رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-02-09 12:28 شماره خبر : 11185 https://sobhtoos.ir/short/Nj8R7
مدیر آموزش و پرورش خلیل‌آباد خبر داد:

مدیر آموزش و پرورش شهرستان خلیل‌آباد گفت: آموزش و پرورش این شهرستان با ۱۰۵ واحد آموزشی و ۱۱ و ۵۳۵ دانش‌آموز تحت پوشش و ۸۵۶ معلم فعال، نقش برجسته‌ای در ساختار آموزش خلیل‌آباد دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ حسن صداقتی در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت هفته معلم در سالن اجتماعات آموزش و پرورش خلیل‌آباد برگزار شد، اظهار داشت: در حالی که شهرستان خلیل‌آباد با جمعیتی بالغ بر ۷۰ هزار نفری در استان خراسان رضوی قرار دارد، آموزش و پرورش این شهرستان با ۱۰۵ واحد آموزشی و ۱۱,۵۳۵ دانش‌آموز تحت پوشش و ۸۵۶ معلم فعال، نقش برجسته‌ای در ساختار آموزش عالی این منطقه دارد.

 

حمایت دولت و محلی؛ رفع کمبودها و ارتقای کیفیت آموزشی

وی با اشاره به دغدغه‌های معلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌ها، ضمن تشکر از حمایت‌های دولت، خاطرنشان کرد: ما در سال‌های اخیر شاهد افزایش قابل توجهی در حمایت‌های دولتی و محلی به آموزش و پرورش بوده‌ایم، رفع کمبودهای زیرساختی، تقویت بخش مهارتی و هنرستانی و ارتقای کیفیت آموزشی، در صدر اولویت‌های ما قرار دارد.

مدیر آموزش و پرورش خلیل‌آباد ابتدا با اشاره به آخرین آمار اداره آموزش و پرورش، اظهار داشت: در حال حاضر ۵۳۶ دانش‌آموز در مرحله پایانی دوره متوسطه قرار دارند، در حالی که تعداد ورودی‌های جدید به این مرحله ۸۱۷ نفر است، این یعنی افزایش ۲۸۰ نفری در تراکم جمعیت دانش‌آموزی متوسطه دوم و این امر بدون شک فشار بیشتری را به زیرساخت‌های آموزشی شهرستان وارد می‌کند.

 

خلیل‌آباد فاقد هنرستان مستقل

وی به برنامه وزارت آموزش و پرورش در زمینه هدایت ۶۰ درصد دانش‌آموزان به رشته‌های مهارتی و فنی حرفه‌ای اشاره کرد و گفت: طبق دستورالعمل‌های ابلاغی، ۶۰ درصد از دانش‌آموزان مرحله متوسطه دوم باید به رشته‌های فنی و مهارتی هدایت شوند. 

صداقتی در ادامه با بیان اینکه با این حال، چالش اصلی ما در این زمینه، کمبود فضای آموزشی اختصاصی هنرستان است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ هنرستان مستقلی در شهرستان وجود ندارد و تمامی آموزش‌های فنی و مهارتی در قالب کارگاه‌های محدود در داخل مدارس عمومی انجام می‌شود.

 

بیش از ۸۹ میلیارد تومان پروژه عمرانی در دست بهره‌برداری

وی با بیان اینکه این کارگاه‌ها به لحاظ فضای فیزیکی و تجهیزاتی قادر به پاسخگویی کامل به نیاز دانش‌آموزان نیستند، درخواست کمک بیشتر از بخش خصوصی و خیرین را مطرح کرد و گفت: در جلسات مختلف شورای آموزش و پرورش، موضوع تأمین زمین و ساخت هنرستان جدید را با حضور خیرین مطرح کرده‌ایم و این مهم را یکی از اولویت‌های اصلی شهرستان دانسته‌ایم.

مدیر آموزش و پرورش خلیل‌آباد در ادامه به وضعیت پروژه‌های عمرانی و زیرساختی در حوزه آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۸۹ میلیارد تومان پروژه در دست بهره‌برداری داریم که برخی از آنها به صورت خیر ساز احداث شده‌اند، البته برخی از این پروژه‌ها را به دلیل عدم حضور مقامات کشوری در سفرهای قبلی، هنوز به صورت رسمی افتتاح نکرده‌ایم.

 

کلنگ‌زنی و افتتاح چندین پروژه در هفته معلم

وی با بیان اینکه با توجه به برنامه‌های تعیین شده، در آستانه هفته معلمان و سفر آتی مقامات استانی و کشوری، قصد داریم چندین پروژه جدید را کلنگ‌زنی کنیم و حداقل دو پروژه مهم را افتتاح کنیم، تصریح کرد: این اقدامات در راستای کاهش محرومیت آموزشی و اجرای سیاست‌های عدالت آموزشی است.

 

 ۱۰ مدرسه فاقد نمازخانه

صداقتی به وضعیت نمازخانه‌های مدارس خلیل‌آباد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از مجموع ۱۰۵ آموزشگاه شهرستان، ۱۰ مدرسه فاقد نمازخانه هستند. با این حال، ما در سال جاری با همکاری خیرین و انجام تعمیرات اساسی، توانسته‌ایم پروژه ساخت نمازخانه مدرسه صفری اعظم را آغاز کنیم که قرار است در آستانه سال تحصیلی جدید به بهره‌برداری برسد.

وی همچنین به نقش الگویی امام جمعه شهرستان در ترویج فرهنگ نماز در مدارس اشاره کرد و افزود: امام جمعه شهرستان در سال جاری برنامه‌ریزی کرده‌اند هر هفته یک روز را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند تا در نماز جماعت مدارس شرکت کنند، این اقدام الهام‌بخش دیگر روحانیون منطقه بوده و باعث افزایش شرکت در نمازهای جماعت در مدارس شده است.

 

۹۷ دانش‌آموز بازماندگان از تحصیل شناسایی شده است

مدیر آموزش و پرورش خلیل‌آباد درباره موضوع بازماندگان از تحصیل، اذعان کرد: در حال حاضر ۹۷ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در پایه اول شناسایی شده‌اند، تمامی این دانش‌آموزان در سامانه‌های مربوطه ثبت شده‌اند و با خانواده‌های این دانش‌آموزان تماس گرفته شده است، بیشتر موارد بازگشت دانش‌آموزان به مدرسه صورت گرفته است، اما در مورد تعداد محدودی، خانواده‌ها به دلیل وضعیت جسمی فرزندانشان، اجازه تحصیل را نداده‌اند.

وی با بیان اینکه ما به عنوان دستگاه آموزشی، تمامی ظرفیت‌های لازم را برای پذیرش این دانش‌آموزان فراهم کرده‌ایم، عنوان کرد: نسبت معلم به دانش‌آموز در شهرستان خلیل‌آباد بهتر از میانگین استانی است، بنابراین هیچ دلیلی برای عدم شرکت این عزیزان در فرایند آموزشی وجود ندارد.

 

 مسائل معیشتی و مسکن؛ دغدغه معلمان جوان

صداقتی در خصوص دغدغه‌های معلمان، به خصوص معلمان جوان، تشریح کرد: در سال‌های اخیر شاهد افزایش قابل توجهی در جذب معلمان جوان در شهرستان بوده‌ایم، با این حال، دغدغه بزرگ این عزیزان، مسکن است و در جلسات شورای آموزش و پرورش، موضوع تأمین مسکن فرهنگیان را به عنوان یک اولویت مطرح کرده‌ایم و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های متولی، بتوانیم زمین‌هایی برای ساخت مسکن ملی فرهنگیان در نظر بگیریم.

وی همچنین درباره وضعیت حقوق و دستمزد معلمان نیز اظهار داشت: واقعاً باید به دغدغه معیشتی معلمان توجه شود، در حالی که معلمان نقش بسیار مهمی در ساختار آموزشی جامعه دارند، درآمد آنها نسبت به سایر بخش‌ها پایین است، این موضوع یک دغدغه کشوری است و ما در سطح شهرستان پیگیر این موضوع هستیم.

 

کمبود دبیران علوم پایه؛ چالش انسانی

مدیر آموزش و پرورش خلیل‌آباد با اشاره به چالش‌های انسانی در آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های اصلی ما، تقاضای انتقال معلمان به شهرهای بزرگ است، این امر باعث ایجاد کمبود در نیروی انسانی در مناطق محروم می‌شود و در بسیاری از موارد، ما با درخواست انتقال موافق نیستیم، زیرا اعتقاد داریم فلسفه وجودی معلم، دانش‌آموز است.

وی همچنین به کمبود دبیران فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی در مدارس شهرستان اشاره کرد و گفت: در شهرستان خلیل‌آباد، کمبود دبیران فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی یکی از مشکلات اصلی ماست، این موضوع به دلیل جذب محدود و تمایل معلمان به انتقال به شهرهای بزرگ است و ما در تلاشیم با انتقال‌های داخلی و جذب نیروی جدید، این کمبود را جبران کنیم.

 

 طرح‌های کیفیت‌بخشی به آموزش و تجلیل از معلمان نمونه

صداقتی به طرح‌های کیفیت‌بخشی به آموزش اشاره کرد و گفت: در طرح حامی که در سطح کشور اجرا می‌شود، شهرستان خلیل‌آباد رتبه سوم استان را کسب کرده است، این طرح با پوششی بالغ بر ۹۸ درصد از مدارس ابتدایی در حال اجرا است و نقش بسزایی در ارتقای کیفیت آموزش داشته است.

وی با اشاره به انتخاب معلمان نمونه شهرستان، ابراز کرد: در سال جاری، ۸۹ معلم در سطح شهرستان به سایت طرح معلم نمونه مراجعه کردند و مدارک لازم را بارگذاری کردند، در نهایت هفت معلم بر اساس شاخص‌های علمی و عملکردی انتخاب شدند که مدارک آنها به سطح استان ارسال شده است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان خلیل‌آباد، درباره برنامه‌های هفته معلم امسال اظهار کرد: همه‌ساله هفته معلم فرصتی استثنایی برای تجدید پیمان با اهداف الهی رسالت معلمی است، این هفته در سایه الگوبرداری از قرآن کریم، سیره نبوی و رویکرد ائمه معصومین (ع) از یک‌سو و شناسایی استعدادها و رشد فرهنگی دانش‌آموزان از سوی دیگر، نقش مهمی در تعیین جایگاه والای معلم دارد.

وی با بیان اینکه هفته معلم امسال با عنوان معلمان، راهنمایان راستین انقلاب و معماران آینده جامعه از روز جمعه ۱۲ اردیبهشت با برنامه‌هایی متنوع در حال برگزاری است، اظهار داشت: اولین برنامه اصلی پیاده‌روی عمومی است که با مشارکت دستگاه‌های مختلف اجرایی خواهد بود.

 

 رسالت معلمی بدون توقف ادامه دارد

صداقتی با برجسته‌کردن نقش هویت‌ساز معلم در جامعه خاطرنشان کرد: معلمی زمان و مکان نمی‌شناسد و این رسالت الهی بدون توقف ادامه دارد، هدف ما این است که این جایگاه در تمامی ابعاد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه محقق شود.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته معلم، تصریح کرد: نواختن زنگ سپاس معلم، دیدار با خانواده‌های شهدای فرهنگی، متوفیان این عرصه، معلمان بیمار و پیشکسوتان، شب شعر معلم به صورت منطقه‌ای و به میزبانی شهرستان خلیل‌آباد، فعالیت‌های ورزشی و کتاب‌خوانی برای فرهنگیان، همایش بزرگ فرهنگیان و تجلیل از معلمان نمونه نیز از جمله برنامه‌هایی است که در این هفته برگزار خواهد شد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:

آخرین اخبار