درباره نویسنده
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد خبر داد:
اجرای موفق طرح سایهبان در باغات انگور خلیلآباد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیلآباد از اجرای موفق طرح الگویی سایهبان در باغات انگور خبر داد و گفت: این طرح نهتنها موجب کاهش خسارت آفتابسوختگی میشود، بلکه کیفیت انگور تولیدی را نیز بهبود بخشیده است.
محمود شبان در حاشیه بازدید از طرح الگویی سایبان در باغات انگور خلیلآباد در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، اظهار کرد: طی سال جاری، با توجه به شدت تابش نور خورشید و پدیده تغییر اقلیم، طرح استفاده از شید و سایهبان را بهصورت الگویی در برخی از باغات اجرا کردیم که خوشبختانه با موفقیت کامل همراه بود.
وی با تأکید بر نقش این طرح در کاهش خسارتهای ناشی از گرمای هوا و آفتابسوختگی خوشههای انگور، خاطرنشان کرد: هدف اصلی ما از اجرای این طرح، محافظت از محصولات در برابر آسیبهای اقلیمی و همچنین ارتقاء کیفیت تولید انگور در شهرستان بوده است، دو هدفی که در این مرحله بهخوبی محقق شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد با اشاره به ظرفیت بالای باغات انگور در شهرستان خلیلآباد تصریح کرد: استفاده از سایهبان نه تنها در محافظت از خوشههای انگور نقش دارد بلکه به دلیل کاهش تبخیر سطحی، به مدیریت بهتر منابع آبی کمک میکند و میتواند بهعنوان راهکاری پایدار در مقابله با تنشهای محیطی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کشاورزان میتوانند با بهرهگیری از مشارکتهای مردمی و مشاوره با کارشناسان جهاد کشاورزی، از این فناوری در باغات خود استفاده کنند، اذعان کرد: اجرای این روش در مقیاس گسترده، افزون بر افزایش بازدهی اقتصادی، به ارتقای جایگاه کشاورزی شهرستان در سطح استان نیز منجر خواهد شد.
شبان با تأکید بر اینکه کارشناسان باغبانی ما آمادهاند تا به باغداران در مراحل مختلف طراحی، نصب و بهرهبرداری از سایبانها مشاوره تخصصی ارائه دهند، بیان کرد: کشاورزان میتوانند با انتقال تجربه و مشاهده عملکرد این طرح، نسبت به اجرای آن در سایر باغات خود اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه اجرای سایبان علاوه بر جنبه فنی و اقتصادی، بُعد ترویجی و الگویی نیز دارد و بهعنوان یکی از مصادیق کشاورزی هوشمند، باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: ما در نظر داریم با توسعه این الگو، زمینه استفاده از فناوریهای نوین در سایر بخشهای کشاورزی منطقه را نیز فراهم کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیلآباد گفت: برنامهریزیهایی در حال انجام است تا با برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی، حمایت مالی و فنی بیشتری از کشاورزان صورت گیرد تا بتوانند با کمترین دغدغه مالی، به بهرهبرداری از روشهای نوین کشاورزی روی آورند.
وی با بیان اینکه مشارکت کشاورزان در پذیرش و اجرای روشهای جدید، کلید موفقیت طرحهای نوآورانه در بخش کشاورزی است، تأکید کرد: انتظار داریم با همراهی جامعه باغداران، سایهبان بهعنوان یک راهکار علمی و اقتصادی در برابر چالشهای اقلیمی در تمامی باغات انگور منطقه فراگیر شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- پارک بانوان نیشابور؛ گامی در ارتقای زندگی بانوان
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
آخرین اخبار
- دعای توسل طلب استغاثه از خداوند است
- پیشتازی جوانی جمعیت و نهضت ملی در گناباد
- اجرای موفق طرح سایهبان در باغات انگور خلیلآباد
- ایجاد فضای موزهای در مجموعه تاریخی «احمد جام»
- اربعین فرصت تبیین روایت قدرت، اقتدار و مظلومیت
- تقوا و امام حسین(ع) راه نجات از دنیاست
- آیه ۱۰ سوره مبارکه عادیات
- نماز جمعه نهادی مردمی و بلندگوی مطالبات است
- سرطان روده بزرگ دومین عامل مرگومیر در تربتحیدریه
- نانواییهای شبانهروزی، تدبیر بسیج در بحران نان
- مشاهده بیشتر