درباره نویسنده
هنری که به درآمدزایی در روستاها کمک میکند؛
راهاندازی ۷۰ کارگاه فرتبافی توسط یک بانوی کارآفرین

طاهره قدری یکی از راهبران شغلی فرتبافی است که توانسته ۷۰ کارگاه در روستاهای رشتخوار برای خانوادهها راهاندازی و در کنار آن نیز سوزندوزی را به این خانوادهها آموزش دهد.
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ به نقل از خبرگزاری شبستان، برای آنهایی که میخواهند کسبوکاری راه بیندازند لازم است با داستان زندگی و راز موفقیت کارآفرینان آشنا شوند. کارآفرینان بهعنوان کسانی که مبتکر، ایدهپرداز و ریسکپذیر هستند، شناخته میشوند و توانایی ارائه یک محصول یا خدمت جدید را به بهترین نحو ممکن دارند.
البته در مسیر کارآفرینی، انتظار اینکه همهچیز در حالت ایدهآل باشد و به بهترین نحو ممکن پیش برود، اشتباه است؛ اما در کنار ریسکهای کارآفرینی، منافع بسیاری هم وجود دارد. پس برای کارآفرینی و خلق کسبوکار، باید فرد مسئولیتپذیری بوده و در کنار آن، به خود و تلاشهایتان ایمانی قوی داشته باشید.
فرتبافی هنری سنتی و زیبا
فرت پارچهای است که با دست و دستگاهی مکانیکی و ساده، بافته میشود. این هنر قدمتی حدود ۱۵۰ سال دارد و استان خراسان از دیرباز یکی از مراکز بزرگ تولید این پارچههای سنتی بوده است. فرتبافی با وجود گذر زمان، هنوز هم طرفداران بسیاری دارد و خوشبختانه در سالهای اخیر بیشتر موردتوجه مصرفکنندگان قرار گرفته است. این پارچههای دستباف کاربردهای زیادی دارند. لباس،حوله و دستمالهایی که با استفاده از این پارچههای رنگشده با رنگ طبیعی تولید میشوند به دلیل حساسیتزا نبودن و جنس لطیف و خنک آنها طرفداران خاص خود رادارند.
طاهره قدری ۵۶ ساله و متولد رشتخوار یکی از کارآفرینانی است که بهواسطه والدین خود که هر دو هنر فرتبافی و سوزندوزی را بلد بودند بعد از ازدواج و از حدود ۱۵ سال پیش تصمیم میگیرد تا هنر پدر و مادر خود را ادامه دهد تا علاوه بر درآمدزایی برای خود و اشتغال برای دیگران، هنر والدین خود را زنده نگه دارد و آن را به فرزندان خود و اهالی شهرستان منتقل کند.
پیشه خانوادگی
وی در مورد علت انتخاب این شغل به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به فعالیت پدر در زمینهٔ فرتبافی درگذشته و مادر در زمینهٔ سوزندوزی، به این فکر افتادم که راه پدر و مادرم را ادامه بدهم و با این تفکر شغل پدر را توسعه دادم و اکنون بهعنوان کارآفرین در این شغل مشغول کار و فعالیت هستم.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: در ابتدا خودم و خواهر و زن برادرهای من با کارگاهی که در خانه برپا کرده بودم کارم را شروع کرم و در ادامه آنها نیز برای خود کارگاهی در منازل خود برپا کردند تا علاوه بر انجام فرت بافی در کنار فرزندان و همسر خود باشند و پختوپز و امور خانه نیز انجام دهند و این هنر و در کنار آن سوزندوزی کم کم طرفداران خود را در روستاهای رشتخوار پیدا کرد تا اینکه با درخواست کمیته امداد بهعنوان راهبر شغلی فعالیت خود را دوچندان کردم و اکنون ۶۰ نفر از افرادی که با من همکاری میکنند از مددجویان کمیته امداد هستند.
بازار ملی فرتبافی
قدری بیان کرد: در حال حاضر ۱۵۰ نیروی کار در دو هنر فرتبافی و سوزندوزی دارم که کار را در خانه انجام میدهند و من آن را در نمایشگاهها و بازار به فروش میرسانم و تاکنون در همه نمایشگاهها در تمام شهرهای کشور شرکت کردم و این نمایشگاهها دستاوردهای خوبی برای من و شاگردانم داشته است و موجب شده تا بازار فروش بیشتری داشته باشم.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ بهعنوان کارآفرین نمونه کشور در بندر عباس انتخاب شده است، علت این موفقیت خود را تلاش و دعای افرادی میداند که برای آنها اشتغالزایی داشته است دانست و ادامه داد: من هنر سوزندوزی و فرتبافی را برای کارآموزها آموزش میدهم و نخ دستگاه در اختیار آنها میگذارم و آنها در حالی که در کنار فرزندان خود هستند فرتبافی و سوزندوزی میکنند و درآمدی هرچند اندک برای خود کسب میکنند که اگرچه کافی نیست اما کارگشا است.
این بانوی کارآفرین درآمد ماهیانه هر فرد فرتباف و یا سوزندوز را تا ۲ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: با فرتبافی محصولات پارچهای چون تنپوش، حوله حمام، حوله دست و صورت، چادر شب، بغچه بند و حوله آشپزخانه و با هنر سوزندوزی محصولاتی چون رومیزی، روتختی، کمر بالشت ک کوسن تولید میکنند.
حمایتهای دولتی
این کارآفرین بابیان اینکه از طریق همکارانم با کمیته امداد آشنا شدم، ادامه داد: وقتی اطلاع یافتم که کمیته امداد وام اشتغال برای کارآفرینان میدهد پیگیر شدم و ابتدا ۵۰ میلیون تومان و مجدد ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کردم و مواد اولیه برای فرتبافان از جمله نخ خریداری کردم.
وی با اشاره به برپایی ۷۰ کارگاه در روستاهای رشتخوار برای فرتبافان خود، افزود: چشمانداز من برای آینده این است که در همه خانههای رشتخوار یک کارگاه فرتبافی باشد و تمام بانوان رشتخوار با هنر سوزندوزی آشنا شوند تا هم برای خود هنرنمایی کنند و هم آوازهای برای دیگر شهرستانها باشد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- زخم عمیق گردشگران سهلانگار بر طبیعت شاندیز
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- راهپیمایی مردم نیشابور در حمایت از غزه
- تعرفه برق در سرخس غیرعادلانه است
- مذاکره با آمریکا، عاقلانه یا جاهلانه؟
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- فریاد بیپایان غزه
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- آغاز ثبتنام برای طولانیترین پیادهروی اربعین در مشهد
- رفع مشکلات آسفالت مسیرهای مواصلاتی صالحآباد
- رژه اقتدار روز ارتش در مشهد برگزار شد
- راهپیمایی جمعه خشم در گناباد برگزار شد
- تمدن نوین اسلامی در سایه نهجالبلاغه محقق میشود
- ارتش تبلور ولایتمداری، شجاعت و مردمداری است
- در مذاکرات از حقوق ملت ایران دفاع شود
- دفاع مشروع؛ حقی قانونی در برابر تجاوز
- مقاومت در برابر متجاوزان حق همه ملتهاست
- پیکر مطهر شهید علی تقویفر شناسایی شد
آخرین اخبار
- گفتاری از شهید مصطفی ردانیپور
- آیه ۴۰ سوره توبه
- یادواره ۱۲ شهید معلم تربتجام برگزار شد
- ثبت ۶ جشنواره خلیلآباد در تقویم گردشگری کشور
- گردشگری حلقه مفقوده توسعه خلیلآباد است
- دهمین جشنواره تاکپلو خلیلآباد دوم خردادماه برگزار میشود
- حوزه پیشرو و سرآمد است
- تیرخلاص وزیر به آخرین امید خانهدار شدن محرومان
- برداشت یک هزار تُن برگ انگور در خلیلآباد
- امام رضا(ع) نماد وحدت مسلمانان
- مقابله با سوسکهای مهاجم در استخر شهید حججی
- جبهه مقاومت؛ آماده تحولات بزرگ منطقهای
- ثبت آئین بزرگداشت شیخ احمد جامی در تقویم
- شوراها؛ تجلی مردمسالاری دینی، ستون توسعه پایدار
- گفتاری از شهید محمدرضا تورجیزاده
- آیه ۲۱۶ سوره بقره
- مشهد یک قطب معنوی و فرهنگی است
- شکوفایی آموزش و پرورش؛ توجه به ساختارها، فرآیندها
- کسب ۶ مدال توسط شمشیربازان خراسانی
- بیستمین مرکز مشاوره سپاه خراسان رضوی افتتاح شد
- یمن عامل بیحیثیتی آمریکا در دریای سرخ
- «بحران جادهای» در گلوگاه استراتژیک کشور
- گفتاری از شهید مدافع حرم مجید سلمانیان
- آیه ۱۲۴ سوره مبارکه طه
- اهدای ۱۶ سری جهیزیه در سبزوار
- بهرهمندی ۱۰هزار شهروند نیشابوری از خدمات خادمیاران رضوی
- مهمترین ابعاد دهه کرامت، تقویت کرامت انسانی است
- مرگ دلخراش کودک ۲ ساله گنابادی با برقگرفتگی
- رأی اعتماد احساسی، عامل ناکارآمدی دولت چهاردهم
- پیشبینی برداشت ۱۵۰ تن گل محمدی در گناباد
- مشاهده بیشتر