رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
یکشنبه 1403/08/27 Sunday - 2024 17 November الأحد ، 15 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-05-30 15:52 شماره خبر : 8277 https://sobhtoos.ir/short/4O9PM 0
رئیس میراث فرهنگی تربت حیدریه خبرداد؛

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه گفت: یکی از قدیمی‌ترین معادن و مراکز سنگ‌های آسیاب و کارگاه‌های سریش‌کوبی در منطقه بایگ تربت‌حیدریه شناسایی و کشف شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ به نقل از روابط‌عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت‌حیدریه، علی محمدی در این خصوص اظهار کرد: در شهرستان تربت‌حیدریه ۳۰ آسیاب آبی و ۱۱ کارگاه سریش کوبی وجود دارد که این آسیاب‌ها برای فعالیت نیاز به دو سنگ داشتند که برای تأمین این سنگ‌ها از این مرکز شناسایی شده استفاده می‌کردند.

وی تصریح کرد: از سنگ‌های آسیاب‌های آبی، برای خرد کردن و آرد کردن غلات به‌ویژه گندم استفاده شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه گفت: سنگ آسیاب به صورت جفت شامل؛ یک سنگ متحرک در بالا که کمی مقعر و سنگ زیرین که کمی محدب است مورد استفاده قرار می‌گرفته و به این صورت آردی که به لبه‌های بیرونی سنگ هدایت می‌شدند در اطراف سنگ‌ها جمع‌آوری شده است.

وی اضافه کرد: تربت‌حیدریه به مرکز سریش‌کوبی (مازاری) نیز شهرت داشته و در این کارگاه‌ها از سنگ‌های آسیاب علاوه بر آرد کردن گندم، برای خرد کردن ریشه گیاه سریش نیز استفاده می‌شده است.

محمدی افزود: در حال حاضر یکی از کارگاه‌های قدیمی سنگ‌های آسیاب و سریش‌کوبی با مشارکت بخش خصوصی و اداره میراث فرهنگی تبدیل به موزه مازاری در محل رباط تاریخی علیا شده است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار