رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
چهارشنبه 1403/10/26 Wednesday - 2025 15 January الأربعاء ، 15 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-26 06:00 شماره خبر : 10125 https://sobhtoos.ir/short/4LrPO 0

برگزاری مسابقات خلاقانه و سالم باهدف جذب کودکان به دنیای کتاب‌ها فرصتی فراهم می‌کند تا هم ارتقای دانش و خلاقیت کودکان تقویت شود و هم فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه گسترش پیدا کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، توسعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در میان کودکان و نوجوانان یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه امروز است که برای رسیدن به این هدف، اجرای برنامه‌های خلاقانه و جذاب می‌تواند نقش بسزایی ایفا کند.

یکی از روش‌های مؤثر در این زمینه، برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی است که این مسابقات می‌تواند به‌صورت فردی یا گروهی برگزار شود و با ارائه جوایز، انگیزه بیشتری برای شرکت‌کنندگان به‌ویژه گروه‌های سنی پایین‌تر همچون کودکان را ایجاد کند.

کارگاه‌های داستان‌نویسی و نقاشی بر اساس کتاب‌ها می‌تواند خلاقیت و تفکر انتقادی را در کودکان تقویت کند و برگزاری نشست‌های کتاب‌خوانی با حضور نویسندگان و شاعران نیز به‌عنوان یک راهکار دیگر فرصتی را برای کودکان فراهم می‌کند تا با نویسندگان محبوب خود ملاقات و درباره آثارشان سؤالات خود را مطرح کنند؛ بنابراین برنامه‌های خلاقانه و این نوع تعامل می‌تواند به ایجاد ارتباط عاطفی بین کودکان و کتاب‌ها کمک کند.

هم‌زمان با هفته کتاب و کتاب‌خوانی در آبان ماه امسال فراخوان مسابقه‌ای تحت عنوان «خواندن برای همدلی» برای اولین بار در قوچان منتشر شد تا کودکان 7 تا 12 سال خوانشی خلاقانه از یک کتاب معین انجام دهند تا هم به ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی کمک شود و هم رقابتی سالم میان این گروه سنی ایجاد شود.

هم‌زمان با ایام ولادت امام علی علیه‌السلام مراسم اختتامیه این مسابقه کتاب‌خوانی در سالن آمفی‌تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قوچان برگزار شد که حضور پرشور و بی‌نظیر کودکان به همراه خانواده‌هایشان حکایت از آن داشت که می‌توان با اجرای این‌گونه برنامه‌های خلاقانه به ترویج کتاب‌خوانی در جامعه کمک کرد.

خوانش خلاقانه کتابی با محتوای مذهبی برای کودکان

مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان قوچان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» با اشاره به اینکه برگزاری این مسابقه به تصویب انجمن کتابخانه‌های عمومی قوچان رسیده بود، گفت: ادارات مختلفی ازجمله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتابخانه‌ها، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش‌وپرورش، شهرداری و فرمانداری در اجرای این برنامه نقش داشتند.

اکرم خلیلی کتاب انتخاب‌شده برای این مسابقه را «آرزوی زنبورک» دانست که دارای محتوای مذهبی و معنوی است و تصریح کرد: نسخه الکترونیکی کتاب در محیط نرم‌افزار شاد در اختیار دانش آموزان رده سنی 7 تا 12 سال قرار گرفت و از کودکان خواسته شد تا فیلم خوانش خلاقانه این کتاب را ارسال کنند.

وی بیان کرد: ۱۲۰ کودک برای اولین بار فیلم یا صوت خوانش خود را برای انجمن حمایت از کودکان ارسال کردند و آثار توسط هیئت داوری چهارنفره مورد ارزیابی قرار گرفت که درنهایت، 20 نفر برگزیده در جشن اختتامیه مورد تجلیل قرار گرفتند.

 

ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در میان کودکان با برگزاری مسابقه‌ای خلاقانه

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قوچان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، هدف از برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی «آرزوی زنبورک» را ترویج فرهنگ کتابخانه‌ای و افزایش آمار مطالعه در بین کودکان ۷ تا ۱۲ سال عنوان کرد.

فریده خسروی بابیان اینکه آمار مطالعه در قوچان پایین بوده و یکی از اهداف مهم در برگزاری این مسابقه تشویق کودکان برای فاصله گرفتن از گوشی‌های هوشمند و روی آوردن به مطالعه کتاب است، افزود: دریافت ۱۲۰ اثر از کودکان نشان‌دهنده استقبال خوب و خلاقیت کودکان در خوانش کتاب بود.

وی با یادآوری اینکه برگزاری کارگاه‌ها و ورکشاپ  آموزشی می‌تواند به ترویج فرهنگ مطالعه در میان کودکان کمک کند، تصریح کرد: برگزارکنندگان مسابقه در نظر دارند هرماه کارگاهی آموزشی برای شرکت‌کننده در این مسابقه برگزار کنند تا بتوانیم در سال‌های آتی جامعه آماری بزرگ‌تری از افراد کتاب‌خوان در این رده سنی داشته باشیم.

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قوچان تأکید کرد: این کانون دارای 2 هزار و 100 عضو بوده که بیشتر آن‌ها در رده سنی 7 تا 12 سال قرار دارند و قطعاً اجرای این‌گونه مسابقات خلاقانه می‌تواند آمار مطالعه را در این سطح شهرستان افزایش دهد.

 

تعامل اجتماعی و رقابت سالم در برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی قوچان هم در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «صبح توس» کتاب‌خوانی را یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها درزمینه توسعه فکری و فرهنگی کودکان و نوجوانان دانست و تصریح کرد: برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی به‌عنوان یک ابزار مؤثر برای ترغیب نوجوانان و کودکان به مطالعه و ارتقاء فرهنگ کتاب‌خوانی است.

حمیدرضا حیدری یادآور شد: این مسابقات نه‌تنها موجب افزایش علاقه به کتاب و مطالعه می‌شود، بلکه فرصتی برای تعامل اجتماعی و رقابت سالم بین شرکت‌کنندگان به‌ویژه در رده سنی کودکان و نوجوانان را فراهم می‌آورد.

وی تأکید کرد: مدارس نیز به‌عنوان نهادهای اصلی تربیت و آموزش، می‌توانند با برگزاری منظم مسابقات و برنامه‌های کتاب‌خوانی، فرهنگ مطالعه را در بین دانش‌آموزان ترویج دهند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی قوچان بیان کرد: مشارکت خانواده‌ها نیز در این فرآیند بسیار مهم است و والدین می‌توانند با همراهی فرزندان خود در مسابقات کتاب‌خوانی و بحث درباره کتاب‌ها، انگیزه بیشتری برای مطالعه ایجاد کنند.

اجرای برنامه‌های خلاقانه در زمینه کتاب و کتاب‌خوانی نه‌تنها می‌تواند به تقویت فرهنگ مطالعه در بین کودکان و نوجوانان کمک کند، بلکه موجب پرورش نسلی آگاه، خلاق و متفکر خواهد شد.

با توجه به اهمیت این موضوع، همگان باید در راستای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی تلاش کنند تا آینده‌ای روشن‌تر برای جامعه رقم بزنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار