مدیر جهاد کشاورزی تایباد تأکید کرد:
تایباد سومین قطب بزرگ تولید زعفران خراسان رضوی
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: شهرستان تایباد با بیش از ۹ هزار هکتار سطح زیرکشت زعفران، سومین قطب تولید زعفران در استان خراسان رضوی و یکی از مراکز مهم تولید این محصول در کشور است.
جواد اعتضادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی«صبح توس»؛ اظهار کرد: میانگین تولید زعفران خشک در تایباد طی ۱۵ سال گذشته از حدود دو کیلوگرم در هر هکتار به پنج کیلوگرم افزایش یافته است.
وی افزود: امروز کشاورزان تایبادی از نظر کیفیت و کمیت تولید در سطح کشور شناخته شدهاند و زعفران تایباد بهعنوان یک برند معتبر در استان و کشور مطرح است.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹ هزار هکتار از اراضی شهرستان زیرکشت زعفران قرار دارد و این رقم طی چند سال اخیر با اندک نوسانی ثابت مانده است.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی خاص منطقه افزود: با وجود محدودیت منابع آبی، کشاورزان تایبادی همچنان علاقهمند به توسعه کشت زعفران و گیاهان دارویی نظیر زیره هستند.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد با بیان اینکه خوشبختانه در حوزه تولید زعفران پیشرفتهای چشمگیری حاصل شده است، تصریح کرد: عمده مشکل زعفران تایباد در بخش بازار، فرآوری، بستهبندی و برندسازی است، چرا که بیشتر کشاورزان محصول خود را بهصورت خام به فروش میرسانند.
اعتضادی گفت: در حالی که بیشترین سود زعفران در بخش فرآوری و برندینگ نهفته است، طی سالهای اخیر چند واحد فرآوری و بستهبندی در شهرستان راهاندازی شده که نقش مؤثری در ارتقای جایگاه زعفران تایباد داشته است.
وی با اشاره به حمایتهای انجامشده از زعفرانکاران اظهار کرد: زعفران محصولی است که خودِ کشاورزان علاقهمندی بالایی به کشت آن دارند و از نظر اقتصادی نسبت به سایر محصولات سودآورتر است. حمایت جهاد کشاورزی نیز بیشتر در قالب آموزش، ارتقای دانش فنی و انتقال یافتههای علمی جدید انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد خاطرنشان کرد: در کنار آموزش، نهادههای کشاورزی شامل کودهای ازته، فسفاته و پتاسه نیز در اختیار زعفرانکاران قرار میگیرد.
اعتضادی گفت: حوزه صنایع تبدیلی و غذایی زعفران در شهرستان همچنان بکر و دارای ظرفیتهای فراوان برای سرمایهگذاری است. جهاد کشاورزی با اطلاعرسانی و پرداخت تسهیلات از متقاضیان راهاندازی واحدهای فرآوری و بستهبندی حمایت میکند.
وی تأکید کرد: اگر فعالان اقتصادی شهرستان در این بخش ورود کنند، میتوانند نقش مؤثری در افزایش درآمد و خلق ثروت برای منطقه داشته باشند.
اعتضادی اظهار کرد: زعفران محصولی است که تقریباً همه اقشار مردم شهرستان تایباد از کشاورزان و اصناف تا کارمندان و کارگران فصلی. به نوعی با آن درگیر هستند.
وی افزود: از زمان کاشت تا برداشت، هر هکتار زعفران به بیش از ۲۰۰ نفر در روز کارگر نیاز دارد و در فصل برداشت، کارگران فصلی از شهرستانها و استانهای مجاور نیز برای کمک به کشاورزان به تایباد مهاجرت میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد در پایان گفت: کشاورزان تایبادی با راهاندازی کارگاههای گلپاککنی و خشککنی زعفران در شهرستان و شهر مشهد توانستهاند فرآوری محصول خود را با بالاترین کیفیت انجام دهند. این اقدام موجب افزایش ارزش افزوده و بهبود کیفیت زعفران تایباد شده است.
انتهای خبر/
خبرنگار: کلثوم رمضانی
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!