رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
مدیر امور آب و فاضلاب خلیل‌آباد خبر داد:

تثبیت آب‌رسانی به ۲۵ هزار مشترک آبفای خلیل‌آباد

مدیر امور آب و فاضلاب خلیل‌آباد با اشاره به آب‌رسانی پایدار به ۲۵ هزار اشتراک در سطح شهرستان، گفت: با حفر و جابه‌جایی هفت حلقه چاه در پنج سال گذشته، وضعیت تأمین آب بهبود یافته و زیرساخت‌ها به‌تدریج تقویت شده‌اند.

محمد کاظمی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار داشت: در حال حاضر، شهرستان خلیل‌آباد دارای ۲۵ هزار اشتراک آب است که آب‌رسانی به این اشتراک‌ها توسط ۱۹ حلقه چاه انجام می‌شود.

وی افزود: در بازه زمانی پنج سال اخیر، چهار حلقه چاه جابه‌جا شده و سه حلقه چاه جدید نیز حفاری شده است که در مجموع این هفت حلقه چاه جدید توانسته‌اند شرایط آبی شهرستان را به وضعیت نسبتاً مطلوبی برسانند.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان خلیل‌آباد با بیان اینکه وضعیت آب‌رسانی در سال‌های اخیر رو به بهبود بوده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در چند سال گذشته، به تدریج شرایط بهتر شده و شاهد روند افزایشی در پایداری تأمین آب شرب هستیم.

 

اصلاح سالانه ۶ تا ۷ کیلومتر از شبکه توزیع

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم ما اصلاح شبکه‌های فرسوده آب‌رسانی بوده است، تصریح کرد: به طور میانگین، هر ساله ۶ تا ۷ کیلومتر از شبکه توزیع در شهر و روستاهای شهرستان اصلاح و تعویض می‌شود.

کاظمی همچنین از اقدام ارزشمند یکی از خیرین خبر داد که اخیراً هشت کیلومتر لوله برای تعویض شبکه فرسوده به شرکت امور آب خلیل‌آباد اهدا کرده است.

 

اجرای پروژه‌های مهم در بخش تأمین و انتقال آب

وی با اشاره به پروژه‌های مهمی که طی یک سال گذشته اجرایی شده یا در دست اقدام است، اذعان کرد: به جز حفر و جابه‌جایی چهار حلقه چاه، یکی از پروژه‌های شاخص، تأمین آب پروژه مسکن ملی شهر خلیل‌آباد است که با موفقیت به پایان رسیده و هم‌اکنون به بهره‌برداری رسیده است.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان خلیل‌آباد ادامه داد: همچنین، پروژه مسکن ملی شهر کندر نیز در حال اجراست و طبق پیش‌بینی‌ها، تا ۴۵ روز آینده تکمیل خواهد شد.

وی درباره طرح‌های دیگر بیان کرد: اصلاح خط انتقال ورودی روستای ابراهیم‌آباد نیز در دست اقدام است که در آن یکی از خیرین حدود یک میلیارد تومان کمک کرده و حدود ۲ هزار متر لوله‌گذاری انجام شده است.

 

رفع بحران در روستاهای نقاب و میرآباد

کاظمی گفت: یکی از نقاط بحرانی شهرستان، روستاهای نقاب و میرآباد بود که با اجرای عملیات حفر چاه و تأمین آب مورد نیاز، مشکل این مناطق به طور کامل رفع شده است.

وی ادامه داد: طی پنج سال گذشته با حفر و جابه‌جایی هفت حلقه چاه، وضعیت تأمین آب آشامیدنی این شهرستان نسبتاً بهبود یافته و اقدامات مؤثری برای اصلاح شبکه‌های فرسوده و رفع نقاط بحرانی انجام شده است.

 

۴۰ درصد شبکه فرسوده بر اساس اولویت‌بندی در حال اصلاح است

وی با اشاره به حجم بالای فرسودگی خطوط آب‌رسانی در شهرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۵۰۰ کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال در شهرستان وجود دارد که متأسفانه حدود ۴۰ درصد از این شبکه‌ها فرسوده هستند، ما در حال انجام تبدیل شبکه‌ها به ترتیب اولویت هستیم تا بتوانیم در بازه زمانی مشخص شبکه‌ها را نوسازی کنیم.

 

انشعابات غیرمجاز و استفاده‌های نادرست چالش‌ساز است

مدیر امور آب و فاضلاب خلیل‌آباد از انشعابات غیرمجاز و استفاده ناصحیح از آب شرب به‌ویژه برای مصارف غیرضروری انتقاد کرد و گفت: استفاده غیرمجاز از آب شرب، به‌ویژه برای آبیاری باغات یا مصارف کشاورزی یکی از مشکلات جدی در منطقه به‌ویژه در مناطق کویری شهرستان است.

وی افزود: برخی کشاورزان از آب شرب برای سم‌پاشی باغات پسته استفاده می‌کنند که این امر فشار مضاعفی بر منابع آبی وارد کرده است و در این خصوص جلساتی با جهاد کشاورزی برگزار شده و این نهاد قول مساعد داده که تا سال آینده این مشکل برطرف شود.

 

جستجوی آب در عمق ۳۰۰ متر زمین

کاظمی در ادامه با هشدار نسبت به افزایش عمق چاه‌ها بیان داشت: به دلیل کاهش بارندگی‌ها، اکنون عمق حفاری چاه‌ها به بالای ۳۰۰ متر رسیده که این موضوع هم از نظر کمیت آب و هم کیفیت آن چالش‌برانگیز است و ممکن است در آینده شهرستان را با مشکلات جدی مواجه سازد.

 

صرفه‌جویی راهکار قطعی برای پایداری آب شرب

وی ضمن درخواست از شهروندان برای صرفه‌جویی در مصرف آب، عنوان کرد: با توجه به گرمای شدید هوا، کاهش بارش‌ها، و افزایش مصرف، نیاز است همه مردم صرفه‌جویی را جدی بگیرند تا بتوانیم آب پایدار برای همه مشترکین فراهم کنیم.

مدیر شرکت آب و فاضلاب خلیل‌آباد با بیان اینکه صرفه‌جویی به معنای کاهش مصرف نیست بلکه به معنای مصرف به‌جا و درست است، تشریح کرد: شست‌وشوی بی‌مورد حیاط، خودرو و کوچه، آبیاری غیراصولی، و نشت لوله‌های خانگی از مهم‌ترین عوامل هدررفت آب است که با اندکی دقت می‌توان از آن جلوگیری کرد.

انتهای خبر/

1404-04-23 13:08 شماره خبر : 12158

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!