رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1402-12-16 14:08 شماره خبر : 6228 https://sobhtoos.ir/short/V9k3R
یک فعال سیاسی مطرح کرد:

عضو هیئت‌ علمی گروه علوم سياسي دانشگاه آزاد گفت: نامزدهای ۴۴ کرسی به مرحله دوم راه یافتند و اين به معناي آن است كه ۸۸ كانديداي مجلس شوراي اسلامي نتوانستند حداقل ۲۰ درصد كل آرا را كسب کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ بر اساس ماده ۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در انتخابات مجلس فرد منتخب در مرحله اول انتخابات باید حداقل بیست درصد (۲۰%) از کل آرا را کسب نماید براین‌اساس با اعلام رسمی نتایج انتخابات، تعیین تکلیف کرسی‌های مجلس در ۲۱ حوزه انتخابیه به مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم کشیده شد.

رضا عابدی گناباد، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» با اشاره به اینکه امسال بیش از ۷۳ درصد از کسانی که برای انتخابات، ثبت‌نام کرده بودند، تأیید صلاحیت شدند، گفت: در سطح استان یک هزار و ۲۴ نفر تأیید صلاحیت شدند و برای هر کرسی مجلس در کشور به طور میانگین ۵۱ نفر  رقابت کردند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه در شهر نیشابور ۶۴ نفر برای دو کرسی در خانه ملت تأیید صلاحیت شده بودند، اظهار کرد: وقتی تعداد افرادی که تأیید صلاحیت می‌شوند بالا می‌رود رأی‌ها تقسیم شده و شکست آرا بین کاندیداها رخ می‌دهد.

وی عنوان کرد: در این دوره انتخابات، مردم کمتر لیستی رأی دادند و این نشان‌دهنده این است که حساسیت رأی‌دهندگان، دقت و سطح سواد مردم بالا رفته و خیلی به لیست‌ها اعتماد نمی‌کنند، بلکه به دنبال این هستند که افراد مناسب‌تری را گزینش کنند و این موجب تقسیم آرا بین کاندیداها شده است.

عابدی گناباد ادامه داد: در برخی کشورها همچون آلمان و فرانسه ساختار حزبی منسجمی وجود دارد و مردم بیشتر لیست رأی می‌دهند؛ اما در کشور ما حزب به معنای واقعی شکل نگرفته و احزاب خیلی فعال نیستند و تنها در ایام انتخابات کرکره‌ها را بالا می‌دهند و پس از پایان انتخابات کرکره‌هایشان را پایین می‌کشند.

وي افزود: متأسفانه در کشور ما فرایندهای حزبی سامان نیافته است و بیش از اینکه احزاب تعیین‌کننده باشند، اشخاص تعیین‌کننده هستند و لیست می‌بندند و علت آن این است که احزاب در بدنه مردم و در ملت نفوذ ندارند و فعالیت‌های سیاسی بیشتر منوط به افراد است.

این عضو هیئت‌علمی گروه علوم سياسي دانشگاه آزاد با بیان اینکه بزرگان سیاسی بر اساس شایسته‌سالاری لیست نمی‌بندند، ابراز کرد: بخشی از لیست‌ها بر اساس  ارتباطات و قبیله سالاری بسته می‌شود و افکار عمومی این مسئله را متوجه می‌شود و به همین دلیل است که به لیست‌ها اعتماد نمی‌کنند و به‌صورت لیستی رأی نمی‌دهند. 

وي گفت: اگر لیست‌ها بر اساس تعهد و تخصص باشد اعتماد مردم افزایش پیدا می‌کند و مردم لیستی رأی می‌دهند و اگر این امری بسیار عالی است.

عابدی گناباد با اشاره به بالابودن میانگین سنی اغلب لیست‌ها گفت: برخی افراد بدون‌سابقه و سواد سیاسی لیست ارائه می‌دهند و این تقصیر بزرگان سیاست که لیست‌ها را نه بر اساس شایسته‌سالاری بلكه بر اساس قبیله سالاری می‌بندند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:

آخرین اخبار