
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان از انجام طرح مطالعاتی برای ایجاد اولین پارک آبخیز خراسان رضوی در روستای دربادام از توابع بخش باجگیران این شهرستان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، پارک آبخیز ازجمله طرحهای چندمنظوره آبخیزداری و آبخوانداری است که در مناطق مستعد حوزههای آبخیز شهری باهدف توأمان مهار سیلهای ورودی به شهر و توسعه تفرجگاه طبیعی در پیرامون مراکز جمعیتی احداث میگردند.
توسعه پارک آبخیز با برنامهریزی احداث ۳۷ پارک آبخیز در برنامه اقدام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سال ۱۴۰۰ مصوب و فرآیند طراحی و اجرای آن آغاز شد.
آغاز فرآیند ساخت پارک آبخیز باهدف تعمیم و گسترش این طرح ارزشمند در تمامی استانهای کشور انجامشده بهنحویکه هر استان، حداقل یک پارک آبخیز داشته باشد.
فعالسازی ظرفیتهای همکاری مشترک بین شهرداری و آبخیزداری، بکارگیری قابلیت مشارکت مستقیم مردم و بخش خصوصی و همچنین بسترسازی برای حضور آگاهانه و مسئولانه آحاد مردم، ارتقای فرهنگ منابع طبیعی و آبخیزداری، حفظ منابع آب، خاک و پوشش گیاهی، کمک به اقتصاد محلی و در نهایت حفظ کاربری اراضی پیرامون شهرها و جلوگیری از تغییر و تبدیل کاربری اراضی مذکور در راستای توسعه پایدار شهر و ارتقای شاخصهای سلامت و پایداری آبخیزهای شهری از اهداف ساخت پارک آبخیز به شمار میرود.
اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان این طرح را بهعنوان اولین شهر در خراسان رضوی در دستور کار خود قرار داده و منطقه موردمطالعه برای ایجاد این پارک را روستای گردشگری دربادام از توابع بخش مرزی باجگیران معرفی کرده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «صبح توس» اظهار کرد: گردشگری یکی از پتانسیلها و ظرفیتهای این شهرستان به شمار میآید که منابع طبیعی میتواند با واگذاری زمین یا ایجاد طرحهای دومنظوره علاوه بر حفاظت از خاک و آب به این مسئله نیز کمک کند.
امیر زمانی مقدم یکی از طرحهای در دستور کار در این زمینه را ایجاد پارک آبخیزداری در منطقه مرزی باجگیران و روستای دربادام دانست و خاطرنشان کرد: طی ملاقات انجامشده با رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مقرر شد تا طرح مطالعاتی برای این حوزه از ابتدای روستای دربادام انجام شود تا یک طرح کامل باهدف احداث و ایجاد راک آبخیزداری صورت بگیرد.
وی بابیان این موضوع که در اجرای پارک آبخیزداری، حفاظت از خاک و آب بهگونهای انجام میشود که جاذبه گردشگری نیز مثل درختکاری، کاشت گیاهان دارویی، بندهای کوچک و... ایجاد شود، افزود: یکی از موانع موجود در این زمینه قرار داشتن نقطه موردنظر در منطقه حفاظتشده است که سازمان محیطزیست هم باید پایکار آمده و زمینه این کار را برای صدور مجوزهای لازم فراهم کند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان با اشاره به اینکه در این طرح مطالعاتی، همسویی با طرحهای محیطزیستی هم مدنظر قرارگرفته است، بیان کرد: قطعاً ایجاد این پارک آبخیز در منطقه میتواند آینده گردشگری این منطقه مرزی بهویژه روستای دربادام را تضمین کند زیرا در کنار آن میتوان بوم گردیهای مختلفی را ایجاد و حتی تنوعی در کارهای محیطزیستی به وجود آورد.
زمانی مقدم حفاظت از خاک را شرط اصلی در ایجاد پارک آبخیز با محوریت گردشگری برشمرد و تصریح کرد: پس از تأیید طرح توسط کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی و تصویب آن، اقدامات اجرایی شروعشده و اجرای پروژه توسط بخش خصوصی صورت میگیرد که قطعاً هم میتوان پروژه را بهصورت فازبندی و هم کامل اجرایی کرد اما نکته مهم در این است که نظارت دولتی حذف نشده و زمین هم واگذار نمیشود.
وی با یادآوری اینکه مجوز مطالعه برای ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی این منطقه برای اجرای پارک آبخیزداری گرفتهشده است، بیان کرد: مجوز مطالعه صادرشده و باید اقدامات لازم درزمینه جذب سرمایهگذار هم انجام شود و این اولین پارک آبخیز در خراسان رضوی به شمار میآید.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان بابیان اینکه کمیته برنامهریزی شهرستان هم اعتباری برای آغاز این طرح مطالعاتی در نظر گرفته اما باید محیطزیست به قطعیت برسد که این طرح همسو با طرحهای محیطزیستی است زیرا حتی میتوان باغوحش طبیعی در منطقه هم ایجاد کرد.
با توجه به مطالعات طرح برای منطقه مرزی باجگیران که خود میتواند یکی از بارزترین پتانسیلهای گردشگری برای شهرستان قوچان باشد در کنار طبیعت خدادادی و زیبای روستای دربادام ظرفیت بالایی برای ایجاد این پارک را فراهم آورده است.
همکاری و همراهی ادارات و نهادهای مرتبط در صدور مجوزهای ایجاد این پارک بهعنوان تنها پارک آبخیز استان میتواند هم در راستای گردشگری و توسعه منطقه و هم معرفی محصولات علیالخصوص گیاهان دارویی مؤثر باشد.
انتهای خبر/
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- از چالش ناترازی تا الگویی در انرژی خورشیدی
- افتتاح پروژههای تجمیعی شهرک صنعتی خیام نیشابور
- انگور بهاره، معجزه گلخانههای خلیلآباد
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- فقر درمانی در نیلشهر تربتجام
- راهپیمایی مردم نیشابور در حمایت از غزه
- توسعه معادن کلید کاهش وابستگی به نفت
- مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه نیشابور
- تشرف ۵۰هزار زائر خارجی به بقعه امامزادگان طرقبه
- تعرفه برق در سرخس غیرعادلانه است
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- فریاد بیپایان غزه
- راهاندازی مجدد میدان عرضه دام زنده در گناباد
- مذاکره با آمریکا، عاقلانه یا جاهلانه؟
- برگزاری مسابقات کشتی باچوخه در روستای کوهسخت نیشابور
- دولت باید تسهیلگر سرمایهگذاری باشد
- خدمات مشاورهای رایگان به دانشجویان سبزواری
- در واحدهای تولیدی حقوقات کارگران باید رعایت شود
- مذاکره باید اصول انقلاب را حفظ کند
- توانمندی هوافضای ایران در مسیر توسعه پایدار
- جهش تربتحیدریه در توسعه نیروگاههای خورشیدی
- کلامی از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
- آیه ۴۴ سوره غافر
- امام رضا و حضرت معصومه نماد همدلی خانوادگی
- پیوستن دومین مدرسه کمبرخوردار قوچان به پویش کتابخوانی
- پویش همدلی دیار سربداران برای هرمزگان
- ضرورت افزایش مراکز کانون پرورش فکری در کاشمر
- حضرت معصومه(س)، الگوی تمدنساز برای دختران مسلمان
- کمبود نیروی انسانی چالش جدی دادگستری خراسان رضوی
- ابهامات بیپاسخ متقاضیان نهضت ملی مسکن
- ۸۵۶ معلم عهدهدار آموزش ۱۱ هزار دانشآموز خلیلآبادی
- 90 برنامه در هفته معلم قوچان برگزار میشود
- حضرت معصومه الگوی تکامل و تربیت الهی است
- آیه ۴۰ سوره مبارکه توبه
- گفتاری از شهید مجید سلمانیان
- کشف ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گناباد
- افزایش تقاضا وعدم تناسب فروش و تولید برق
- کارگران نقش مهمی در اقتصاد خلیلآباد ایفا میکنند
- تفکر شهدا، راهگشای ماندگاری در جامعه
- خلیلآباد به بردسکن در انتظار دو بانده شدن
- بازدید سرزده فرماندار تربتجام از بیمارستان سجادیه
- ایران، نقشآفرین کلیدی در دیپلماسی شهری جهانی
- مجوزات لازم فرودگاه گناباد صادر شد
- حذف یارانه؛ پرسشهایی که بدون پاسخ مانده
- جهادگران بسیجی در روستای گرماب
- استقرار گروه جهادی طرقبه شاندیز در تربتحیدریه+فیلم
- مشاهده بیشتر

