رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
شنبه 1403/10/29 Saturday - 2025 18 January السبت ، 18 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-27 11:18 شماره خبر : 10142 https://sobhtoos.ir/short/Nj8w7 0
مدیر بسیج رسانه سبزوار:

مدیر بسیج رسانه سبزوار بیان کرد: شهید نواب صفوی رهبر پرشور انقلاب اسلامی و تاثیر گذار تاریخ معاصر ایران در جنبش فداییان اسلام نقش مهمی را ایفا کرد.

رضانامنی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»اظهار کرد:  نواب صفوی، روحانی و مبارز سیاسی ایرانی، در سال ۱۳۲۳ جنبش مسلحانه فدائیان اسلام را تأسیس کرد که هدف اصلی این جنبش، دستیابی به حاکمیت اسلامی براساس اصول قرآن و پیگیری اقدامات انقلابی با روش‌هایی چون شهادت، انتقام و قصاص بود.

وی گفت: شهید نواب صفوی که تحصیلات خود را در مدرسه صنعتی آلمانی‌ها آغاز کرده بود، همزمان با یادگیری دروس تکنیکی، آموزش‌های دینی را نیز دریافت کرد، در سال ۱۳۲۲ به عنوان متخصص در شرکت نفت آبادان مشغول به کار شد؛ اما پس از برخورد ناپسند یکی از متخصصین انگلیسی با یکی از کارگران، به اعتراض برخاست و مراسم اعتراضی را سازماندهی کرد.

مدیر بسیج رسانه سبزوار ادامه داد:  این اعتراض، به دنبال مطالبه قصاص برای متخصص انگلیسی، موجب توجه نیروهای امنیتی شد و صفوی ناچار به فرار شبانه به بغداد شد.

نامنی افزود: در عراق، او به تحصیل در حوزۀ علمیه نجف پرداخت و به مدت چهار سال به یادگیری دروس حوزوی ادامه داد و به دستور آیت‌الله سید ابوالحسن اصفهانی به ایران بازگشت تا به مبارزه با افکار کج‌رو و ضد دینی بپردازد.

وی ابراز کرد: یکی از اهداف او، مقابله با احمد کسروی، فعال سیاسی و نویسنده بود که به عقاید ضد دینی می‌پرداخت و این امر منجر به تلاش ناموفق صفوی برای ترور کسروی و تکوین بی‌سابقه‌ای از جنبش فدائیان اسلام شد. 

مدیر بسیج رسانه سبزوار بیان کرد: جنبش فداییان اسلام در تاریخ معاصر ایران نقشی تعیین‌کننده ایفا کرده است، و این جنبش به رهبری آیت الله نواب صفوی نه تنها در مقابل نخست وزیر رزم آرا، که مخالف ملی شدن صنعت نفت بود، ایستادگی کرد، بلکه به ترور وی نیز انجامید.

نامنی افزود: اعتقادات نواب صفوی درباره تشکیل حکومت اسلامی و لزوم اجرای احکام اسلامی در جامعه، باعث شد که در سال 1329 کتابی به نام «راهنمای حقایق» تألیف کند که در آن به تبیین اصول و ویژگی‌های حکومت اسلامی پرداخته است.

وی گفت: در این راستا، نواب صفوی به عنوان یک رهبر دینی و سیاسی، به مبارزه با رژیم صهیونیستی اقدام کرده و در سال 1327، پس از اعلام تشکیل دولت صهیونیستی، پنجاه هزار داوطلب برای مبارزه با اسرائیل ثبت نام کرد.

مدیر بسیج رسانه سبزوار تأکید کرد: جالب اینجاست که تفکرات نواب صفوی، تا به امروز نیز تأثیرات خود را در شکل‌گیری محور مقاومت در منطقه و نیز شعارها و اهداف جنبش‌های اسلامی مانند حمایت از مردم مظلوم فلسطین و مبارزه با استکبار جهانی حفظ کرده‌اند.

نامنی بیان کرد: به نظر می‌رسد که ایده‌ها و رویکردهای آیت الله نواب صفوی در مبارزات معاصر علیه استعمار و صهیونیسم که به روزگار کنونی نیز ادامه دارد، ریشه در تفکرات وی داشته و همچنان به عنوان منبع الهام برای جنبش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد

وی در پایان افزود: این پیوند تاریخی، گواهی بر تلاش‌های صفوی در راستای حفظ اصول اسلامی و رویارویی با چالش‌های اجتماعی و فرهنگی آن زمان در ایران است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار