درباره نویسنده
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی خبر داد:
اجرای پنل خورشیدی برای ۲ هزار چاه کشاورزی خراسان رضوی

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ۲ هزار حلقه چاه در این استان برای اجرای انرژی تجدیدپذیر و پنل خورشیدی اعلام آمادگی کردهاند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ محمد میری عصر امروز در جمع بهرهبرداران بخش کشاورزی تربت حیدریه اظهار کرد: در حال حاضر ۳۷۰ هزار بهرهبردار خرده مالک در خراسان رضوی فعال هستند و میزان منابع آبی برخی از آنها چندین دقیقه است که برای میزان سرمایهگذاری احداث نیروگاه خورشیدی بسیار سخت است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۲ هزار حلقه چاه در این استان برای اجرای انرژی تجدیدپذیر و پنل خورشیدی اعلام آمادگی کردهاند.
میری گفت: اکنون ۹۵ چاه کشاورزی در استان به پنل خورشیدی متصل هستند و ۵۰۰ حلقه چاه در سیر مراحل اداری اجرای طرح هستند، ولی هنوز به امضای قرارداد نرسیدهاند.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در شش ماهه نخست امسال، قطعی مکرر برق، ۲۴ همت زیان به حوزه تولیدات کشور وارد کرده که ۱۵۰ هزار تن کاهش تولید محصولات کشاورزی داشتیم و اگر میزان سرمایهگذاری برای هر چاه ۳ میلیارد تومان در نظر بگیریم، برای هشت هزار چاه کشاورزی میتوان انرژی تجدیدپذیر احداث کرد.
وی افزود: در حال حاضر ۸ هزار و ۹۶۵ چاه برقی داریم که در تابستان با اعمال خاموشیها معادل ۱۲ درصد کاهش آبیاری مزارع اتفاق افتاد، در عین حال، در اوج نیاز آبی، قطعی برق اتفاق میافتد و عملاً هدر رفت ۱۵ درصدی آب داریم و بحران جدی است.
وی با اشاره به اینکه باید منابع آبی که به لحاظ مالی استعداد اجرای طرح پنل خورشیدی را دارند شناسایی شود، گفت: برای تأمین اعتبار آن که مطالبه به حق کشاورزان است، باید از صندوق ذخیره ارزی و یا توسعه ملی و همچنین ظرفیت مجلس شورای اسلامی نیز استفاده شود.
میری گفت: قرار است منابع مالی از طریق صندوق توسعه ملی برای پنل خورشیدی تأمین شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربتحیدریه نیز گفت: کشاورزان این خطه با وجود مشکلات متعدد، اما تا امروز ثابت کردهاند همیشه با قناعت و صرفهجویی به تولید با کیفیت، کمر همت بستهاند.
علیرضا قادری سطح اراضی زراعی شهرستان تربت حیدریه را، ۹۸ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان ۳۸ هزار هکتار وسعت اراضی آبی، ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت باغات و بقیه به صورت اراضی دیم و آیش زرایی است.
وی ادامه داد: ۳۹ محصول زراعی و باغی و دامی به وزن ۴۳۵ هزار تن در سال تولید داریم که از این مقدار، ۳۷۰ هزار تن به تولید محصولات زراعی اختصاص دارد.
قادری میزان تولید محصولات دام و طیور شهرستان را، ۶۵ هزار تن اعلام کرد و افزود: تعداد بهرهبرداران بخش کشاورزی ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر است.
وی با بیان اینکه اکنون هزار و ۱۸۲ منبع آبی داریم، تصریح کرد: ۴۱۷ حلقه چاه داریم که ۳۵۰ حلقه آن عمیق و ۶۶ حلقه چاه نیمه عمیق هستند.
قادری میزان تولید مرغ را، بیش از ۱۱ هزار تن، میزان تولید گوشت قرمز را چهار هزار و ۲۰۰ تن و میزان تولید ماهی را ۳۰۶ تن از ۸۵ مرکز پرورش ماهی اعلام کرد.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه همچنین گفت: اکنون تعداد ۸۶ واحد مرغداری داریم که از این تعداد چهار واحد تخمگذار هستند و همچنین ۴۰۰ واحد کارگاه ابریشم کشی فعال وجود دارد.
انتهای خبر/
.
.
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- گفتاری از شهید حمید سیاهکالی
- آیه ۱۷۳ آلعمران
- خانه در فرهنگ اسلامی یک معبد الهی است
- وجود ۸۳۲ بیماری مشترک بین انسان و حیوان
- گفتاری از شهید قربانعلی علیپور
- آیه ۳۹ سوره حج
- پیمان نوجوانان نیشابوری با حضرت قاسم علیهالسلام
- فرقهسازی، راهبرد استکبار برای انحراف جامعه دینی است
- بانکها به داد تولید و تولیدکننده برسند
- صنعت نوغانداری خراسان رضوی و چالشهای پیشرو
- مشاهده بیشتر