رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

نخبگان در مصداق‌یابی یزید زمان دقت کنند

عضو هیأت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نخبگان وظیفه دارند امروز روی الگوسازی و مصداق‌یابی یزید زمان دقت کنند و از هیچ چیز هم نترسند.

سید حسین سیدموسوی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با اشاره به نقش نخبگان در تحولات سیاسی و اجتماعی، اظهار کرد: نخبگان در دوره امام حسین (ع) از سه حالت خارج نبودند؛ یا تطمیع شدند، یا تهدید شدند و یا اینکه بصیرت لازم را در شناخت فضای حاکم نداشتند. فردی مثل شُرَیح قاضی هم تهدید شد و هم تطمیع، و نهایتاً به نفع جبهه باطل رأی داد.

وی با بیان اینکه تشخیص اینکه حق و باطل کجاست، گاهی دشوار می‌شود، ادامه داد: اگر نخبگان بتوانند خودشان را از حب‌ و بغض‌های فردی و جناحی خارج کنند ـ چون پای وطن، کشور، تمامیت ارضی و خطر تقسیم ایران به پنج کشور کوچک مطرح است ـ می‌توانند حقیقت را بشناسند.

این عضو هیأت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد: در حال حاضر حتی بخشی از ضدانقلاب نیز به حمایت از کشور برخاسته‌اند، نخبگان هم می‌توانند وارد این فضا شوند اما اگر در حب‌ و بغض‌های شخصی و جناحی بمانند، شناخت حق برایشان مشکل خواهد شد.

وی با اشاره به اهداف دشمنان ایران خاطرنشان کرد: نخبگان باید بدانند که اگر روزی صهیونیست‌ها به اهداف‌شان برسند، به هیچ‌کس رحم نخواهند کرد؛ نه به ایرانی، نه به مسلمان و نه به غیرمسلمان. هدف صهیونیست‌ها این است که در اطراف خود کشورهایی ضعیف داشته باشند که نتوانند در برابر خواسته‌های آن‌ها مقاومت کنند. در حال حاضر، تنها کشوری که در مقابل اسرائیل ایستاده، ایران است و بعد از ما یمن.

سیدموسوی تأکید کرد: نخبگان باید بدانند بحث بر سر ماندن و رفتن است؛ اگر کسی به این نکته توجه داشته باشد، قطعاً در مقابل صهیونیست‌ها می‌ایستد و برای نابودی آن‌ها تلاش می‌کند.

یزید زمان ما، صهیونیست و نتانیاهو و ترامپ است

وی افزود: در ایام محرم، انقلابی و غیرانقلابی زیر یک پرچم عزاداری جمع می‌شوند. اگر وعاظ ما، انقلابی باشند و بصیرت لازم را نسبت به فضای امروز کشور و جهان داشته باشند، می‌توانند در ایجاد بصیرت در مخاطبان بسیار مؤثر باشند. آنان باید مردم را هوشیار کنند که یزید زمان، صهیونیست، ترامپ و نتانیاهو است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: اگر این مسئله در اذهان عمومی جا بیفتد و اینکه اصلاً چرا هر سال گاهی تا دو ماه عزاداری می‌کنیم، اهمیت آن روشن خواهد شد. چرا اربعین این‌همه بزرگ شده؟ هدف این ماجرا چیست؟ شما فرض کنید عبیدالله بن زیاد، عمر بن سعد، یزید و شمر را محکوم کردید، خب الان که آن‌ها نیستند؛ پس باید با مصادیق امروز مقابله کرد. این یک الگوست برای همه زمان‌ها و مکان‌ها.

الگوی عاشورا باید در عرصه جهانی بازتعریف شود

این عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به الگوبرداری شخصیت‌های مبارز از قیام عاشورا بیان کرد: برخی شخصیت‌ها مانند ماهاتما گاندی، رهبر فقید هند وقتی از او پرسیده شد که چگونه مسیر مبارزه بدون اسلحه را علیه انگلیسی‌ها طی کرده، گفته بود: «من از یک نوه پیامبر مسلمانان یاد گرفتم که با خانواده‌اش به میدان رفت و همه شهید شدند و زن و فرزندش نیز اسیر شدند.»

وی اضافه کرد: این الگو باید امروز مطرح شود. حتی در برخی نوحه‌ها نیز به‌خوبی به این موضوع پرداخته شده که بسیار عالی است. نخبگان وظیفه دارند امروز روی الگوسازی و مصداق‌یابی یزید زمان دقت کنند و از هیچ چیز هم نترسند.

دفاع از کشور، نشانه آگاهی است نه اتهام

سید موسوی ادامه داد: متأسفانه برخی افراد فکر می‌کنند اگر از کشور دفاع کنند و این حرف‌ها را بزنند، مهره رژیم محسوب می‌شوند، در حالی که این‌گونه نیست. اگر رژیم بر حق باشد، اشکالی هم ندارد که ما مهره آن باشیم. 

وی با تأکید بر نقش ایمان و توکل در مسیر مبارزه، تصریح کرد: دو عامل به ما کمک می‌کند؛ یکی توانمندی‌هایی که خودمان داریم ـ البته همه این توانمندی‌ها از جانب خداوند است و ما چیزی از خودمان نداریم ـ و دیگری، وجود یک نیروی برتر که می‌تواند ما را یاری کند.

این استاد دانشگاه افزود: این وضعیت، موقعیت خوبی برای مبارزه ایجاد می‌کند؛ به‌گونه‌ای که هم احساس تنهایی نمی‌کنیم و هم حضور نیرویی برتر را مقابل دشمنان در کنار خود حس می‌کنیم. به هر حال کسی بالاتر از خداوند نیست.

سیدموسوی با اشاره به وظایف مؤمنان در ایام عزاداری و مبارزه، ابراز کرد: اگر در این ایام، علاوه بر انجام وظیفه‌مان، (حضور در راهپیمایی و یا روشنگری برای افراد دیگر)، در کنار این اقدامات، دعا، درخواست، راز و نیاز با حق و طلب یاری از خداوند آثار بسیار خوبی به همراه دارد.

وی تصریح کرد: معارف دینی ما بر مبنای حق استوار است و این معارف را زمانی می‌توانیم به خوبی به مخاطب منتقل کنیم که خودمان به آن باور داشته باشیم. مثلاً وقتی می‌گوییم «فقط خدا در جهان همه‌کاره است و نه غیر خدا»، اگر این را قبول داریم، پس چرا باید از آمریکایی‌ها ترسید؟ چرا باید از اسرائیلی‌ها ترسید؟ چرا باید از تهدیدهای آن‌ها ترسید؟ چرا باید از مرگ ترسید؟

این استاد دانشگاه تأکید کرد: همه این‌ها در راه حق است و خداوند بر همه امور ناظر، بر همه چیز قادر و از هر جهت غنی است. بنابراین، هیچ جای ترس و واهمه‌ای وجود ندارد. این معارف می‌توانند برای ما کارساز باشند و در مبارزه با صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها، ما را بیش از پیش قدرتمند سازند.

انتهای خبر/

1404-04-16 13:45 شماره خبر : 12079

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!