رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
دوشنبه 1403/11/15 Monday - 2025 03 February الاثنين ، 4 شعبان ، 1446
ساعت
1403-11-14 19:13 شماره خبر : 10298 https://sobhtoos.ir/short/eGKxa 0
در نشست خبری آبفای مشهد مطرح شد:

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به بهره‌برداری از ۶۳ طرح آب و فاضلاب در دهه فجر گفت: بیش از ۵۰ درصد نیاز آبی مشهد از طریق منابع سطحی و سدها تأمین می‌شود و به دلیل خشکسالی‌ سدها وضعیت آبی خوبی ندارند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» حسین اسماعیلیان در نشست خبری ظهر امروز ۱۴ بهمن ماه در جمع خبرنگاران ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر و بهره‌برداری از ۶۳ طرح آب و فاضلاب مشهد در این ایام اظهار کرد: در حال حاضر مشهد نزدیک به چهار میلیون جمعیت دارد و این کلانشهر سالانه پذیرای ۳۰ میلیون زائر است.

وی تصریح کرد: این ۶۳ طرح آب و فاضلاب با هفت هزار و ۲۱۴ میلیارد ریال اعتبار در مشهد برای ایام دهه فجر آماده بهره‌برداری در بخش‌های مختلف آب و فاضلاب روستایی است، تمرکز ما بر بخش‌های روستایی است زیرا منابع آبی در این مناطق بسیار ناپایدار است و اگر اقدامات زیرساختی صورت بگیرد، نتایج و دستاوردها به‌سرعت ملموس خواهد بود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به آبرسانی به روستاهای شهرستان مشهد، بیان کرد: در حال حاضر ۳۰۰ هزار نفر شامل ۹۶ درصد جمعیت روستایی زیر پوشش این شرکت هستند.

وی به حفر چاه‌های آب اشاره و بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۵ و ۲۹حلقه چاه در بخش‌های روستایی حفر شده است که امسال نیز تاکنون این رقم به بیش از ۲۳ حلقه چاه رسیده است، تأمین آب شرب روستاییان شهرستان مشهد از ۸۰ درصد به ۹۵ درصد جمعیت افزایش پیدا کرده است.

 تکمیل طرح‌های اضطراری تأمین آب مشهد نیازمند ۳۹ هزار میلیارد ریال اعتبار

وی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۱ تاکنون ۶۷ حلقه چاه در روستاها حفر شده است، افزود: از سال ۱۴۰۲طرح‌های اضطراری تأمین آب مشهد توسط شرکت‌های آب و فاضلاب مشهد و شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در حال اجرا است.

اسماعیلیان با اشاره به همراهی خوب پیمانکاران در اجرای این طرح‌ها، گفت: در حال حاضر حدود ۶ هزار میلیارد ریال به پیمانکاران بدهکار هستیم و پیمانکاران دیگر توان اجرای طرح‌ها بدون تزریق منابع مالی را ندارند، همچنین نباید زمان اجرای طرح‌های اضطراری تأمین آب کلانشهر مشهد را از دست داد، چرا که سرعت تخصیص اعتبارات بسیار مهم است.

شناسایی ۱۱ هزار انشعاب غیرمجاز آب

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ هزار انشعاب غیرمجاز آب شناسایی شده است، تصریح کرد: از این تعداد، ۶ هزار و ۵۰۰ انشعاب مربوط به روستاهای اطراف مشهد است.

وی با بیان اینکه حمایت دستگاه قضا و نیروی انتظامی در شناسایی و برخورد انشعابات غیرمجاز قابل تقدیر است، تصریح کرد: بیش از هزار مورد از انشعابات غیر مجاز مربوط به باغ ویلاها با محوریت بلوار شاهنامه و غرب مشهد بوده است.

۶۲ درصد مشترکان مشهدی زیر الگوی مصرف هستند

اسماعیلیان با اشاره به وضعیت بارندگی در مشهد گفت: میزان بارندگی در مشهد در سال جاری تاکنون نزدیک به ۴۱ میلیمتر بوده است که نسبت به دوره بلندمدت ۵۰ ساله، ۴۸ درصد کاهش دارد.

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف آب در مشهد برای هر مشترک ۱۲ متر مکعب در ماه است، بیان کرد: ظرفیت محدودی از سد دوستی در عملیات برداشت قرار دارد و امکان برداشت از همه منابع اعم از آب سطحی و زیرزمینی به کم‌تر از ۹ هزار و صد لیتر بر ثانیه رسیده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: در پیک‌های مصرف، دبی آب انتقالی به مشهد به بیش از ۱۳ هزار لیتر بر ثانیه می‌رسد، در سال‌های اخیر برخلاف روند مرسوم کشوری در افزایش مصرف، ما شاهد کاهش سرانه مصرف در مشهد هستیم، شهروندان مشهدی در اجرای الگوهای مصرف بهینه و صرفه‌جویی موفق بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۳ درصد از سرانه مصرف آب مشهدی‌ها کاهش داشته است، گفت: ۶۲ درصد مشترکین مشهدی خوش مصرف هستند، در مشهد بیش از ۸۳ درصد از مشترکان آب مربوط به بخش خانگی هستند.

اسماعیلیان تصریح کرد: ۶۲ درصد مشترکان مشهدی کمتر از الگوی مصرف یعنی ۱۲ مترمکعب در ماه مصرف می‌کنند، ۳۴ درصد پرمصرف هستند و ۴ درصد باقی‌مانده مربوط به مشترکین  بدمصرف‌ است که بیش از دوبرابر سرانه مصرف دارند.

سدها تأمین کننده ۲۵ درصد نیاز آبی مشهد

وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد نیاز آبی مشهد از طریق منابع سطحی و سدها تأمین می شود، تأکید کرد: به دلیل خشکسالی‌های پی در پی، سدها از وضعیت آبی خوبی برخوردار نیستند.

اسماعیلیان تصریح کرد: در سال ۹۹ حدود ۴۲ درصد آب مشهد از چاه ها و منابع زیرزمینی و ۵۸ درصد از طریق منابع سطحی تأمین می‌شد اما در سال گذشته فقط ۲۲ درصد از نیاز آبی مشهد از طریق منابع سطحی و ۷۸ درصد از طریق منابع زیرزمینی تأمین شده است.

وی اظهار کرد: در سال جاری تاکنون فقط ۲۵ درصد آب مورد نیاز این کلانشهر از طریق سدها و منابع سطحی تامین و مابقی از طریق منابع زیرزمینی تأمین شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد بیان کرد: با توجه به وضعیت تنش آبی در کلانشهر مشهد در طی چند سال اخیر، طرح‌های اضطراری تأمین آب اجرا شده است و بارندگی‌های اردیبهشت ماه امسال نیز تا حدودی به سدها کمک کرد و وضعیت تأمین آب در مشهد پایدار است.

وی با تأکید بر اینکه همراهی مردم و مدیریت مصرف نیز بسیار مهم است، تصریح کرد: میزان مصرف مشترکان در سال جاری نسبت به سال گذشته در مدت مشابه ۳ درصد کاهش یافته است.

استخرهای خانگی عمدتاً از آب شرب شهری آبگیری می‌شوند 

اسماعیلیان با اشاره به وجود استخرهای شخصی در مجتمع‌های مسکونی، بیان کرد: باتوجه به اقلیم خشک مشهد و خراسان رضوی، استفاده از استخر و جکوزی شخصی داخل مجتمع‌های مسکونی توجیهی ندارد.

وی تصریح کرد: در جهت محدود شدن  استفاده از استخرهای شخصی یک طرح کارشناسی در دست انجام است که امیدواریم این موضوع محقق شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه استخرهای خانگی به صورت عمده از طریق آب شرب شهری آبگیری می‌شوند، تأکید کرد: طرفدار استخرهای عمومی هستیم چرا که عمومی شدن کاربری‌هایی مثل استخر باعث کاهش  مصرف آب می‌شود.

راه‌اندازی سامانه سوت‌زنی و ارسال ۶ هزار گزارش مردمی 

وی اظهار کرد: محور شاهنامه و بخش‌های حاشیه شهر مشهد در اولویت شرکت آب و فاضلاب مشهد قرار دارد و با آیین‌نامه جدید، بدون درنظرگرفتن فصل‌ و روز و وقت، گشت‌های بازرسی و تیم‌های کشف مصرف غیرعادی به شکل شبانه‌روزی مشغول فعالیت هستند.

اسماعیلیان افزود: از بهمن سال گذشته که سامانه «سوت‌زنی» و گزارش‌های مردمی در سامانه تلفنی ۱۲۲ راه‌اندازی شده است که تاکنون  بیش از ۶ هزار درخواست محرمانه در این سامانه ثبت شده است و حدود ۹۵ درصد از ‌این گزارش‌های مردمی صحت داشته است و  گزارش آن پس از ۷۲ ساعت به فرد گزارش‌دهنده ابلاغ شده است.

وی در زمینه کیفیت آب مشهد اظهار کرد:  آب استاندارد است و کیفیت آشامیدنی را دارد و اگر مردم کیفیت مطلوب را در برخی مناطق نسبت به گذشته احساس نمی‌کنند به این علت است که شبکه چاه‌های شهر به هم متصل شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: در سال‌های گذشته باتوجه‌ به خشکسالی، سختی آب کمی بالا رفته و از آن مطلوبیت خارج شده است اما تمام استانداردها و کیفیت لازم برای آشامیدن را دارد.

وی خاطرنشان کرد: میزان مصرف فضای سبز از ۶ درصد آب شرب به زیر یک درصد رسیده است و آن هم برای سرویس‌های بهداشتی و آبخوری‌ها است که از پساب نمی‌توان استفاده کرد و از این نظر حوزه فضای سبز ما به‌خوبی از شبکه آب شرب جدا شده است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار