درباره نویسنده
۴۰درصد مدارس تربتجام فرسوده است/ فرسودگی مدارس تهدیدی برای دانشآموزان تربتجام

به گزارش صبح توس؛ یک سوم مدرسههای ایران ناایمن هستند و یک میلیون و پانصد هزار دانشآموز در مدرسههایی درس میخوانند که باید تخریب و از نو ساخته شوند.
در صورتی که فعالیت آموزشی و پرورشی مدرسهها بایستی در فضاهای مناسب و دارای ابعاد استاندارد و بر پایه نیازهای دانش آموزان انجام پذیرد تا معلم در تدریس و شاگرد در یادگیری احساس رغبت و انگیزه کند و از فعالیت های خود لذت ببرند.
از آنجا که بیشتر نقاطِ ایران زمینلرزهخیز است مدرسههای فرسوده، در این میان، میتوانند معضلآفرین باشند. بودن دانشآموزان در مدارسی که با یک تکان میتواند منجر به فاجعههایی بزرگ شود بسیار خطرناک است. درد مشخص است و چاره نیز مشخص. باید تا دیر نشده آستینها را بالا زد و اعتبارات لازم را برای بازسازی و نوسازی مدارس فرسوده تخصیص داد تا بار دیگر شاهد پرپر شدن کودکان بیگناه کشور که پدر و مادرانشان با هزاران آرزو آنان را روانه مدارس کردهاند نباشیم.
شهرهای کوچک که مرکزیت کمتری نسبت به دیگر شهرها در استانها دارند، بیشتر با این معضل دست به گریبان هستند و بعضاً از این ناحیه دچار آسیب میشوند که نمونههای آن را در بروز آتشسوزیها و اتفاقات ناگوار برای دانشآموزان دیدهایم.
۴۰ درصد مدارس تربتجام فرسوده است
حجت الاسلام یدالله دامن پاک مدیر آموزش و پرورش تربتجام در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه ۴۰ درصد مدارس تربتجام فرسوده است اظهار داشت: متاسفانه در برخی مدارس شهرستان با کمبود فضای آموزشی مواجه هستیم و از طرفی ۴۰ درصد مدارس فرسوده است و به سمت تخریبی شدن پیش میرود و ۱۵ مدرسه تخریبی است که خود تهدیدی برای دانشآموزان است که اجازه ورود دانش آموزان را به این چنین کلاسها ندادهایم.
وی تصریح کرد: در ساخت و ساز فضای آموزشی، خیرین و همه کمک و یاری کنند تا فضای آموزشی ایمن برای فرزندان مان بسازیم، تلاش ما برای فراهم شدن محیطی امیدآفرین همراه با شور و شوق تعلیمی و تربیتی است تا آسیبها و چالشها برطرف شود و دانش آموزان با آرامش خاطر در کلاسهای درس حاضر شوند و ادامه تحصیل دهند.
مدیر آموزش و پرورش تربتجام در پایان بیان داشت: یک سوم مدارس شهرستان تربت جام با بیش از ۵۰ هزار دانشآموز فرسوده بوده، ایمن نیستند و دانشآموز در مدارسی درس میخوانند که باید تخریب و از نو ساخته شوند، برخی دیگر نیاز به مقاوم سازی دارد و مهمترین چالش در نوسازی و مقاوم سازی این مدارس، نبود بودجه است.
فرسودگی مدارس تهدیدی برای دانشآموزان تربتجام
حسین رضایی مدیر دبستان پیروزی تربت جام نیز به قدمت ساخت این مدرسه اشاره میکند و میگوید: مدرسه پیروزی تربت جام نیز علیرغم واقع شدن در منطقه برخوردار این شهرستان، از نظر قدمت ساخت و ساز جزو فرسودهترین مدارس تربت جام محسوب میشود.
وی تصریح کرد: بنای این مدرسه به قبل از انقلاب بازمیگردد، در آن زمان این مدرسه و واحد آموزشی بهعنوان یک واحد آموزشی به نام دبیرستان سینا فعال بود که به علت کمبود مدارس در تربت جام، در سال ۷۸ قسمتی از آن واحد آموزشی به مساحت حدود دو هزار متر مربع از سوی آموزش و پرورش شهرستان تربت جام مجزا و به نام مدرسه پیروزی نامگذاری شد.
وی به ناکافی بودن فضای آموزشی در این مدرسه اشاره کرد و اظهار داشت: علیرغم اینکه سازه این واحد آموزشی بتن است، ولی دیوارههای آن کاهگلی است و اگر با دقت به دیوارهای کلاسها نگاه کنید مشاهده خواهید کرد به علت وجود موریانه، مجبور شدیم گچها را تراشیده و مجدداً گچ کنیم.
رضایی مدیر مجموعه آموزشی با اشاره به موانع پیشروی نوسازی و توسعه مدارس فرسوده، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم فضایی به سازه فعلی اضافه کنیم، اداره کل نوسازی استان مجوزی نخواهد داد زیرا مدرسه پیروزی یک مدرسه فرسوده و تخریبی محسوب میشود ضمن اینکه چاههای حفر شده در این مدرسه در موقعیت مکانی مناسبی نیست و اگر دهانه چاهها مقاومسازی نمیشد، ممکن بود برای دانشآموزان مشکلآفرین باشد.
وی در پایان بیان داشت: کلاسهای درس نیز از وضعیت خوبی برخوردار نیستند، این مدرسه یک واحد آموزشی کاملاً فرسوده و تخریبی است، از آنجا که به لحاظ بودجه و اعتبار نیز امکان تخریب و بازسازی این مدرسه وجود ندارد، به ناچار با برخی مرمتهای جزئی، در این شرایط ادامه فعالیت میدهیم.
حضور دانشآموزان در مدارسی که با یک لرزه میتواند منجر به فاجعههایی بزرگ شود بسیار خطرناک است، درد مشخص است و درمان نیز مشخص، باید پیش از وقوع حوادثی که خانوادهها را داغدار فرزندانشان کند، فکری برای بازسازی و نوسازی مدارس کرد.
انتهای پیام/



درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- دهمین جشنواره گل محمدی در روستای فرخد مشهد
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- قناتهای رها شده؛ زخم عمیق بر پیکر بلغور
- زخم عمیق گردشگران سهلانگار بر طبیعت شاندیز
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- آغاز ثبتنام برای طولانیترین پیادهروی اربعین در مشهد
- رژه اقتدار روز ارتش در مشهد برگزار شد
- ارتش تبلور ولایتمداری، شجاعت و مردمداری است
- پیکر مطهر شهید علی تقویفر شناسایی شد
- ثبت آئین بزرگداشت شیخ احمد جامی در تقویم
- پروازهای فرودگاه شهدای گناباد مجدداً آغاز شد
- انگورهای گلخانهای انقلاب کشاورزی خلیلآباد
- امام رضا (ع) حلقه وصل مذاهب اسلامی است
- نیشابور پیشتاز و رکورددار پهلوانی در تاریخ ایران
- سکوت در برابر جنایات بشری گناهی نابخشودنی است
- شکوفایی آموزش و پرورش؛ توجه به ساختارها، فرآیندها
- برگزاری دومین سالگرد شهادت شهید الداغی در سبزوار
- امام رضا(ع) نماد وحدت مسلمانان
- تعمیرات اساسی شرکت نفت و گاز شرق
آخرین اخبار
- تقوا و گناه در کلام شهید جهاد مغنیه
- آیه ۷۷ سوره مبارکه حج
- خاطرات شهید خدمت در قلب سادهزیست مادر
- زحمات شهید رئیسی در مقابل غفلتها
- بیمارستان صحرایی، پایگاه امید و سلامت در میانجلگه
- شهید رئیسی الگویی از خدمت و امید بود
- فلسفه همه علوم در علوم انسانی تعریف میشود
- پلمب 5 واحد صنفی ضایعاتی متخلف در تربتجام
- کیفیت هوا در مشهد قابل قبول است
- ۱۷ کیسه آرد قاچاق در گناباد کشف شد
- جراحی موفقیتآمیز خونریزی مغزی در گناباد
- نخالههای ساختمانی قاتل خاموش اکوسیستم
- گفتاری از شهید سعید کمالی
- آیه ۳۸ سوره مبارکه انعام
- انبار احتکار کالای اساسی در گناباد کشف شد
- کدام ورزش روند پیری مغز را نزولی میکند؟
- تولید محتوا باید هدفمند و امیدآفرین باشد
- ترشیز میزبان دومین کنگره مدرس و ۱۲۲۲ شهید
- راهحلهای اقتصاد اسلامی برای حل بحران نرخ ارز
- ضرورت توسعه انرژی خورشیدی و مشاغل خانگی کاشمر
- آسفالت معابر قوچان نیازمند اصلاح فوری است
- گفتاری از شهید سیدمهدی جلادتی
- آیات ۱-۲ سوره مبارکه شمس
- شهید رئیسی با مردم همراه و همدل بود
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- فارس، خلیجی در حافظه تاریخ
- اهدای ۱۸ سری جهیزیه به مددجویان کمیته امداد
- راهبرد بسیج سازندگی، امیدآفرینی در جامعه است
- تلاش آمریکا برای سیاسیکاری در پرونده هستهای ایران
- آمدهاند بسازند تا ساخته شوند
- مشاهده بیشتر