
خراسان رضوی دومین تولیدکننده چغندر قند کشور است که بیش از ۱۵ درصد شکر خوراکی مورد نیاز مردم در ۸ کارخانه قند این استان را تولید میکند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ برداشت محصول چغندر قند در خراسان رضوی از اواخر آبان آغاز میشود، محصولی که هم کام کشاورزان و هم کام مردم با آن شیرین میشود.
کشت چغندر قند در خراسان رضوی از اوایل فروردین تا پایان اردیبهشت انجام میشود و در هر هکتار بهصورت فصلی بین ۵۰ تا ۶۰ نفر کارگر در زمینهای کشاورزی مشغول به کار میشوند که نشان از رونق اشتغال در کشت این محصول در این خطه است.
رعایت نکات فنی شامل تاریخ کاشت، تغذیه متعادل زمین کشاورزی، انجام تغذیه گیاهی بر اساس آزمون خاک، استفاده از تراکم بذر مطلوب و اصلاحشده و انجام تغذیه گیاهی بر اساس آزمون خاک، پایش و کنترل عوامل زیانرسان، آفات و بیماریها برای بهبود عملکرد و تولید قند با عیار بالا ضروری است.
یکی از کشاورزان جلگه رخ تربتحیدریه که ۱۲۰ هکتار از اراضی خود را زیر کشت چغندر قند برده، در گفتگو با خبرنگار ما با ابراز رضایت از برداشت محصول گفت: طبق سنوات گذشته و بر اساس آنچه که تاکنون بارگیری شده در هر هکتار بین ۹۰ تا ۱۲۰ تن چغندر قند تولید میشود.
حسین محمدی افزود: اقلیم مناسب خراسان رضوی برای کشت این محصول باعث شده تا در این خطه بهترین و باکیفیتترین چغندر قند کشور تولید شود.
وی ادامه داد: در مناطق سرد که گاهی روزهای گرم و شبهای خنک در این خطه حاکم است، باعث شده تا عیار چغندر قند این خطه بالاتر باشد، به گونهای که عیار آن ۱۹ یعنی بهترین عیار چغندر قند است.
آبیاری نوین بیش از ۸۰ درصد اراضی
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه در این خصوص گفت: در حال حاضر ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی خراسان رضوی زیر کشت چغندر قند قرار دارد و تربتحیدریه یکی از مناطق مستعد ارقام مرغوب چغندر قند کشور محسوب میشود.
علیرضا قادری افزود: میزان عملکرد در سطح اراضی میانگین ۶۰ تن در هکتار است و امسال حدود ۱۵ درصد افزایش تولید نسبت به سال قبل داریم.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد این اراضی بهصورت آبیاری نوین و نوار تیپ و قطرهای آبیاری میشود، گفت: آبیاری این محصول بیشتر بهصورت نوار تیپ صورت میگیرد، یعنی آب در نزدیکی منطقه توسعه ریشه گیاه به زمین داده میشود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود. همچنین عیار چغندر قند این منطقه بهطور متوسط ۱۹ است که بالاترین عیار چغندر قند در سطح کشور است.
وی از بخش رخ تربتحیدریه به لحاظ شرایط اقلیمی و حاصلخیزی خاک به عنوان یکی از مناطق مستعد کشاورزی استان به ویژه در تولید چغندر یاد و اضافه کرد: کشت چغندر قند در این شهرستان به دو صورت نشایی و بذری انجام میشود.
پیشبینی تولید ۲۵۰ هزار تن شکر در خراسان رضوی
مدیرعامل کارخانه قند تربتحیدریه به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر هشت کارخانه قند در خراسان رضوی کار فرآوری این محصول را برای تأمین شکر کشور بهعهده دارند.
حسن اژدری افزود: تا امروز حدود ۱۷۰ هزار تن چغندر قند را برای این کارخانه جذب کردیم و این در حالی است که خوراک این کارخانه روزانه ۲ هزار و ۸۰۰ تا ۳ هزار تن چغندر است که بهصورت میانگین ۴۵۰ تن محصول تولید میشود.
مدیرعامل کارخانه قند تربتحیدریه اظهار کرد: پیشبینی میشود امسال بیش از ۲۵۰ هزار تن شکر در کارخانجات قند خراسان رضوی تولید و روانه بازار شود که نسبت به پارسال ۱۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: کارخانه قند تربتحیدریه با قدمت تقریباً ۷۰ ساله از کشور چکسلواکی سابق در مساحت حدود ۳۰ هکتار در سال ۱۳۲۹ توسط دولت وقت تأسیس و در سال ۱۳۵۱ طبق تصمیمات دولت در اجرای قانون فروش کارخانههای دولتی، از شرکت کارخانههای دولتی جدا و بر اساس اساسنامه جدیدی به شرکت سهامی خاص قند تربتحیدریه تبدیل شد.
اژدری تصریح کرد: این کارخانه از همان سالهای ابتدایی با ظرفیت ۷۵۰ تن چغندر در شبانهروز فعالیت میکرد و این توان را در سال ۵۹ به حدود ۱ هزار و ۲۰۰ تن در شبانهروز رساند.
مدیرعامل کارخانه قند تربتحیدریه گفت: در حال حاضر با بیش از ۲ هزار چغندرکار قرارداد انعقاد کردیم که حدود ۱ هزار ۸۰۰ نفر آنها کمتر از ۵۰ تن چغندر در سال تولید میکنند، اما با توجه به شعاع خدمات این واحد تولیدی که ۲۰۰ کیلومتر اطراف را شامل میشود در مراحل کاشت، برداشت و همچنین بذر مورد نیاز با کشاورزان همکاری میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به فعالیت مستقیم ۵۰۰ نفر در واحد تولیدی، اگر متوسط اعضای خانواده هر نفر را چهار نفر در نظر بگیریم، اکنون ۱۰ هزار نفر از سفره این واحد تولیدی ارتزاق میکنند.
مدیرعامل کارخانه قند تربتحیدریه بیان کرد: در حال حاضر با همت و تلاش متخصصان داخلی و بدون نگاه به خارج و با اشتغالزایی ۵۰۰ نفر بهصورت مستقیم ظرفیت این واحد تولیدی روزانه به سه هزار تن چغندر و ۴۵۰ تن شکر خام رسیده و این واحد تولیدی در سالهای اخیر به عنوان تولیدکننده برتر شکر با کیفیت در کشور مطرح شده است.
انتهای خبر/
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- از چالش ناترازی تا الگویی در انرژی خورشیدی
- افتتاح پروژههای تجمیعی شهرک صنعتی خیام نیشابور
- انگور بهاره، معجزه گلخانههای خلیلآباد
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- فقر درمانی در نیلشهر تربتجام
- راهپیمایی مردم نیشابور در حمایت از غزه
- توسعه معادن کلید کاهش وابستگی به نفت
- مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه نیشابور
- تشرف ۵۰هزار زائر خارجی به بقعه امامزادگان طرقبه
- تعرفه برق در سرخس غیرعادلانه است
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- فریاد بیپایان غزه
- راهاندازی مجدد میدان عرضه دام زنده در گناباد
- مذاکره با آمریکا، عاقلانه یا جاهلانه؟
- برگزاری مسابقات کشتی باچوخه در روستای کوهسخت نیشابور
- دولت باید تسهیلگر سرمایهگذاری باشد
- در واحدهای تولیدی حقوقات کارگران باید رعایت شود
- مذاکره باید اصول انقلاب را حفظ کند
- توانمندی هوافضای ایران در مسیر توسعه پایدار
- جهش تربتحیدریه در توسعه نیروگاههای خورشیدی
- کلامی از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
- آیه ۴۴ سوره غافر
- امام رضا و حضرت معصومه نماد همدلی خانوادگی
- پیوستن دومین مدرسه کمبرخوردار قوچان به پویش کتابخوانی
- پویش همدلی دیار سربداران برای هرمزگان
- ضرورت افزایش مراکز کانون پرورش فکری در کاشمر
- حضرت معصومه(س)، الگوی تمدنساز برای دختران مسلمان
- کمبود نیروی انسانی چالش جدی دادگستری خراسان رضوی
- ابهامات بیپاسخ متقاضیان نهضت ملی مسکن
- ۸۵۶ معلم عهدهدار آموزش ۱۱ هزار دانشآموز خلیلآبادی
- 90 برنامه در هفته معلم قوچان برگزار میشود
- حضرت معصومه الگوی تکامل و تربیت الهی است
- آیه ۴۰ سوره مبارکه توبه
- گفتاری از شهید مجید سلمانیان
- کشف ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گناباد
- افزایش تقاضا وعدم تناسب فروش و تولید برق
- کارگران نقش مهمی در اقتصاد خلیلآباد ایفا میکنند
- تفکر شهدا، راهگشای ماندگاری در جامعه
- خلیلآباد به بردسکن در انتظار دو بانده شدن
- بازدید سرزده فرماندار تربتجام از بیمارستان سجادیه
- ایران، نقشآفرین کلیدی در دیپلماسی شهری جهانی
- مجوزات لازم فرودگاه گناباد صادر شد
- حذف یارانه؛ پرسشهایی که بدون پاسخ مانده
- جهادگران بسیجی در روستای گرماب
- استقرار گروه جهادی طرقبه شاندیز در تربتحیدریه+فیلم
- افزایش نگرانکننده حیوانگزیدگی در نیشابور
- مشاهده بیشتر

