رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
شنبه 1403/07/28 Saturday - 2024 19 October السبت ، 16 ربيع الآخر ، 1446
ساعت
1402-04-10 10:44 شماره خبر : 3719 http://sobhtoos.ir/short/4abMY 0

به گزارش صبح توس، یکی از موضوعات مهم در هر کشوری بهره‌مندی آن کشور از نیروی جوان و با استعداد است، نیروی خلاق و کارآمد که با تربیت از دوران ابتدائی شکل گیری شخصیت آنها می تواند، نقشی مهم در پیشرفت و آینده آن کشور ایفا کند. مقام معظم رهبری در رابطه موضوع جوانان توصیه‌های زیادی داشتند، که قطعا توجه به آن نکات و توصیه‌ها بخش های مختلفی از موفقیت جوان ایرانی را رقم خواهد زد. آموزش و پرورش قطعا یکی از مهم ترین ارکان در تاثیرگذاری بر شخصیت فرد از همان دوران ابتدائی در کنار خانواده است، که باید با برنامه‌ریزی در این ارگان حساس و مهم نقاط ضعف و قوت هر فرد شناسایی شود، و افراد بر اساس توانایی ها و علاقمندها از همان ابتدا به موضوعات مختلف هدایت شوند. کشف استعداد هر فرد و علاقه او به آینده با برنامه‌ریزی و هدایت آن شخص در مسیر مورد نظر منجر به موفقیت فرد در زندگی شخصی وی خواهد شد. امروز بستر فضای مجازی یکی از مهم‌ترین فضاهای مورد استفاده جوانان در زندگی روزمره آنان است، که بخشی از شکل گیری شخصیت هر فرد و شخص را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، که باید بیش از پیش مراقب آسیب‌ها در این فضا بود. دام‌های شبکه اجتماعی، تجملاتی نشان دادن زندگی‌ها شخصی پرزرق و برق نشان دادن زندگی‌ها و سوق دادن افراد به این سمت و سو یکی از موضوعات است که میتواند آسیب‌های جدی به فرد و جوان در این بستر وارد کند. امروز بیش‌تر جوانان به صورت روزانه زمان زیادی را در فضای مجازی سپری می‌کنند، که می‌تواند در شکل‌گیری شخصیت جوانان این موضوع اثر زیادی داشته باشد. موفقیت جوان ایرانی قطعا با برنامه ریزی، توجه به استعداد‌ها و بها دادن به ایده‌ها و فکر های جوانان خلاق و دادن فرصت برای شکوفا شدن این افکار محقق خواهد شد. اما در این میان باید مراقب تهاجم فرهنگی، تغییر شخصیت، گرفتن عقیده و باورها، ارزش های دینی و ... باشیم، و این موضوع با افزایش سطح سواد رسانه جامعه امکان پذیر خواهد بود. ایرانی آباد و ایرانی سرافراز را یقینا جوانان خلاق دارای ایده و توانمند می سازند، و جوان ایرانی مراقب تمام جوانب زندگی تمامی تهاجمات و تمامی دسیسه های دشمن برای جلوگیری از عقب ماندن کشور خواهد بود.

10 توصیه مهم رهبری به جوانان چیست؟

گروه زندگی: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی های خود همواره نکاتی را به جوانان گوش زد کرده تا سرمشقی باشد برای زندگی انقلابی اسلامی جوانان کشورمان و رهنمودی برای خودسازی شان. به مناسبت میلاد علی اکبر علیه السلام  و روز جوان در ادامه بخشی از توصیه های مهم رهبری به جوانان را بازخوانی خواهیم کرد.

با هم‌ رفیق باشید!‍

«من توصیه مى‌کنم برادران مسلمان، برادران انقلابى‌، برادران معتقد به ارزش‌هاى انقلاب، هرچه مى‌توانند فاصله‌ى بین خودشان را کم کنند؛ با هم دوست و رفیق باشند. با هم همکار باشند. علیه یکدیگر جوسازى و فعالیت نکنند، اما فاصله را با دشمن‌ها زیاد کنند. این‌ها توصیه‌هایى است که على‌رغم دشمنان این ملت، در دل جوانان جا گرفته است. هر جا ما این توصیه‌ها را کردیم، احساس کردیم و دیدیم و تجربه کردیم که این نسل جوان‌ مؤمن، با دل‌هاى‌ روشن و پاک و صافشان و با روح‌هاى صمیمى‌شان، آن لُبّ مطلب را فهمیدند و به کار گرفتند و فوایدش براى کشور آشکار شد. این‌جا نیز همین‌طور خواهد بود.»

زودرنجی ممنوع!

«وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم‌ / که در طریقت ما کافرى است رنجیدن‌. نرنجید؛ دنبال کار بروید.  فرق ما و شما این است که ما بر اثر تجربه‌ى روزگار فهمیده‌ایم که یک مقدارى باید انسان تحمل و صبر کند، شما جوانید و تازه از راه رسیده و پرشور و بى‌صبر! همه‌اش خوب است، غیر از این بى‌صبرى. البته این هم علاج ندارد. نه این‌که بخواهم بگویم خیلى علاج دارد؛ نه، ما خودمان هم این دوره‌ى شما را گذرانده‌ایم، مى‌دانیم چه‌جورى است.»

 فعال باشید نه منفعل!

«به نظر من، جوانان انقلابى سعى کنند خوب درس بخوانند. خوب فکر و معرفتشان را بالا ببرند. سعى کنند در محیط خودشان اثر بگذارند. فعال باشند، نه منفعل. روى محیط خودشان اثر فکرى و روانى بگذارند. این شدنى است. یک جوان گاهى اوقات مى‌تواند مجموعه‌ی پیرامونى خودش را -کلاس را، استاد را و حتى دانشگاه را- زیر تأثیر شخصیت معنوى خودش قرار دهد. البته این کار با سیاسی‌کارى به ‌دست نمى‌آید؛ با معنویت به‌دست مى‌آید، با صفا به ‌دست مى‌آید، با استحکام رابطه با خدا به‌ دست مى‌آید. عزیزان من! رابطه با خدا را جدى بگیرید. شما جوانید؛ به آن اهمیت بدهید. با خدا حرف بزنید. از خدا بخواهید. مناجات، نماز -نماز با حال و با توجه- براى شما خیلى لازم است. مبادا این‌ها را به حاشیه برانید.»

این مسئولیت شرعی شماست!

«دشمن از راه اشاعه‌ی فرهنگ غلط -فرهنگ فساد و فحشا- سعی می‌کند جوان‌های ما را از ما بگیرد. کاری که دشمن از لحاظ فرهنگی می‌کند، یک «تهاجم‌ فرهنگی»، بلکه باید گفت یک «شبیخون فرهنگی»، یک «غارت فرهنگی» و یک «قتل عام فرهنگی» است. امروز دشمن این کار را با ما می‌کند. چه کسی می‌تواند ازاین فضیلت‌ها دفاع کند؟ آن جوان مؤمنی که دل به دنیا نبسته، دل به منافع شخصی نبسته و می‌تواند بایستد و از فضیلت‌ها دفاع کند. کسی که خودش آلوده و گرفتار است که نمی‌تواند از فضیلت‌ها دفاع کند! این جوان بااخلاص می‌تواند دفاع کند. این جوان، از انقلاب، از اسلام، از فضایل و ارزش‌های اسلامی می‌تواند دفاع کند. لذا، چندی پیش گفتم: «همه امر به معروف و نهی از منکر کنند.» الآن هم عرض می‌کنم: نهی از منکر کنید. این واجب است. این مسئولیت شرعی شماست. امروز مسئولیت انقلابی و سیاسی شما هم هست.»

ببینید چه حوادثى بر این کشور گذشته!

«نمى‌دانم آیا جوانان نسل ما و نسل انقلابى، تاریخچه‌ى این صدوپنجاه، دویست سال را درست خوانده‌اند یا نه؟ من همه‌ى دغدغه‌ام این است که جوان انقلابى امروز، نداند ما بعد از چه دورانى، امروز در ایران مشغول چنین حرکت عظیمى هستیم. تاریخچه‌ى این صدوپنجاه، دویست سال اخیر از دوران اواسط قاجار به این طرف؛ از دوران جنگ‌هاى ایران و روس به این طرف را بخوانید و ببینید چه حوادثى بر این کشور گذشته است.»

کار فرهنگی شما نقش مهمی در پیشرفت کشور دارد 

من می‌خواهم بگویم  آن جوان‌هایی که در تهران، در شهرهای گوناگون، در استان‌های مختلف، در مشهد، در بسیاری از شهرهای دیگر کار فرهنگی می‌کنند با اراده‌ی خودشان، با انگیزه‌ی خودشان -کارهای بسیار خوبی هم از آن‌ها ناشی شده است که از بعضی از آن‌ها را ما بحمدالله اطلاع پیدا کرده‌ایم- کار را هرچه می‌توانند به‌طور جدی دنبال کنند و ادامه بدهند. بدانند که همین گسترش کار فرهنگی در بین جوان‌های مؤمن و انقلابی، نقش بسیار زیادی را در پیشرفت این کشور و در ایستادگی ما در مقابل دشمنان این ملت ایفا کرده است.»

مأیوس نشوید،در صحنه بمانید

«انقلابى باید بصیر باشد، باید بینا باشد، باید پیچیدگى‌هاى شرایط زمانه را درک کند. مسأله این‌جور ساده نیست که یکى را رد کنیم، یکى را اثبات کنیم، یکى را قبول کنیم. این‌جورى نمی‌‌شود. باید دقیق باشید. باید شور انقلابى را حفظ کنید. باید با مشکلات هم بسازید. باید از طعن و دقّ دیگران هم روگردان نشوید، اما باید خامى هم نکنید. مراقب باشید. مأیوس نشوید. در صحنه بمانید، اما دقت کنید و مواظب باشید رفتار بعضى از کسانى که به نظر شما جاى اعتراض دارد، شما را عصبانى نکند، شما را از کوره در نبرد. رفتار منطقى و عقلائى یک چیز لازمى است. البته این را هم به همه توصیه کنیم که نیروهاى انقلابى را متهم به افراطى‌گرى نکنند. بعضى هم این‌جورى دوست می‌‌دارند عنصر انقلابى، جوان‌ انقلابى، طلبه‌ى انقلابى، فاضل انقلابى، مدرس انقلابى در هر سطحى از سطوح را متهم کنند به افراطى‌گرى؛ نه، این هم انحرافى است که به دست دشمن انجام می‌گیرد. واضح است. پس نه از آن طرف، نه از این طرف.»

به هیچ کس ظلم نکنید!

«جوان‌هاى انقلابى و مؤمن و عاشق امام، که حرف می‌زنند، می‌نویسند، اقدام می‌کنند؛ کاملاً رعایت کنید. این‌جور نباشد که مخالفت با یک کسى ما را وادار کند که نسبت به آن کس از جاده‌ى حق تعدّى کنیم، تجاوز کنیم، ظلم کنیم؛ نه. ظلم نباید کرد. به هیچ کس نباید ظلم کرد.»

نقش معنویت را دست کم نگیرید!

انتهای خبر/
اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار