رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-01-18 14:27 شماره خبر : 10979 https://sobhtoos.ir/short/4xRw1
رئیس جهاد کشاورزی صالح آباد مطرح کرد:

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان صالح آباد گفت: «سن گندم» با تغذیه از دانه‌های گندم، باعث کاهش وزن و کیفیت محصول می‌شود و این حشره می‌تواند نقاط آسیب‌پذیری در دانه‌ها ایجاد کند که منجر به کاهش عملکرد و ارزش اقتصادی محصول خواهد شد.

علیرضا آرمین در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با اشاره به اهمیت توجه به حشره «سِن گندم» و آفت و زیانی که برای مزارع کشاورزی تحمیل می‌کند، اظهار کرد: سن گندم بیشتر طعمه‌اش گندم است، اما در شرایط خاص می‌تواند به دیگر گیاهان خانواده گندمیان هم آسیب بزند، به همین خاطر کشاورزان باید همواره مراقب این حشره باشند.

وی در ادامه، به چرخه زندگی این آفت اشاره کرد و افزود: دوره حیات سن گندم شامل تخم، نوزاد و حشره بالغ است و تخم‌ها معمولاً بر روی دانه‌های گندم گذاشته می‌شوند و بعد از مدتی به نوزاد تبدیل می‌شوند، شرایط جوی مانند دما و رطوبت، تأثیر زیادی بر روی فعال‌سازی این آفت دارند و دماهای معتدل و رطوبت پایین می‌تواند شیوع آن را افزایش دهد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان صالح آباد تصریح کرد: سن گندم با تغذیه از دانه‌های گندم، باعث کاهش وزن و کیفیت محصول می‌شود و این حشره می‌تواند نقاط آسیب‌پذیری در دانه‌ها ایجاد کند که منجر به کاهش عملکرد و ارزش اقتصادی محصول خواهد شد.

آرمین ادامه داد: کشاورزان می‌توانند از کشت گیاهان غیرمیزبان در اطراف مزارع گندم استفاده کنند و پایش مداوم مزارع و شناسایی زودهنگام نشانه‌های آفت و به کارگیری تکنیک‌های زراعی نظیر تناوب زراعی می‌تواند کارساز باشد. 

وی افزود: عدم توجه به نشانه‌های ظهور این آفت و روش‌های مناسب کنترل آن می‌تواند منجر به کاهش عملکرد زراعی و محبوبیت اقتصادی محصولات شود و ضرورت دارد کشاورزان با این آفت مقابله بهتری داشته باشند و به حفظ امنیت غذایی و ارتقاء معیشت خود کمک کنند. 

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان صالح آباد اضافه کرد: برای ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز در خصوص میزان زمین زیر کشت گندم، درصد سم‌پاشی از طریق ادارات جهاد کشاورزی یا مراکز مشاوره‌ای رسمی کشاورزی در هر منطقه می‌توانند نسبت به مهار این آفت کمک کشاورزان کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار