رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
چهارشنبه 1403/09/14 Wednesday - 2024 04 December الأربعاء ، 2 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-11 14:25 شماره خبر : 9680 https://sobhtoos.ir/short/Vd0AA 0
مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در بسیج داورزن مطرح کرد:

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج داورزن گفت: بسیج، الگوی مناسبی برای نهضت‌های آزادی‌خواه و عامل شکست طرح‌های استکبار جهانی به‌ویژه آمریکای جنایتکار در براندازی نظام اسلامی است.

حجت‌الاسلام عباس خداشاهی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، بیان کرد: در موضوع بسیج سخن بسیار است اما به فرموده مقام معظم رهبری بسیج یادگار گران‌بهای امام راحل (ره) برای کشور است، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ابتکارات امام بزرگوار تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی است.

وی تصریح کرد: بعد از فرمان امام راحل (ره) بسیج تشکیل شد اما برکات این نهاد و این ابتکار عظیم به‌قدری خوب بود که امام خمینی (ره) ۹ سال بعد از تشکیل در مدح آن تعبیراتی به کار بردند و فرمودند: «بسیج مدرسه عشق است، مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که بر گلدسته‌های رفیع آن اذان شهادت و رشادت سر داده‌اند» همچنین فرمودند :«افتخار من این است که خود یک بسیجی هستم.»

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج با اشاره به اینکه بسیج صرفاً یک سازمان نظامی نیست و شأن و جایگاه آن از یک سازمان نظامی بالاتر است، تأکید کرد: بسیج یک گفتمان، یک فرهنگ است و این فرهنگ عبارت است از خدمت بی‌تظاهر و بی‌توقع به اجتماع و کشور. بسیج بدون اینکه منتظر بودجه و پول یا امکاناتی باشد وارد میدان‌های مختلف می‌شود و خدمت جهادی می‌کند، خطرات جهادی را هم به جان می‌خرد.

وی افزود: فرهنگ بسیجی یعنی در زمان سیل، کرونا و حوادثی که در کشور اتفاق می‌افتاد نفر اولی است که خودش را به صحنه می‌رساند تا اینکه بتواند کمکی به هم‌نوع خودش برساند، فرهنگ بسیجی یعنی از دشمن نهراسیدن و به او فرصت ندادن، فرهنگ و روحیه بسیجی یعنی خستگی نشناختن، هر کسی هم دارای چنین روحیه‌ای باشد حتی اگر در سازمان بسیج هم عضو نباشد او یک بسیجی محسوب می‌شود.

خداشاهی با اشاره به اینکه فرمان امام راحل (ره) برای شکل‌گیری بسیج علل و عواملی داشت، بیان کرد: پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه ۵۷ منجر به تغییر نظام سیاسی در ایران و برقراری جمهوری اسلامی شد با این تغییر نیاز به سازماندهی و حفاظت از دستاوردهای انقلاب به‌شدت احساس می‌شد.

وی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کشور با چالش‌ها و تهدیدات داخلی از جمله گروه‌های معاند و تجزیه‌طلب و ضدانقلاب مواجه بود که امنیت کشور را به خطر می‌انداخت آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در شهریور ماه ۵۹ ضرورت تشکیل این نیروی مردمی برای دفاع از کشور و تأمین امنیت را دو چندان کرد.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج داورزن تأکید کرد: انقلاب اسلامی با مشارکت گسترده مردم و جوانان همراه بود و این حضور فعال جامعه نیاز به یک سازمان‌دهی منسجم و کارآمد را ایجاد می‌کرد، جوانان و قشر فعال و پویا در جامعه به دنبال راهی برای مشارکت در دفاع از انقلاب و کشور بودند که بسیج به عنوان یک نهاد مردمی توانست به این نیاز پاسخ دهد که همه این‌ عوامل، زمینه‌های شکل‌گیری بسیج از سوی امام راحل (ره) بود.

وی با اشاره به اینکه ایران در آن زمان با مشکلات اقتصادی و بحران‌های ناشی از انقلاب و جنگ مواجه بود و بسیج توانست به عنوان یک نهاد اجتماعی به حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کمک کند، تصریح کرد: بسیج به عنوان یک نیروی انقلابی در راستای حمایت از مستضعفان و محرومان در داخل و خارج کشور خوب عمل کرد، از جمله اهداف بسیج عمق‌بخشی و اجتماعی کردن این انقلاب بود، انقلاب‌ها برای عمق‌بخشی و نفوذ در لایه‌های اجتماعی و تبدیل از یک انقلاب سیاسی صرف به یک انقلاب اجتماعی نیاز به نهادسازی دارند و این بسیج بود که چنین نقش مؤثری را به عهده گرفت.

خداشاهی بیان کرد: انقلاب اسلامی یک انقلاب مردم‌پایه بود و امام راحل بر این باور بودند که برای مقابله بر تهدیدات داخلی و خارجی باید حضور مردم در فرآیندهای بعد از انقلاب مستمر و فعال باشد و از ظرفیت‌های مردمی و توانایی‌های آن استفاده شود و به این دلیل فرمان تشکیل این نهاد مقدس را دادند.

وی با اشاره به اینکه تأمین امنیت برای مقابله با دشمنان داخلی و خارجی مهم است و بسیج به عنوان یک نیروی مردمی نشان داد که در مقابل این تهدیدات مؤثر عمل می‌کند، اظهار کرد: اگر بسیج را یک نهاد صرف ندانیم و آن را یک گفتمان اصیل قلمداد کنیم ساختار فیزیکی بسیج به عنوان یک نهاد اسلامی به منظور ترویج فرهنگ جهاد و ایثار و فداکاری در راه خدا و خدمت به مردم شکل گرفت و ساختار بسیج می‌تواند به عنوان یک ابزار کارآمد در این راستا عمل کند.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج داورزن اظهار کرد: بسیج گفتمان ارزش‌هایی مثل همنوع دوستی، رفتار جهادی و ساده‌زیستی است که گزینه‌های زیادی را به عرصه جامعه معرفی کرد که این‌ها همه مبتنی بر ارزش‌های ایرانی اسلامی است و دارای اعتبار گفتمانی است، اینکه حضرت آقا می‌فرمایند بسیج یک سازمان نظامی صرف نیست بلکه بسیج یک تفکر، یک گفتمان و یک فرهنگ است به دلیل این امتیازات است.

وی با اشاره به اینکه بسیج یک مجموعه تک‌بعدی نیست، افزود: روزی ممکن است حالت دفاعی داشته باشد، گاهی رویکرد محرومیت‌زدایی دارد و گاهی جنبه فرهنگی دارد و در واقع در همه عرصه‌ها بسیج فعالیت دارد، این فرهنگ بسیجی است و این همان گفتمان و تفکر بسیج و بسیجی است.

خداشاهی با اشاره به اینکه به فرهنگ و نهاد مقدس بسیج هجمه‌های زیادی وارد می‌شود که علت‌های مختلف دارد، گفت: از جمله اینکه بسیج الگوی مناسبی برای نهضت‌های آزادی‌خواه و آزادی‌بخش جهان است، بسیج عامل شکست طرح‌های استکبار جهانی و به‌ویژه آمریکای جنایتکار در براندازی نظام اسلامی است.

وی بیان کرد: بسیج نماد کارآمدی و امیدآفرینی در مقابله با جریان تحریف است و به خاطر خدمات موثری که در حوزه محرومیت‌زدایی، کمک به مستضعفین، افزایش توان امنیتی کشور داشته به همین دلیل است که بسیج مورد هجمه قرار می‌گیرد.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج داورزن افزود: یک بسیجی از لحاظ هویتی و شخصیتی نیاز به یک سری شاخصه‌های رفتاری و گفتمانی دارد، اگر می‌خواهد در بسیج مؤثر باشد باید از لحاظ هویتی و شخصیتی یک الزاماتی را رعایت کند، ایمان به خدا باید اساس همه فعالیت‌ها و اقدامات بسیجیان باشد، بسیجیان باید دارای ایمان قوی به خدای متعال و اصول اسلام داشته باشند، دوم؛ حمایت از ولایت‌فقیه که پایه و اساس رفتاری و گفتمانی یک بسیجی در حمایت از نظام اسلامی و ولایت‌فقیه بنا گذاشته شده است.

وی تصریح کرد: بسیجیان باید به اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی پایبند باشند و در جهت تحقق اهداف آن تلاش کنند، وظیفه دیگری که بر عهده بسیجیان است باید به مسائل سیاسی اجتماعی و فرهنگی کشور آگاهی داشته باشند، امامین انقلاب بر لزوم شناخت دقیق از دشمنان و تهدیدات آن‌ها تأکید فراوانی دارند.

خداشاهی تأکید کرد: بصیرت در تصمیم‌گیری و بصیرت در انتخابات به بسیجیان کمک می‌کند تا در مسیر صحیح حرکت کنند و از انحرافات جلوگیری کنند، بسیجیان باید متعهد به حضور در فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در راستای بهبود وضعیت جامعه و خدمت به خلق و رفع مشکلات باشند، آمادگی برای جهاد که باید توجه داشت که با آغاز انقلاب اسلامی واژه جهاد معنای دیگری پیدا کرد، جهاد به معنای هر حرکت پیش‌رونده و ایثارگرانه‌ای که به بن‌بست شکنی پیشرفت و تحول کمک کند.

وی با اشاره به اینکه بسیجیان باید با خلاقیت و ابتکار در حل مسائل و چالش‌های جامعه قدم بردارند این‌ها همه از الزامات گفتمانی و رفتاری یک بسیجی است، خاطرنشان کرد: حفظ وحدت ملی و تقویت انسجام داخلی یکی دیگر از الزامات گفتمانی و رفتاری یک بسیجی است، الزام به حفظ وحدت ملی و انسجام جامعه و تقویت روابط اجتماعی که این موضوع می‌تواند به همدلی و همکاری پیش از پیش جامعه کمک کند.

انتهای پیام /

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار