رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان از انجام طرح مطالعاتی برای ایجاد اولین پارک آبخیز خراسان رضوی در روستای دربادام از توابع بخش باجگیران این شهرستان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، پارک آبخیز ازجمله طرحهای چندمنظوره آبخیزداری و آبخوانداری است که در مناطق مستعد حوزههای آبخیز شهری باهدف توأمان مهار سیلهای ورودی به شهر و توسعه تفرجگاه طبیعی در پیرامون مراکز جمعیتی احداث میگردند.
توسعه پارک آبخیز با برنامهریزی احداث ۳۷ پارک آبخیز در برنامه اقدام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سال ۱۴۰۰ مصوب و فرآیند طراحی و اجرای آن آغاز شد.
آغاز فرآیند ساخت پارک آبخیز باهدف تعمیم و گسترش این طرح ارزشمند در تمامی استانهای کشور انجامشده بهنحویکه هر استان، حداقل یک پارک آبخیز داشته باشد.
فعالسازی ظرفیتهای همکاری مشترک بین شهرداری و آبخیزداری، بکارگیری قابلیت مشارکت مستقیم مردم و بخش خصوصی و همچنین بسترسازی برای حضور آگاهانه و مسئولانه آحاد مردم، ارتقای فرهنگ منابع طبیعی و آبخیزداری، حفظ منابع آب، خاک و پوشش گیاهی، کمک به اقتصاد محلی و در نهایت حفظ کاربری اراضی پیرامون شهرها و جلوگیری از تغییر و تبدیل کاربری اراضی مذکور در راستای توسعه پایدار شهر و ارتقای شاخصهای سلامت و پایداری آبخیزهای شهری از اهداف ساخت پارک آبخیز به شمار میرود.
اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان این طرح را بهعنوان اولین شهر در خراسان رضوی در دستور کار خود قرار داده و منطقه موردمطالعه برای ایجاد این پارک را روستای گردشگری دربادام از توابع بخش مرزی باجگیران معرفی کرده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «صبح توس» اظهار کرد: گردشگری یکی از پتانسیلها و ظرفیتهای این شهرستان به شمار میآید که منابع طبیعی میتواند با واگذاری زمین یا ایجاد طرحهای دومنظوره علاوه بر حفاظت از خاک و آب به این مسئله نیز کمک کند.
امیر زمانی مقدم یکی از طرحهای در دستور کار در این زمینه را ایجاد پارک آبخیزداری در منطقه مرزی باجگیران و روستای دربادام دانست و خاطرنشان کرد: طی ملاقات انجامشده با رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مقرر شد تا طرح مطالعاتی برای این حوزه از ابتدای روستای دربادام انجام شود تا یک طرح کامل باهدف احداث و ایجاد راک آبخیزداری صورت بگیرد.
وی بابیان این موضوع که در اجرای پارک آبخیزداری، حفاظت از خاک و آب بهگونهای انجام میشود که جاذبه گردشگری نیز مثل درختکاری، کاشت گیاهان دارویی، بندهای کوچک و... ایجاد شود، افزود: یکی از موانع موجود در این زمینه قرار داشتن نقطه موردنظر در منطقه حفاظتشده است که سازمان محیطزیست هم باید پایکار آمده و زمینه این کار را برای صدور مجوزهای لازم فراهم کند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان با اشاره به اینکه در این طرح مطالعاتی، همسویی با طرحهای محیطزیستی هم مدنظر قرارگرفته است، بیان کرد: قطعاً ایجاد این پارک آبخیز در منطقه میتواند آینده گردشگری این منطقه مرزی بهویژه روستای دربادام را تضمین کند زیرا در کنار آن میتوان بوم گردیهای مختلفی را ایجاد و حتی تنوعی در کارهای محیطزیستی به وجود آورد.
زمانی مقدم حفاظت از خاک را شرط اصلی در ایجاد پارک آبخیز با محوریت گردشگری برشمرد و تصریح کرد: پس از تأیید طرح توسط کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی و تصویب آن، اقدامات اجرایی شروعشده و اجرای پروژه توسط بخش خصوصی صورت میگیرد که قطعاً هم میتوان پروژه را بهصورت فازبندی و هم کامل اجرایی کرد اما نکته مهم در این است که نظارت دولتی حذف نشده و زمین هم واگذار نمیشود.
وی با یادآوری اینکه مجوز مطالعه برای ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی این منطقه برای اجرای پارک آبخیزداری گرفتهشده است، بیان کرد: مجوز مطالعه صادرشده و باید اقدامات لازم درزمینه جذب سرمایهگذار هم انجام شود و این اولین پارک آبخیز در خراسان رضوی به شمار میآید.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان بابیان اینکه کمیته برنامهریزی شهرستان هم اعتباری برای آغاز این طرح مطالعاتی در نظر گرفته اما باید محیطزیست به قطعیت برسد که این طرح همسو با طرحهای محیطزیستی است زیرا حتی میتوان باغوحش طبیعی در منطقه هم ایجاد کرد.
با توجه به مطالعات طرح برای منطقه مرزی باجگیران که خود میتواند یکی از بارزترین پتانسیلهای گردشگری برای شهرستان قوچان باشد در کنار طبیعت خدادادی و زیبای روستای دربادام ظرفیت بالایی برای ایجاد این پارک را فراهم آورده است.
همکاری و همراهی ادارات و نهادهای مرتبط در صدور مجوزهای ایجاد این پارک بهعنوان تنها پارک آبخیز استان میتواند هم در راستای گردشگری و توسعه منطقه و هم معرفی محصولات علیالخصوص گیاهان دارویی مؤثر باشد.
انتهای خبر/
- روایتی از خدمت هزار روزه در فرهنگ و ارشاد طرقبه شاندیز
- یک فوتی در محور نیشابور
- انتقادها به لغو سفر استاندار خراسانرضوی به درگز
- مسیر تربتحیدریه به مشهد مسدود شد
- تاثیر رسانه و فضای مجازی در تحولات سوریه
- معارفه چهارمین فرماندار شهرستان زبرخان
- تشییع شهدای گمنام و دفاع مقدس در مشهد
- سوریه؛ عبرتی برای تاریخ
- جبههگیریهای خصمانه آمریکا عامل بحرانهای جدید سوریه
- بسیج الگوی نهضتهای آزادیخواه جهان و نماد امیدآفرینی
- جمعه نصر؛ پیامی قوی از اتحاد و مقاومت اسلامی
- فرار نمایندگان از مجلس برای تصاحب پستهای دولتی!
- سادهزیستی و صداقت مدرس باید الگوی مجلس باشد
- برقراری نخستین پرواز از فرودگاه مشهد به دمام
- فرهنگ مقاومت باید مردمی باشد
- خراسان رضوی دومین تولیدکننده چغندر قند کشور
- ضبط بیش از ۱۲۰ کیلو مرغ غیربهداشتی در قوچان
- استقبال مردم قوچان از شهید 16 ساله گمنام
- جمعهنصر یک وعده صادق در تزار جهانی بود
- یلدا، آئینی مشترک بین ایران و همسایگان
- زمینلرزه ۳.۲ ریشتری در کاشمر
- ابلاغ سیاستهای کلی «خانواده»
- ورود ۵ پزشک متخصص جدید به کاشمر
- بصیرتافزایی در دهه بصیرت ضروری است
- وعده های تهی آمریکا، بهشت خیالی فریب خوردگان
- اعتماد به غرب عامل تشدید بحران سوریه
- هزینه سازش و اهمیت مقاومت در بحران سوریه
- فراخوان داستان کوتاه «سطرهای سربلندی» منتشر شد
- جلوگیری از سقط 520 جنین در نیشابور
- مقاومت تنها راه حفظ استقلال سوریه
- کمبود گاز نتیجه توسعه صنعتی ۲۰ ساله است
- گازرسانی به ۳ روستای محور شوریجه سرخس
- ائمه جمعه سفیران مدیریت مصرف گاز
- ضمانت اجرایی برای توافق جدید وجود ندارد
- افزایش ۲۷ درصدی بیماریهای حاد تنفسی در نیشابور
- اجرای «طرح مردم» برای افزایش اشتغالزایی
- بازگشایی مسیر قنات قصبه، با روشهای سنتی
- نهم دی ۵۷ گنجینهای در سینمای تربتحیدریه
- قطعی برق و اختلال شبکه تلفن همراه در خواف
- الگوی فاطمی، راهنمای تربیتی و اجتماعی زنان
- رویداد ملی ایران بانو در مشهد برگزار شد
- کشف بقایای اثری تاریخی حین حفاری در تربتحیدریه
- آبخیزداری راهکاری مؤثر برای نجات منابع آبی خلیلآباد
- تاثیر سیره حضرت زهرا (س) بر زندگی زنان مسلمان
- تجهیز تنها بیمارستان موقوفه شرق کشور در نیشابور
- اجرای ۱۲۰ برنامه ویژه روز زن در تربتجام
- «حیتس» ناتوان در برابر انصارالله
- برگزاری جشن میلاد حضرت زهرا (س) در نیشابور
- برگزاری اولین یادواره شهدای زن قوچان
- جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) در سرخس
- مشاهده بیشتر