رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-02-07 08:02 شماره خبر : 11168 https://sobhtoos.ir/short/4Lr3O
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خبر داد:

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از افزایش نگران‌کننده حیوان‌گزیدگی در این شهرستان خبر داد و گفت: طی سال گذشته به طور میانگین ماهانه ۳۳۰ نفر به علت حیوان‌گزیدگی به مراکز درمانی نیشابور مراجعه داشته‌اند.

علی‌اکبر محمدی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با اشاره به فعالیت شبانه‌روزی تیم‌های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ایام نوروز گفت: همانند دیگر گروه‌های خدمات‌رسان، ما نیز درگیر فعالیت‌های خاص خود بودیم؛ چرا که بیماری‌های واگیر اگر لحظه‌ای مورد غفلت قرار گیرند، می‌توانند به سرعت در سطح شهر گسترش یابند و جامعه را تحت تأثیر قرار دهند.
وی افزود: در ایام نوروز، تیم ما به‌صورت ۲۴ ساعته فعال بود. در این مدت، ۸۰ بازدید بهداشتی توسط همکاران انجام شد، مرکز درمان سالک و مرکز مراقبت درمان بیماری هاری نیز به‌طور شبانه‌روزی فعالیت داشتند.


 محمدی با اشاره به آمار حیوان‌گزیدگی گفت: طی ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین، ۷۷ نفر بر اثر حیوان‌گزیدگی تحت درمان قرار گرفتند. در همین مدت، مراکز درمانی ما در سطح دانشگاه به‌طور میانگین ماهانه پذیرای ۳۳۰ مراجعه‌کننده بودند که بیشترین آن مربوط به شهرستان نیشابور با دو هزار و ۸۰۸ نفر در سال گذشته است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: در مجموع، مراکز درمان هاری در شهرستان‌های نیشابور، زبرخان و فیروزه، در سال گذشته سه هزار ۹۸۳ مراجعه ثبت کرده‌اند.

 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه هزینه درمان کامل هر فرد حیوان‌گزیده حدود ۱۰۸ دلار است؛ گفت: هر دوز واکسن ۱۰ دلار و هر واحد سرم ۶۰ دلار هزینه دارد، که این‌ها جدای از هزینه‌های پرسنلی و تجهیزات است. این ارقام ضرورت ارتقاء آگاهی جامعه را نشان می‌دهد تا پیشگیری جایگزین درمان شود.


افزایش گزش توسط گربه‌ها
محمدی هشدار داد: در سال جاری، ۳۰ درصد از موارد حیوان‌گزیدگی مربوط به گربه‌ها بوده که نسبت به سال‌های گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته است. این موضوع می‌تواند در آینده به یک معضل بهداشتی جدی تبدیل شود.

وی با اشاره به چرخه حیات بیماری هاری در طبیعت گفت: در منطقه ما حیوانات وحشی مانند گرگ و کفتار دیده شده‌اند که تست‌های آن‌ها مثبت بوده است. به همین دلیل، احتمال انتقال بیماری به حیوانات دیگر به‌ویژه سگ‌های ولگرد بالا است.

محمدی با اشاره به اینکه نگهداری حیوانات خانگی باید بر اساس اصول و قوانین مشخصی صورت گیرد، گفت: متأسفانه بسیاری از افراد بدون رعایت این اصول اقدام به نگهداری حیوانات می‌کنند. حتی تلاش برای کمک به حیوانات ولگرد بدون احتیاط می‌تواند منجر به جراحات و انتقال بیماری شود.


تعداد واکسن‌های تزریق‌شده و بیماری‌های مشکوک
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: در بازه زمانی نوروز، ۶۲۴ دوز واکسن هاری تزریق شده، دو طغیان شناسایی و دو مورد مشکوک به فلج شل حاد و یک مورد مشکوک به بیماری تنفسی نمونه‌گیری شده و خوشبختانه نتیجه منفی بوده است.

محمدی ادامه داد: در همین مدت، هزار و ۱۵۳ نفر مشکوک به بیماری‌های قابل پیگیری به مراکز بهداشتی مراجعه کرده و اطلاعات ۴۳۷ نفر طبق پروتکل‌های بهداشتی ثبت شد. همچنین نزدیک به ۵۰۰۰ دوز واکسن برای گروه‌های هدف تزریق شده است.



نگرانی از بیماری تب مالت
وی با اشاره به شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام گفت: رواج دامداری‌های سنتی و پراکندگی مراکز فرآوری لبنیات باعث شده بیماری‌هایی مانند تب مالت شیوع پیدا کنند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی نیشابور بیان داشت: در سال ۱۴۰۲، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از نظر بروز تب مالت، رتبه دوم کشور را کسب کرد.

محمدی با تأکید بر نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی گفت: با همکاری رسانه‌ها و فرهنگ‌سازی می‌توانیم از افزایش این بیماری‌ها جلوگیری کنیم و به ارتقاء سبک زندگی سالم در جامعه کمک نماییم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:

آخرین اخبار