درباره نویسنده
هنری که به درآمدزایی در روستاها کمک میکند؛
راهاندازی ۷۰ کارگاه فرتبافی توسط یک بانوی کارآفرین

طاهره قدری یکی از راهبران شغلی فرتبافی است که توانسته ۷۰ کارگاه در روستاهای رشتخوار برای خانوادهها راهاندازی و در کنار آن نیز سوزندوزی را به این خانوادهها آموزش دهد.
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ به نقل از خبرگزاری شبستان، برای آنهایی که میخواهند کسبوکاری راه بیندازند لازم است با داستان زندگی و راز موفقیت کارآفرینان آشنا شوند. کارآفرینان بهعنوان کسانی که مبتکر، ایدهپرداز و ریسکپذیر هستند، شناخته میشوند و توانایی ارائه یک محصول یا خدمت جدید را به بهترین نحو ممکن دارند.
البته در مسیر کارآفرینی، انتظار اینکه همهچیز در حالت ایدهآل باشد و به بهترین نحو ممکن پیش برود، اشتباه است؛ اما در کنار ریسکهای کارآفرینی، منافع بسیاری هم وجود دارد. پس برای کارآفرینی و خلق کسبوکار، باید فرد مسئولیتپذیری بوده و در کنار آن، به خود و تلاشهایتان ایمانی قوی داشته باشید.
فرتبافی هنری سنتی و زیبا
فرت پارچهای است که با دست و دستگاهی مکانیکی و ساده، بافته میشود. این هنر قدمتی حدود ۱۵۰ سال دارد و استان خراسان از دیرباز یکی از مراکز بزرگ تولید این پارچههای سنتی بوده است. فرتبافی با وجود گذر زمان، هنوز هم طرفداران بسیاری دارد و خوشبختانه در سالهای اخیر بیشتر موردتوجه مصرفکنندگان قرار گرفته است. این پارچههای دستباف کاربردهای زیادی دارند. لباس،حوله و دستمالهایی که با استفاده از این پارچههای رنگشده با رنگ طبیعی تولید میشوند به دلیل حساسیتزا نبودن و جنس لطیف و خنک آنها طرفداران خاص خود رادارند.
طاهره قدری ۵۶ ساله و متولد رشتخوار یکی از کارآفرینانی است که بهواسطه والدین خود که هر دو هنر فرتبافی و سوزندوزی را بلد بودند بعد از ازدواج و از حدود ۱۵ سال پیش تصمیم میگیرد تا هنر پدر و مادر خود را ادامه دهد تا علاوه بر درآمدزایی برای خود و اشتغال برای دیگران، هنر والدین خود را زنده نگه دارد و آن را به فرزندان خود و اهالی شهرستان منتقل کند.
پیشه خانوادگی
وی در مورد علت انتخاب این شغل به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به فعالیت پدر در زمینهٔ فرتبافی درگذشته و مادر در زمینهٔ سوزندوزی، به این فکر افتادم که راه پدر و مادرم را ادامه بدهم و با این تفکر شغل پدر را توسعه دادم و اکنون بهعنوان کارآفرین در این شغل مشغول کار و فعالیت هستم.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: در ابتدا خودم و خواهر و زن برادرهای من با کارگاهی که در خانه برپا کرده بودم کارم را شروع کرم و در ادامه آنها نیز برای خود کارگاهی در منازل خود برپا کردند تا علاوه بر انجام فرت بافی در کنار فرزندان و همسر خود باشند و پختوپز و امور خانه نیز انجام دهند و این هنر و در کنار آن سوزندوزی کم کم طرفداران خود را در روستاهای رشتخوار پیدا کرد تا اینکه با درخواست کمیته امداد بهعنوان راهبر شغلی فعالیت خود را دوچندان کردم و اکنون ۶۰ نفر از افرادی که با من همکاری میکنند از مددجویان کمیته امداد هستند.
بازار ملی فرتبافی
قدری بیان کرد: در حال حاضر ۱۵۰ نیروی کار در دو هنر فرتبافی و سوزندوزی دارم که کار را در خانه انجام میدهند و من آن را در نمایشگاهها و بازار به فروش میرسانم و تاکنون در همه نمایشگاهها در تمام شهرهای کشور شرکت کردم و این نمایشگاهها دستاوردهای خوبی برای من و شاگردانم داشته است و موجب شده تا بازار فروش بیشتری داشته باشم.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ بهعنوان کارآفرین نمونه کشور در بندر عباس انتخاب شده است، علت این موفقیت خود را تلاش و دعای افرادی میداند که برای آنها اشتغالزایی داشته است دانست و ادامه داد: من هنر سوزندوزی و فرتبافی را برای کارآموزها آموزش میدهم و نخ دستگاه در اختیار آنها میگذارم و آنها در حالی که در کنار فرزندان خود هستند فرتبافی و سوزندوزی میکنند و درآمدی هرچند اندک برای خود کسب میکنند که اگرچه کافی نیست اما کارگشا است.
این بانوی کارآفرین درآمد ماهیانه هر فرد فرتباف و یا سوزندوز را تا ۲ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: با فرتبافی محصولات پارچهای چون تنپوش، حوله حمام، حوله دست و صورت، چادر شب، بغچه بند و حوله آشپزخانه و با هنر سوزندوزی محصولاتی چون رومیزی، روتختی، کمر بالشت ک کوسن تولید میکنند.
حمایتهای دولتی
این کارآفرین بابیان اینکه از طریق همکارانم با کمیته امداد آشنا شدم، ادامه داد: وقتی اطلاع یافتم که کمیته امداد وام اشتغال برای کارآفرینان میدهد پیگیر شدم و ابتدا ۵۰ میلیون تومان و مجدد ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کردم و مواد اولیه برای فرتبافان از جمله نخ خریداری کردم.
وی با اشاره به برپایی ۷۰ کارگاه در روستاهای رشتخوار برای فرتبافان خود، افزود: چشمانداز من برای آینده این است که در همه خانههای رشتخوار یک کارگاه فرتبافی باشد و تمام بانوان رشتخوار با هنر سوزندوزی آشنا شوند تا هم برای خود هنرنمایی کنند و هم آوازهای برای دیگر شهرستانها باشد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- سلام بر شهادت در سیره شهید بیضایی
- آیه ۹ سوره مبارکه رعد
- امروز پیروزی خون بر شمشیر حریف میطلبد
- شورای نگهبان از مهمترین ارکان نظام اسلامی است
- انسجام ملی کلید مقابله با اسرائیل است
- بازگشت ۷۷۲ هزار مهاجر غیرمجاز افغانستانی به کشورشان
- رهبریِ حکیمانه کلید پیروزی ملت ایران بود
- بصیرت، مهمترین عامل بازدارنده در مقابل دشمن است
- افزایش ۹۰ درصدی اعتبارات عمرانی در بردسکن
- مظهر اجرای تبری، مسئله «مرگ بر آمریکا» است
- مشاهده بیشتر