رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
یکشنبه 1403/08/27 Sunday - 2024 17 November الأحد ، 15 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-08-27 11:29 شماره خبر : 9495 https://sobhtoos.ir/short/NgoDp 0

مدیر عامل انجمن دیابت خراسان رضوی گفت: تاکنون حداقل ۲۵۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت در این استان شناسایی شده که زیر پو شش خدمات این انجمن و دیگر مراکز مربوطه هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ وحید آذری‌فر در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: تاکنون حداقل ۲۵۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت در خراسان رضوی شناسایی شده که زیر پو شش خدمات انجمن دیابت استان و دیگر مراکز مربوطه هستند، و از این تعداد ۱۵۰ هزار نفر در مشهد سکونت دارند؛ بیماران شناسایی شده از خدماتی نظیر آموزشی، مراقبت‌های دوره‌ای و مشاوره کارشناسان تغذیه و روانشناسی بهره‌مند می‌شوند.

وی با بیان اینکه برابر با همین تعداد شناسایی شده، افرادی هستند که از بیماری خود اطلاع ندارند، افزود: هر ساله شاهد افزایش پیش‌رونده جمعیت دیابتی‌ها هستیم، و اگر این بیماری کنترل نشود به عوارضی چون عوارض چشمی، کلیوی، قطع پا، بیماری‌های قلبی و عروقی دچار می‌شوند.

مدیر عامل انجمن دیابت خراسان رضوی گفت: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد بانوان بیشتر از مردان به بیماری‌های دیابتی مبتلا می‌شوند و کم‌تحرکی و چاقی از جمله دلایل آن محسوب می‌شود.

وی از اختصاص ندادن سهمیه لازم انسولین به بیماران دیابتی انتقاد کرد و افزود: متاسفانه هر روز به بهانه‌های مختلفی از جمله قاچاق و تحریم از ارائه سهمیه داروهای ضد دیابت که توسط پزشک معالج و سازمان‌های بیمه‌گر تجویز شده خودداری می‌کنند.

آذری‌فر ادامه داد: این در حالیست که در کشورهای همسایه انسولین به وفور وجود داشته و قاچاق به آن کشورها سودی ندارد.

مدیر عامل انجمن دیابت خراسان رضوی به دو مشکل اساسی افراد دیابتی اشاره کرد و گفت: تأمین داروهای کنترل دیابت و تجهیزات کمک درمانی مانند دستگاه کنترل قند خون و نوارهای تست آن از مهم‌ترین مشکلات افراد مبتلا به دیابت است.

وی افزود: دیابت انواع مختلفی داشته در نوع اول افراد زیر ۳۰ سال را شامل می‌شود که قسمت انسولین‌ساز بدنشان به درستی کار نمی‌‌کند و پر ادراری، پرنوشی و کاهش وزن از علایم آن است.

 ‌آذری‌فر اظهار کرد: در دیابت نوع دوم افراد بالای ۳۰ سال هستند که قسمت انسولین‌‌ساز بدنشان ناقص عمل می‌‌کند و گاهاً با داروی خوراکی رفع می‌‌شود ولی دیابت نوع سوم مختص زنان باردار بوده که در دوران حاملگی به دیابت دچار می‌‌شوند و ۶۰ درصد پس از وضع حمل بهبود پیدا می‌‌کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار