتباط هنرستان، صنعت و اشتغال‌آفرینی

محمد جواد نگهبان، مسئول رواق علم و عقلانیت مرکز پیشرفت شهرستان سرخس در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: در رواق علم و عقلانیت مرکز پیشرفت شهرستان سرخس پروژه‌های مختلفی را در حوزه هدایت تحصیلی و توانمندسازی معلمان و همچنین افزایش بهره‌وری و رشد آموزش فنی که اثرگذاری مستقیم بر حوزه اشتغال‌زایی دارد را در فرایندها و راهبردهای خودمان داریم.

وی تصریح کرد: اولین پروژه اجرایی مرکز پیشرفت شهرستان سرخس در تجهیز هنرستان شهید کلانتری بود که واسطه وصل بین هنرستان و صنعت و اشتغال‌آفرینی است.

نگهبان تاکید کرد: در این هنرستان مبلغی بالغ‌بر ۵ میلیارد تومان هزینه برای تجهیز انجام و دانش‌آموزان می‌توانند از این امکانات استفاده کنند.

نگاه توسعه‌ای به مدارس فنی و حرفه‌ای

احمد صفائی، مدیر آموزش و پرورش سرخس در گقتگو با خبرنگار ما تصریح کرد: تجهیزاتی با اعتباری بالغ‌بر ۵ میلیارد تومان از طرف بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به هنرستان شهید کلانتری سرخس اهدا شد.

وی بیان کرد: بر اساس اسناد بالادستی نگاه وزارت آموزش و پرورش به سمت توسعه مدارس فنی حرفه‌ای و کار و دانش است که ما باید به این سمت و سو حرکت کنیم.

مدیر آموزش و پرورش سرخس عنوان کرد: دانش‌آموزان عزیزمان باید مهارت بیاموزند تا برای اشتغال در آینده مشکلی نداشته باشند و این می‌طلبد که تجهیزات متناسب با این موضوع را در کارگاه‌ها و رشته‌ها داشته باشیم.

صفائی تاکید کرد: امروز اتفاق بسیار ارزشمندی در شهرستان مرزی سرخس افتاد و از بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) که این تجهیز را انجام دادند، قدردانی دارم.

وی گفت: نگاه بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، نگاه رفع محرومیت از مناطق کمتر توسعه یافته است و الحمدلله این تجهیزاتی که امروز به هنرستان شهید کلانتری سرخس اهدا شد در آینده هم ادامه داد.

مدیر آموزش و پرورش سرخس خاطرنشان کرد: امیدواریم با توسعه و تقویت هنرستان‌ها، دانش‌آموزان خوبی را با مهارت‌های بسیار بالا تقدیم شهرستان کنیم.

محمد علیان، مدیر مرکز پیشرفت منطقه‌ای بنیاد برکت ستاد اجرایی حضرت امام (ره) نیز در آیین اهدای تجهیزات هنرستان شهید کلانتری سرخس گفت: برای پیشرفت و ساخت شهرستان سرخس باید خودمان را در جایگاه ایران و در جایگاهی جهانی ببینیم.

وی تصریح کرد: راهی جز این نداریم که بر روی تربیت نسل جوان انقلابی بایستیم؛ همچنین برای پیشرفت نیاز به نقشه راه داریم و در شهرستان سرخس ما شاهد عملیاتی شدن این راهبردها هستیم.

گفتنی است؛ یکی از نیازهای شهرستان مرزی سرخس با توجه به ظرفیت‌های عظیم اقتصادی و صنعتی از جمله وجود پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد، شرکت بهره‌برداری نفت و گاز شرق، منطقه آزاد تجاری- صنعتی، راه‌آهن بین‌المللی، گمرک و پایانه مرزی و فرودگاه بین‌المللی ایجاد و راه‌اندازی «هنرستان جوار صنعت» است؛ هنرستانی که می‌تواند با آموزش‌های تخصصی در رشته‌های مرتبط و مورد نیاز این ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی، ضمن توانمند‌سازی جوانان و جامعه محلی، با کاهش نرخ بیکاری، اشتغال‌آفرین باشد.

گزارش از احسان بابائی

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار