رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
پنج‌شنبه 1403/02/20 Thursday - 2024 09 May الخميس ، 1 ذو القعدة ، 1445
ساعت
1403-01-20 10:20 شماره خبر : 6549 https://sobhtoos.ir/short/4A3vg 0
رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ خبر داد:

رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ تربت‌حیدریه گفت: کار کشت چغندرقند نشایی برای سومین سال متوالی در گستره ۳۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی این منطقه آغاز شد.

سیدمحمد نجفی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار کرد: امسال سومین سال متوالی است که در جلگه رخ ۳۵ هکتار چغندرقند به‌صورت نشایی با همکاری محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌حیدریه کشت شده‌ است. 

وی با بیان اینکه روش کشت نشایی علاوه بر صرفه‌جویی بالا در مصرف آب می‌تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد نیز مصرف سموم دفع آفات نباتی و کودهای شیمیایی را کاهش دهد، تاکید کرد: این روش همچنین تا میزان ۶۵ درصد در مصرف بذر صرفه‌جویی می‌کند. 

نجفی با اشاره به کیفیت بالای چغندرقند تولیدی زمین‌های جلگه رخ از نظر عیار و میزان قند موجود یادآور شد: این میزان سطح کشت محصول چغندرقند به‌صورت نشایی در شهرستان بی‌نظیر است. 

وی اظهار کرد: چغندرقند به عنوان یکی از زراعت‌های مهم و استراتژیک کشور بسیار با اهمیت است و یکی از راهکارهای پایداری تولید این محصول انجام کشت نشایی است تا بتوان  تولید مناسب و با کیفیت داشت. 

رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ با یادآوری اینکه این بخش، قطب تولید چغندرقند خراسان رضوی محسوب می‌شود، ادامه داد: پایین بودن دما و وقوع سرمازدگی و یخبندان در اواخر اسفند و مصرف آب زیاد برای چغندرقند یکی از محدودیت‌های کشت بذری در جلگه رخ است که با روش کشت نشایی و تولید نشا در گلخانه، این محدودیت برطرف و افزایش بهره‌وری و عملکرد را به همراه خواهد داشت. 

نجفی سطح زیر کشت محصول چغندرقند در بخش رخ  را به رغم کاهش ذخایر آب ناشی از خشکسالی در سال جاری حدود ۳ هزار هکتار پیش‌بینی و افزود: میانگین عملکرد کشاورزان منطقه حدود ۶۰ تن در هکتار  بوده‌ در حالی که رکورد برداشت چغندرقند نشایی در سال قبل ۱۹۵ تن در هکتار و میانگین عملکرد ۱۶۰ تن در هکتار بوده‌ است. 

رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ خاطرنشان کرد: ارقام چغندرقند در منطقه رخ از نوع کاکتوس، توکان، دروتی، بتاسید، پرشیا، فرناندو و مونوتونو است و روش‌های اصلاح الگوی کشت و کاهش بارندگی ضرورت رفتن به سمت تولید علمی را بیشتر کرده‌ است. 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار