درباره نویسنده
رئیس اداره کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز مطرح کرد؛
طرقبه شاندیز؛ نیازمند توسعه زیرساخت کتابخانههای عمومی

رئیس اداره کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز با اشاره به عضویت بیش از ۴ هزار نفر در کتابخانههای این شهرستان، از کمبود کتابخانه و ضرورت توسعه زیرساختهای کتابخانهای با مشارکت خیرین در شهرستان خبر داد.
سید مسعود موسوی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» با اشاره به اینکه در شهرستان، دو کتابخانه نهادی وجود دارد، اظهار کرد: کتابخانه عمومی امام خمینی (ره) در طرقبه و کتابخانه عمومی رودکی در شاندیز که هر دو کتابخانه در دو شیفت از 7:30 صبح تا ۱۹ بعدازظهر در ارائه خدمات به متقاضیان فعال است.
وی تصریح کرد: بیش از ۴ هزار نفر از بانوان و آقایان در سنین مختلف در مجموعه کتابخانههای عمومی، سیار و مشارکتی طرقبه شاندیز عضویت دارند، بیشترین مراجعین به کتابخانههای عمومی شهرستان دانش آموزان و دانشجویان و بهطور ویژه بانوان خانهدار هستند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز با اشاره به اینکه دو کتابخانه سیار هم در سطح شهرستان در حال خدماترسانی به علاقهمندان کتاب است، تصریح کرد: کتابخانه سیار پیک دانایی ۱۱ که به نام شهدای طرقبه مزین شده است و کتابخانه سیار پیک دانایی ۱۲ که نام شهدای شاندیز زینتبخش آن شده است نیز در طول ایام هفته در سطح شهرستان به نقاط مختلف بهویژه روستاها خدمات کتابخوانی ارائه میدهند.
وی با اشاره به اینکه هر کتابخانه سیار در هفته به ۵ روستا خدمترسانی دارند، گفت: بر اساس طرح و دسترسی جمعیت و بر مبنای یک دستورالعمل روستاها انتخاب شدهاند و عضویت در کتابخانههای سیار رایگان است که با استقبال بسیار خوب و چشمگیری از طرف مردم روبهرو شده است.
موسوی در ادامه افزود: به دلیل هزینههای بالا، کمبود نیروی انسانی، تجهیزات و منابع مالی نمیتوانیم کتابخانه دائمی در روستاهای کمجمعیت ایجاد کنیم اما با راهاندازی کتابخانههای سیار توانستهایم مناطق روستایی بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم و میزان تقاضای دریافت کتاب امانت از کتابخانههای سیار هم بسیار بالا است.
وی بابیان اینکه چهار کتابخانه مشارکتی نیز در سطح شهرستان وجود دارد، اظهار کرد: دو کتابخانه در شاندیز و دو کتابخانه در طرقبه ازجمله کتابخانههای مشارکتی هستند، کتابخانه مشارکتی کتابخانههایی است که مجوز و نظارت بر آن توسط اداره کتابخانههای عمومی شهرستان صورت میگیرد و بهصورت عمومی خدماترسانی دارند، اداره کتابخانههای عمومی شهرستان در موضوعات آموزش نیروی انسانی و تأمین منابع این کتابخانهها را همراهی میکند.
وی در ادامه افزود: کتابخانه سیار پیک دانایی ۱۱ شهدای طرقبه در روستاهای؛ ازغد، جاغرق، کنگ، نقندر و طرقدر خدمات فرهنگی دارد و کتابخانه سیار پیک دانایی ۱۲ شهدای شاندیز هم در روستاهای؛ دهنو، چاهشک، ویرانی، گراخک و زشک خدماترسانی دارند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز بیان کرد: در پروژه کتابخانه شهرک فرش شاندیز که در حال حاضر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اداره کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز بهرهبردار است و اداره کل راه و شهرسازی قرار است این کتابخانه را تا پایان شهریور سال آینده بهشرط تأمین منابع تحویل دهد و انشاءالله در سال ۱۴۰۴ بتوانیم این کتابخانه را به افتتاح و بهرهبرداری برسانیم.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که اداره کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز با آن مواجه است کمبود کتابخانه در سطح شهرستان است، با توجه به ظرفیت شهرستان ازلحاظ گردشگری و حضور چشمگیر مسافران و گردشگران در این شهرستان ضرورت ایجاد کتابخانههای جدید در طرقبه شاندیز در اولویت است.
موسوی تأکید کرد: نیاز به زمین مناسب که بتوان در آن کتابخانه احداث کرد و تخصیص اعتبارات و بودجه عمرانی برای ساخت کتابخانه و فضای جدید فرهنگی از دیگر مشکلات اداره کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز است.
وی با تأکید بر اینکه ضرورت دارد مردم در موضوع ساخت و ایجاد کتابخانه مشارکت داشته باشند، گفت: همانطور که خیرین مدرسهساز و خیرین سلامت داریم نیاز به حضور جدی خیرین کتابخانه ساز هم داریم چراکه با هزینههای دولتی نمیتوان آنطور که شایسته مردم و دانشجویان و دانش آموزان و متقاضیان استفاده از خدمات کتابخانههای عمومی است خدماترسانی داشته باشیم و نیازمند کمکهای مردمی هستیم.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز افزود: کسانی که میتوانند از طریق اهدای زمین و ساختمان یا کمکهای مالی و یا از طریق اهدای کتاب به کتابخانههای عمومی پایکار باشند و خیر کتابخانه ساز شوند.
وی بابیان اینکه در کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز بهطور میانگین روزانه بیش از ۳۰۰ نفر مراجعهکننده داریم اظهار کرد: نیازمند افزایش تعداد کتابخانههای عمومی در سطح شهرستان هستیم، در هر شهر لازم است حداقل سه کتابخانه داشته باشیم تا بتوانیم در حد مطلوب نیازهای متقاضیان را پاسخگو باشیم.
موسوی افزود: علاوه بر خدمات کتابخوانی اجرای شبشعر، برگزاری نشستهای تخصصی کتابخوانی، تقدیر از فعالان عفاف و حجاب، برگزاری جلسه تفسیر قرآن رؤسای ادارات به میزبانی اداره کتابخانههای عمومی، اجرای انواع مسابقات کتابخوانی، نقاشی، کاردستی و اوریگامی و برگزاری هر هفته دورهمی کتابخوانی بانوان طرقبه از دیگر فعالیتهای فرهنگی اداره کتابخانههای عمومی طرقبه شاندیز است.
وی خاطرنشان کرد: شهروندان عضو کتابخانهها شوند و عضویت فعال داشته باشند و از امکانات موجود بهرهمند شوند، عضویت برای بسیجیان فعال، افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، دارندگان مدالهای المپیاد و جشنوارههای علمی و رتبههای ممتاز کشوری و کودکان تا ۶ سال در کتابخانههای عمومی رایگان است و همچنین در مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی نیز عضویت در کتابخانههای عمومی رایگان است، با توجه به اینکه عضویت در کتابخانههای عمومی سراسری است، فرد با عضویت در یک کتابخانه میتواند از خدمات تمامی کتابخانههای عمومی کشور بهرهمند شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- شور و شعور حسینی در عاشورای فدیشه میانجلگه
- نیشابور در سوگ عاشورای حسینی
- گناباد در مسیر تحول انرژی قرار گرفته است
- نخبگان در مصداقیابی یزید زمان دقت کنند
- شام غریبان حسینی در قوچان
- خیمههای بیریا ۲
- انرژی هستهای، کلید آینده ایران است
- محرّم فرصتی برای مَحرَم شدن
- آیه ۱۱۴ سوره مبارکه مائده
- کاشمر غرق در عزای سالار شهیدان
- مشاهده بیشتر