درباره نویسنده
ژاندارم پوشالی؛
نابرابری و بیعدالتی داستان خیانتهای پهلوی

در دوران حکومت پهلوی، شرایط زندگی مردم با مشکلات فراوانی همراه بود، کمبود امکانات بهداشتی و درمانی، وضعیت نامناسب جادهها، کمبود برق در بسیاری از مناطق روستایی و گرانی دارو تنها بخشی از مشکلاتی بودند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ برخلاف تصویری که برخی رسانههای معاند از دوران پهلوی به عنوان یک دورهی پیشرفت و رفاه ارائه میدهند، واقعیتهای زندگی مردم در آن زمان بسیار سخت بوده است و بسیاری از افراد مسن هنوز جو سرکوب وحشیانه رژیم شاهنشاهی را به یاد دارند.
شکنجههای وحشیانه، زندانهای مخوف و فضای سرکوب حاکم بر جامعه، بسیاری از افراد جامعه در ترس و وحشت زندگی میکردند، این خاطرات تلخ هنوز پس از گذشت نیم قرن در ذهن بسیاری از افراد مسن باقی مانده است و خاطرات تلخ را در ذهن آنها تداعی میکند.
در دوران حکومت پهلوی نکته مهم این است دولتی که به حساب و فکر خود ژاندارم منطقه و ابر قدرت منطقه بوده است شرایط زندگی مردم با مشکلات فراوانی همراه بوده از کمبود امکانات بهداشتی و درمانی، وضعیت نامناسب جادهها، کمبود برق در بسیاری از مناطق روستایی و گرانی دارو تنها بخشی از مشکلاتی بودند.
طبل توخالی ژاندارم منطقه
در دوران قبل انقلاب با وجود اینکه کشور از لحاظ اقتصادی در تحریم قرار نداشت اما شدیدترین تورم اقتصادی در این کشور وجود داشت و در خصوص این موضوع نیز خود سران موضوع در سخنرانیهای خود اعتراف کردند.
خرید سلاح که باید امنیت و اقتدار را برای کشور به ارمغان بیاورد اغلب با فساد مالی فراوان آمیخته بود، بر اساس اسناد رسمی در ایران شخص شاه و شاپور ریپورتر و ارتشبد طوفانیان (مسئول خرید سلاح) متهم به دریافت رشوه بودند، در سال ۱۳۵۶ سه افسر انگلستان به جرم دریافت رشوه از مقامات کمپانی راکال (Racal) برای ترغیب ایران به خرید تجهیزات رادیویی تانکهای چیفتن به ارزش چهارمیلیون پوند محکوم شدند؛ قاعدتاً در ایران کسی جرأت نداشت که شاه و اطرافیانش را که در این رسوایی مالی شریک بودند محاکمه کند!
جواهرات خارج شده از کشور به رغم غیرقابل تخمین بودن از حیث قیمت، در قبال سایر خیانتهای مالی خاندان منحوس پهلوی بسیار ناچیز است؛ فهرست بلندبالایی از املاک و حسابهای خارجی وجود دارد که شاه فراری آنها را که متعلق به همه ایرانیان بوده، به نفع خود و خانواده اش مصادره کرده است؛ در کنار اینها اقدامات خیانتکارانه دیگری همچون جدایی بحرین از ایران توسط پهلوی صورت گرفته است که به هیچ وجه قابل جبران نیست.
از تصاحب اجباری اموال روستائیان تا خروج هنگفت امول مردمی
سیاهه فسادها و ستمهای این خاندان بسیار گسترده است اما آنچه مهمتر از تصاحب اجباری اموال مردم بخصوص روستائیان بود خروج هنگفت امول مردمی است؛ هر چند خاندان پهلوی با دروغپردازی منکر خروج ارز و دارایی مردم هستند، اما مطبوعات خارجی به صراحت پرده از این غارتگری برداشتهاند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
روزنامه دیلی تلگراف انگلیس در گزارش خود که در ۱۸ ژانویه ۲۰۲۳ منتشر شده به صراحت ذکر کرده است: شاه آنقدر طلا و وسایل قابل حمل بار هواپیما کرده بود که هواپیما بلند نمیشد.
همچنین روزنامه فایننشال تایمز در سال ۲۰۰۹ میزان داراییهای خارج کرده از سوی دیکتاتورهای فراری از کشورهای مختلف را بررسی کرده است و با بررسی داراییهای دیکتاتورهای مخلوع، آمده است که محمدرضا پهلوی شاه مخلوع ایران ۳۵ میلیارد دلار دارایی از ایران خارج کرده که ۲۰ میلیارد دلار آن از سوی دولت آمریکا مسدود شده است؛ این موضوع در گزارش انجمن فرانسوی CCFD نیز تصریح شده است.
دموکراسی در زمان پهلوی وجود نداشت
حسین جمشیدی فرماندار تربتجام در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با بیان اینکه دموکراسی در زمان پهلوی اصلا وجود نداشت، اظهار کرد: دموکراسی به معنای مشارکت مردم در فرآیندهای تصمیمگیری و مدیریت جامعه است که اساساً مردم در زمان حکومت پهلوی هیچ نقشی در این امر نداشتهاند.
وی تصریح کرد: حکومت پهلوی، با تکیه بر قدرت زور و سرکوب مخالفان، بهطور عمده به کشورهای غربی وابسته بود و در نقش سگ دستآموز آنها عمل میکرد، سیاستهای اقتصادی و اجتماعی این حکومت منجر به افزایش نابرابریها و فقر در جامعه شده بود و بسیاری از مردم از امکانات اولیه زندگی محروم بودند.
فرماندار تربتجام بیان داشت: در چنین شرایطی، صحبت از مشارکت مردم در تصمیمگیری و مدیریت جامعه به نوعی شوخی تلخ تبدیل شده بود؛ حکومت پهلوی هرگونه تلاش برای مشارکت مردمی را با سرکوب و خشونت پاسخ میداد و فضای سیاسی و اجتماعی کشور را به شدت محدود کرده بود.
جمشیدی در ادامه خاطر نشان کرد: شکنجههای وحشیانه، زندانی کردن مخالفان سیاسی و عدم توجه به خواستههای مردم، همگی از ویژگیهای این رژیم بودند که باعث شد تا مردم ایران به شدت از حکومت پهلوی نارضایتی داشته باشند.
وی در پایان بیان داشت: این مسائل نشاندهنده واقعیات آزار دهندهای است که برخلاف تصویر ایدهآلگرایانهی برخی رسانههای غربی، مردم ایران در دوران پهلوی با مشکلات جدی دست و پنجه نرم میکردند و حتی از امکانات اولیه زندگی محروم بودند.
مردم از کمترین امکانات رفاهی محروم بودنند
هاشم سجادیفر استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربتجام در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با بیان اینکه مردم از کمترین امکانات رفاهی در زمان پهلوی محروم بودند، اظهار کرد: براساس آمار بانک جهانی ۴۶ درصد جمعیت ایران در سال ۱۳۵۶ زیر خط فقر زندگی میکردند و این یعنی ۱۶ میلیون نفر. از جمعیت فقرای ایران در دهه ۵۰ شمسی نیز حدود ۴ میلیون نفر (۱۲ درصد کل جمعیت) زیر خط گرسنگی بودهاند.
وی تصریح کرد: براساس آمارهای جهانی ایران در آنروزها از نظر پیشرفت سوادآموزی جزو کشورهای ناکارآمد و ضعیف بود و حتی پایینتر از چین و کوبای آن روزگار قرار میگرفت.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی تربتجام بیان داشت: مردم به شدت از کمبود روشنایی برق و عدم توانایی در استفاده از تهویه و یخچال در بحبوحهی گرما، عذاب میکشیدند و احساس میکردند؛ بودجهای که میبایست صرف تأمین رفاه آنها شده باشد، به برگزاری مراسمات و مجالس بیهوده همچون جشنهای 2500ساله اختصاص یافته است.
در دوره پهلوی کشور در مسیر پیشرفت علمی چار عقب ماندگی شده بود
حجتالاسلام حسین اسلامی امام جمعه تربتجام در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با بیان اینکه در دوره پهلوی کشور در مسیر پیشرفتهای علمی چار عقب ماندگی شرمآور شده بود؛ اظهار کرد: در دوران خفتبار حکام پهلوی، زمانی که کشورهای اروپایی و دیگر نقاط جهان در مسیر پیشرفتهای علمی و فناوری گام برمیداشتند و به موفقیتهای بزرگی دست مییافتند، ایران به دلیل سیاستهای نادرست و مدیریت ضعیف رژیم پهلوی در یک دورهی توقف و رکود علمی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: حکومت پهلوی به جای سرمایهگذاری در آموزش و پرورش، تحقیقات علمی و فناوری، بیشتر منابع کشور را صرف امور لوکس و تجملاتی کرد و توجهی به نیازهای اساسی مردم نداشت.
امام جمعه تربتجام بیان داشت: فساد گسترده در دستگاههای دولتی و بیتوجهی به نیازهای مردم، باعث شد تا نظام آموزشی کشور به شدت تضعیف شود و بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان از دسترسی به آموزش باکیفیت محروم شدند.
اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: در حالی که کشورهای دیگر به توسعهی صنایع پیشرفته و فناوریهای نوین و بهبود سطح زندگی مردم خود مشغول بودند، ایران تحت سلطهی حکومت پهلوی با مشکلاتی نظیر فقر و فقدان زیرساختهای علمی وخدماتی مشغول بود.
وی در پایان بیان داشت: این شرایط در در حالی است که در آن سالها ایران نه تحریم بوده، نه محدودیتی درفروش نفت داشته است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- موشکهای ایرانی زیرساختهای اسرائیل را نابود کرد
- وقتشناسی در نصرت امام زمان عج
- آیه ۸ سوره مبارکه رعد
- اولین سالگرد شهادت سروان هادی میرآبادی در نیشابور
- همایش پیادهروی زینبیون در خواف برگزار شد
- نقش محوری بانوان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
- اختلافها را پشت درهای بسته حل کنید
- نقش محرم در تحکیم همبستگی ملی کمنظیر است
- تجمیع ۶ منبع آبی برای باغات پسته خلیلآباد
- ۱۳ روستای گناباد هیچگونه دسترسی به آب ندارند
- مشاهده بیشتر