رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-01-26 17:27 شماره خبر : 11065 https://sobhtoos.ir/short/NYR6k
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد:

یک کارشناس اقتصادی با انتقاد از عملکرد وزیر مسکن و شهرسازی تأکید کرد: نبود پیگیری جدی برای حل مشکلات مسکن و اعطای زمین به محرومان، بزرگ‌ترین چالش اقتصادی امروز کشور است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، عبدالمجید شیخی، به‌شدت از عملکرد وزیر مسکن و شهرسازی به‌خصوص درزمینه سیاست اعطای زمین انتقاد کرد.

وی با مقایسه دوران دولت سیزدهم و وضعیت فعلی، تأکید کرد که تفاوت عمده بین مجریان پیشین و فعلی این وزارتخانه، نبود انگیزه و پیگیری جدی برای حل مشکلات مسکن از بزرگ‌ترین مشکلات در اقتصاد امروز کشور است.

شیخی اظهار کرد: در دولت قبل، شهید رئیسی شخصاً بر موضوع  مسکن و اقدامات وزیر مسکن نظارت و پیگیری ویژه داشت. دولت سیزدهم باوجود موانع نظام بانکی و مقاومت‌های اداری، پیگیری می‌کردند تا تخصیص‌ها  صادر شوند و کار زمین نماند. اما اکنون به نظر می‌رسد متولی این وزارتخانه انگیزه‌ای برای دنبال کردن تولید مسکن و اعطای زمین ندارد.

وی افزود که تغییر دولت باعث تغییر رویکرد شده و صادق با نگاهی شبیه به وزرای اصلاح‌طلب قبل( آخوندی و عبدالعلی‌زاده و ...) مشکلات را بیشتر می‌کند.

شیخی با صراحت گفت: این منصب نیازمند یک مدیر میدانی قوی و توانمند است، نه یک تصمیم‌گیری سیاسی که درنهایت به ضرر مردم تمام شود.

نقاط ضعف وزیر فعلی

این کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع اعطای زمین به محرومان گفت: خانم وزیر به‌جای تمرکز بر حل مشکلات مسکن، درگیر مسائل سیاسی و تبلیغاتی شده است. این در حالی است که جامعه با کاهش قدرت خرید، افزایش هزینه‌های مسکن و بحران‌های اقتصادی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند.

وی ادامه داد: حدود ۵۰ درصد هزینه‌های خانوارها صرف مسکن می‌شود و وضعیت به حدی وخیم است که حتی کسانی که مسکن به نامشان ثبت‌شده، نمی‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند. این مشکلات ناشی از سیاست‌های نادرست و عدم مدیریت صحیح است.

شیخی به اقدامات دولت قبل اشاره کرد و گفت: در زمان آقای رئیسی، برنامه‌هایی برای تولید چهار میلیون واحد مسکن در دستور کار بود که ۷۰ درصد زمین‌ها آماده‌سازی شده بود. اما اکنون باسیاست‌های فعلی، حتی اگر مسکن ساخته شود، به‌واسطه فشارهای قیمتی و سیاستی محرومان برای تأمین مبالغ مجبور می‌شوند امتیاز خود را بفروشند و مسکن درنهایت به دست محرومان نمی‌رسد و مسکن‌های ساخته‌شده در اختیار دلالان و طمع‌کاران می‌افتد.

وی همچنین با اشاره به ماجرای مسکن مهر افزود: طرح مسکن مهر که باید به‌عنوان یکی از طرح‌های موفق معرفی می‌شد، به دلیل عدم تأمین اعتبارات مالی و سیاست‌های نادرست، در زمان آخوندی به شکست انجامید. در آن زمان هم به علت سیاست‌بازی‌های نامناسب بسیاری از مردم که پیش‌پرداخت کرده بودند، مجبور به فروش فیش‌های خود شدند و از حق خود محروم شدند.

مشکلات بانکی و نرخ ارز

شیخی با اشاره به مشکلات بانکی و تأثیر دیر ساختن مسکن براثر سیاست‌بازی‌های وزارت راه و شهرسازی و افزایش نرخ ارز که به افزایش قیمت منجر می‌شود و دریافت سود و دیرکرد بانک مسکن از متقاضیان که بابت 550 میلیون وام تشکیل پرونده وام 780 میلیونی می‌دهد و آثار آن بر بازار مسکن گفت: در بانکداری اسلامی، جریمه دیرکرد فقط زمانی مشروع است که پول به سرمایه تبدیل‌شده باشد. اما وقتی دولت با دست خود نرخ ارز را به بازار سوداگران واگذار می‌کند، قیمت تمام‌شده مسکن بالا می‌رود و مردم را تحت‌فشار قرار می‌دهد، دریافت این سودها شرعی نیست و نباید هزینه دیرکرد سازنده را مردم بپردازند.

وی تأکید کرد: این سیاست‌ها نه‌تنها به حل مشکلات کمک نکرده، بلکه باعث شده است که بسیاری از مردم نتوانند به مسکن دسترسی پیدا کنند.

شیخی در پایان گفت: اگر این سیاست‌ها ادامه پیدا کند، نه‌تنها مشکلات مسکن حل نخواهد شد، بلکه به کل نظام اقتصادی و اجتماعی ضربه وارد خواهد شد. ما نیازمند تغییر رویکرد و مدیریتی هستیم که به‌طور واقعی به نیازهای مردم پاسخ دهد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار