
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: پروژههای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در نیشابور به عنوان یک الگوی موفق در استان خراسان رضوی مطرح است که میتواند در سایر نقاط کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد و این شهرستان در یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در استان پیشرو است.
یکی از مهمترین چالشهای پیشروی توسعه کشاورزی در مناطق روستایی، عدم استفاده بهینه از عوامل تولید بهویژه زمین و آب است که با مسئله خردبودن و پراکندگی اراضی متعلق به هر یک از بهرهبرداران در ارتباط میباشد.
بهره برداری مناسب از عوامل توليد برای به فعاليت درآمدن امکانات بالقوه، اجرای کامل قانون يکپارچه سازی اراضی، تعاونی کردن توليد يا تجميع اراضی خرد و پراکنده، ايجاد قطعات اراضی مناسب برای توليد و تجميع سرمايههای انسانی و مادی پراکنده کشاورزان از راهبردهای اساسی و مهم در رسيدن به توسعه پايدار کشاورزی و روستايی محسوب ميشود. بديهی است مشارکت کشاورزان در امر يکپارچه سازی اراضی زراعی میتواند زمينهساز اهداف راهبردی مذکور باشد.
پراکندگی اراضی کشاورزی يکی از موانع جدی توسعه کشاورزیذمحسوب ميشود، به طوریکه کوچکی و پراکندگی اراضی مانعی در استفاده بهينه از آب، زمين، نيروی انسانی، مکانيزاسيون و ديگر عوامل مؤثر در توليد کشاورزی است.
علی مبارکی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با اشاره با اینکه در شهرستان نیشابور، پروژههای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی به عنوان یکی از برنامههای موفق در راستای بهینهسازی منابع آبی و افزایش بهرهوری کشاورزی مطرح شده است، اظهار داشت: این پروژهها که با هدف کاهش مصرف آب، افزایش تولید و بهبود شرایط اقتصادی کشاورزان اجرا میشوند، میتوانند تحولی اساسی در بخش کشاورزی این منطقه به وجود آورند.
وی یکپارچهسازی اراضی کشاورزی را به معنای تجمیع قطعات مختلف زمینهای کشاورزی در یک منطقه به منظور بهبود مدیریت منابع آبی، استفاده بهینه از تجهیزات کشاورزی و مکانیزه کردن عملیات زراعی عنوان کرد و گفت: در این فرآیند، کشاورزان زمینهای خود را تحت مدیریت مشترک قرار میدهند تا از فناوریهای نوین و روشهای پیشرفته برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها استفاده کنند.
رئیس اداره جهادکشاورزی نیشابور کاهش مصرف آب را یکی از مزایای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی دانست و اظهار داشت: با تجمیع اراضی، کشاورزان میتوانند از سیستمهای آبیاری نوین مانند آبیاری قطرهای و تحت فشار بهرهبرداری کنند که باعث کاهش مصرف آب میشود.
مبارکی افزایش بهرهوری را از دیگر مزایای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی بیان داشت و عنوان کرد: با یکپارچهسازی اراضی، کشاورزان قادر به استفاده از ماشینآلات و تجهیزات مکانیزه به صورت مؤثرتر خواهند بود، که این امر موجب کاهش هزینهها و افزایش تولید میشود.
وی ادامه داد: یکپارچهسازی همچنین باعث میشود که کشاورزان قادر باشند زمینهای خود را به صورت حرفهایتر و با مدیریت بهینهتر اداره کنند از طرفی با کاهش هزینههای مربوط به آبیاری، استفاده از کودها و نهادهها، کشاورزان میتوانند بهرهوری اقتصادی بیشتری داشته باشند.
مبارکی با اشاره به اینکه نیشابور تنها شهرستان در استان خراسان رضوی است که سه پروژه یکپارچهسازی اراضی در سطح وسیع دارد، ادامه داد: این پروژهها در سه منطقه مختلف از جمله « فوشنجان، سرولایت و سالاری در حال انجام هستند و هر یک از این پروژهها به طور جداگانه مطالعه و اجرا شدهاند.
رئیس اداره جهادکشاورزی نیشابور بیان داشت: در منطقه فوشنجان، کشاورزان با تجمیع زمینهای خود تحت یک مدیریت مشترک، توانستهاند حدود ۱۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی خود را یکپارچهسازی کنند.
مبارکی با بیان اینکه اگرچه یکپارچهسازی اراضی کشاورزی مزایای زیادی دارد اما این فرآیند با چالشهایی نیز همراه است، ادامه داد: یکی از مهمترین موانع، مقاومت کشاورزان در برابر تغییرات مالکیتی است که کشاورزان به دلیل حساسیتهایی که نسبت به مالکیت زمین خود دارند، ممکن است در ابتدا با این مدل همکاری نکنند.
وی اصافه کرد: آنها نگرانیهایی در خصوص از دست دادن مالکیت یا کنترل کامل بر زمینهایشان دارند اما با تبیین مزایای اقتصادی و فنی این طرحها و ارتباط مستمر با معتمدین محلی و دهیاران، این مقاومتها کاهش یافته است.
مبارکی اظهار داشت: یکی از نکات برجسته این پروژهها، مشارکت مردمی است، پروژههای یکپارچهسازی در نیشابور بهویژه در روستاها و مناطق دورافتاده به کمک بخشداران و دهیاران در حال اجراست که این مشارکت باعث تسهیل فرآیند و افزایش اثربخشی پروژهها شده است. کشاورزان با همکاری با یکدیگر و با حمایت از معتمدین محلی، این پروژهها را با موفقیت پیش میبرند.
وی گفت: دولت با پروژههای یکپارچهسازی اراضی حمایتهایی از جمله ارائه تسهیلات مالی و اعتبارات دولتی برای اجرای طرحهای آبیاری نوین و مکانیزه فراهم کردهاند که این تسهیلات به کشاورزان این امکان را میدهد در راستای بهبود شرایط کشاورزی خود گام بردارند و از فناوریهای نوین بهرهبرداری کنند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: پروژههای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در نیشابور به عنوان یک الگوی موفق در استان خراسان رضوی مطرح هستند که میتواند در سایر نقاط کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این پروژهها با هدف استفاده بهینه از منابع آبی، کاهش هزینهها، و افزایش بهرهوری، به کشاورزان این امکان را میدهند که در شرایط سخت اقتصادی و آبی، به کشت پایدار و پر بازده دست یابند، بر همین اساس یکپارچهسازی اراضی میتواند به عنوان راهی مؤثر برای مقابله با بحرانهای آبی و افزایش تولید در بخش کشاورزی کشور مطرح باشد.
انتهای خبر/
- حال و هوای بازار شب عید در کاشمر
- گلزار شهدای قوچان عطرافشانی شد
- زورخانهها مراکزی برای حفظ سنتهای ملی هستند
- انسجام مدیران اجرایی برای حل مشکلات کشور
- افتتاح ساختمان و استقلال ساختاری کمیته امداد میانجلگه
- ادعای آمریکا برای مذاکره فریب افکار عمومی است
- آمریکا به دنبال تحکم، سلطهگری و قدرتنمایی است
- سفر وزیر ورزش و جوانان به گناباد
- کشتی با چوخه نیازمند ساختار تشکیلاتی برای توسعه
- چراغ ۷۰ محفل قرآنی در خلیلآباد روشن شد
- چند دستگی و تقابل برای سرخس سَم است
- تاثیرات معنوی و علمی روزه بر بدن انسان
- استقبال از مسافران نوروزی در پایتخت ابریشم ایران
- بزرگترین سفره افطار جهان اسلام درمشهد گسترده میشود
- احیای شبهای قدر در گلزار بهشت رضا(ع) مشهد
- منطق حاکم بر غرب، منطق جاهلیت است
- عفاف و حجاب نیازمند توجه جدی است
- پیشبرد اهداف انقلاب با همراهی آحاد مردمی
- احیای شب بیست و سوم رمضان در سرخس
- احیای شب بیست و سوم رمضان در سبزوار
- دولت به وعدههای معیشتی عمل نکرد
- آغاز عملیات اجرایی مجموعه تأمینی و تربیتی نیشابور
- خسارت ۳۰ میلیارد تومانی سرمازدگی به باغات نیشابور
- رشد چشمگیر صنعت و اشتغال در گناباد
- باند جنایتکار صهیونیستی نیروی نیابتی استکبار است
- اختلاف آمار مصدومان تصادفات نوروزی و چالشهای آن
- رشد ۸ درصدی زائران نسبت به سال گذشته
- ذهن و افکار جهان معطوف به غزه است
- حل مشکلات اقتصادی در اولویت کاری قرار گیرد
- کاهش تلفات جانی در سفرهای نوروزی خراسان رضوی
- حاکمان نظام برای تحقق شعار سال برنامهریزی کنند
- تاکید وزیر راه برای تسریع پروژه جاده سرخس
- خروج ترامپ ازبرجام حیلهگری آمریکا را نمایان کرد
- ترفندآمریکا؛ انداختن سایه جنگ بر فضای ذهنی جامعه
- انقلاب علمی نشأت گرفته از خون شهیدان است
- راه پیشرفت ایران احیای روحیه انقلابی است
- جنگ اقتصادی دشمن با راهکارهای تولیدمحور شکست میخورد
- استراتژی جمهوری اسلامی با تهدید تغییر نمیکند
- رشد ۴۳ درصدی بازدید از مراکز گردشگری گناباد
- بازدید ۵۹۰۰۰ نفر از جاذبههای گردشگری تربتحیدریه
- برگزاری مسابقات کشتی باچوخه در روستای کوهسخت نیشابور
- توزیع بیش از ۳هزار بسته معیشتی در خلیلآباد
- با افزایش تولید، مشکلات اقتصادی، معیشتی حل میشود
- گرامیداشت روز جهانی اتیسم؛ افزایش آگاهی و همدلی
- جمهوری اسلامی دین و دنیا به ما میدهد
- تحویل مسکن زائران و جشنواره گل رضوان
- امسال انسداد مرزهای خراسان رضوی به اتمام میرسد
- تمهیدات گسترده شهرداری مشهد برای روز طبیعت
- پیشبینی جمعآوری ۱۹۰۰ تن پسماند در روز طبیعت
- «حرم جمهوری اسلامی» تولدت مبارک
- مشاهده بیشتر

