درباره نویسنده
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی قوچان مطرح کرد:
فعالیت 260 هنرمند صنایعدستی در قوچان

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قوچان از فعالیت 260 هنرمند صنعتگر و صنایعدستی در این شهرستان خبر داد.
مهدی پروانه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، اظهار کرد: این شهرستان دارای 138 اثر بوده که مشتمل بر 48 اثر ثبتی و 90 اثر شناساییشده است.
وی حمامهای تاریخی سهگانه، بیمارستان طالقانی، خانه قدیمی بحرینی، حسینیه حاجی کریمی و یخدان نمدمالها را گوشهای از این آثار تاریخی دانست و خاطرنشان کرد: 12 اثر معنوی و ناملموس همچون چارقدوزی، گلیمبافی، موسیقی دوتار نیز در فهرست آثار این شهرستان به ثبت رسیده است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قوچان از اعطای 6 میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایهگذاری گردشگری و ایجاد دو مجتمع خدمات رفاهی بینراهی خبر داد و افزود: قوچان دارای 12 تأسیسات حوزه گردشگری شامل بومگردی، خانه مسافر، مهمانپذیر، رستوران بینراهی و شرکت خدمات مسافرتی بوده که در طول سال خدمات مختلفی را به مسافر و زائران رضوی ارائه میکنند.
وی تأکید کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون پنج پرونده اقامتگاه بومگردی در مسیر دریافت موافقت اصولی و سپری کردن مراحل قانون قرارگرفته است که در هفتههای اخیر موافقت اصولی دو واحد دریافت شده است.
پروانه با یادآوری این موضوع که یکی از اقدامات اساسی از سال جاری تاکنون ثبت هفت رویداد گردشگری در فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: مسابقات کشتی باچوخه رهورد و آلماجق و شب چله گوشهای از این رویدادهای ملی، استانی و محلی بوده که قطعاً در بازه زمانی اجرایی خود میتواند علاقهمندان و گردشگران زیادی را در حوزههای ورزشی، کشاورزی، آیینی و حتی گردشگری جذب کند.
وی با اشاره به اینکه 260 صنعتگر و هنرمند صنایعدستی در این شهرستان مشغول فعالیت هستند، گفت: 61 نفر از این هنرمندان دارای پروانه تولید انفرادی، 45 نفر مشاغل خانگی پشتیبان و 160 نفر مشاغل خانگی مستقل هستند که هنر اصیل و بومی منطقه را تهیه و ارائه میکنند.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قوچان یادآور شد: از ابتدای سال جاری تاکنون 20 پروانه تولید انفرادی برای هنرمندان این شهرستان صادرشده که اکثریت غالب آن به بانوان قوچانی اختصاص داشته و 5 پرونده تسهیلات مشاغل خانگی در مسیر دریافت وام قرار دارد.
وی یکی از نیازهای هنرمندان صنایعدستی را ایجاد یک مرکز آموزشی برشمرد و تصریح کرد: پروژه ساخت مرکز آموزش صنایعدستی با مساحت 400 مترمربع با هدف ساماندهی و بهرهگیری از توان هنرمندان و صنعتگران بومی بهمنظور حفظ هنرهای سنتی و اشاعه فرهنگ غنی این منطقه در حال اجرا است.
پروانه با تأکید بر این موضوع که برای جذب گردشگر و توجه به اقتصاد گردشگری باید توجه خاصی به مسئله بازسازی و مرمت حمامهای تاریخی صورت بگیرد، بیان کرد: حمام تاریخی سرکاری یکی از حمامهای قدیمی این شهرستان بوده که زمینه مرمت آن از چندی پیش با اعتبار اولیه 800 میلیون تومان فراهم شده و با قرار داشتن در مرکز شهر میتواند بهترین فرصت برای ایجاد محیطی فرهنگی و سنتی ایجاد کند.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قوچان از آمادگی برای تغییر کاربری حمامهای سنتی این شهرستان به رستوران سنتی و حمام سنتی در صورت موافقت مالکان خصوصی حمامها خبر داد و گفت: نمیتوان با اعتبارت اندک حداکثر بهرهبرداری را از این حمامها انجام داد اما باید مالکان و خیران پایکار بیایند.
وی با بیان اینکه این شهرستان همچنان بهصورت نمایندگی بوده و تبدیل به اداره نشده است و همین مسئله هم موجب شده تا فاقد چارت سازمانی مشخص باشد، تصریح کرد: قوچان شاخصهای تبدیل نمایندگی به اداره را در سال ۹۸ کسب کرده است اما متأسفانه به دلایلی هنوز موافقت برای این موضوع گرفته نشده است و نیازمند پیگیری جدی مسئولان استانی و شهرستان است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- تقویت وحدت و هوشیاری برای حرکت درمسیر حسینی
- توسعه فرهنگی مکان روایت حدیث سلسلهالذهب نیشابور
- رقابت مساجد با فضای مجازی برای جذب نوجوانان
- خدمترسانی به بیش از ۱۰هزار عزادار در نیشابور
- ملت امام حسین علیهالسلام در گفتار امام خمینی(ره)
- آیه ۱-۳ سوره مبارکه نجم
- شور و شعور حسینی در عاشورای فدیشه میانجلگه
- نیشابور در سوگ عاشورای حسینی
- گناباد در مسیر تحول انرژی قرار گرفته است
- نخبگان در مصداقیابی یزید زمان دقت کنند
- مشاهده بیشتر