رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1403-10-13 16:31 شماره خبر : 10015 https://sobhtoos.ir/short/4yRr1
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فیروزه خبر داد:

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فیروزه گفت: از مهرماه سال جاری تاکنون 89 هزار 500 راس دم سبک و سنگین در برابر تب برفکی واکسینه شده‌اند.

ابراهیم طاهری در گفتگو با  خبری تحلیلی «صبح توس» با اشاره به اینکه در ادامه اجرای طرح واکسیناسیون تب برفکی در روستاهای دستجرد، شوریاب، شورگشت و بازوبند که از مهرماه سال جاری شروع شده تاکنون حدود ۸۰ هزار راس دام سبک و ۹۵۰۰ راس دام سنگین به صورت رایگان برعلیه تب برفکی ایمن شده‌اند، گفت: تب برفکی نوعی بیماری ویروسی است که در میان دام ها بسیار رایج است و ویروس عامل آن از خانواده رابدو ویروس‌ها می‌باشد. این بیماری ویروسی، عفونی و گاهی کشنده معمولاً در حیوانات سم دار مانند گوسفند، گاو، گاومیش، خوک و بز دیده می‌شود. عوامل بیماری تب برفکی و آنفولانزای فوق‌حاد پرندگان ویروسی بوده که بیشتر در فصول سرد سال بروز می‌کنند.

وی با بیان اینکه این بیماری ممکن است که در یک دوره ۳ الی ۶ روزه خود را نشان ندهد اما پس گذشتن این دوره علائم شروع به نمایان می‌شود، ادامه داد: از اولین نشانه های تب برفکی می توان به بی اشتهایی، افسردگی، گوشه گیری، کاهش شیر، کاهش وزن شدید اشاره کرد. این علائم رفته و رفته شدیدتر شده و سبب ایجاد زیگول های مایع سروزی و شفاف در دهان، زبان و بالیشتک دندانی می باشد. که وجود بیماری تب برفکی در دام‌ها را به گونه ای تایید می کند.

رئیس شبکه دام شهرستان فیروزه با اشاره به اینکه این بیماری در بره‌ها و دام‌های جوان می‌تواند بسیار کشنده باشد و از عوامل سقط جنین در گوسفندان بارور باشد، گفت: دام‌های حساس شامل گاو، گوساله، بز، گوسفند و شتر هستند و دام‌های وحشی مانند قوچ و آهو نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند.این حیوانات از آن جایی که در صنعت دامداری اهمیتی زیادی دارند؛ آسیب دیدن آن‌ها می‌تواند سبب خسارت‌های بسیار زیادی شود. به همین دلیل مراقبت کردن از دام ها در مقابل چنین اتفاقاتی که می‌تواند سبب بروز مشکلات فراوانی شود و اهمیت بسیار زیادی دارد

طاهری در پاسخ به اینکه آیا تب برفکی می‌تواند به انسان‌ها منتقل شود، بیان داشت: تب برفکی بیماری مشترک نیست و حتی با خوردن گوشت آلوده، انسان به این بیماری مبتلا نمی‌شود. اگرچه بیماری تب برفکی می‌تواند از حیوان‌ها به انسان منتقل شود، اما این مورد بسیار نادر است.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین و اولین کاری که هنگام مشاهده تب برفکی در دام جدا کردن گوسفندهای بیمار و قرنطینه کردن آن‌ها و سپس بهتر است تا محیط، ظرف‌های آب غذا را یکبار به صورت کلی ضد عفونی کرده تا آلودگی به صورت کلی از بین برود، گفت: سپس بهتر است تا فورا دامپزشک را مطلع کرده و با توجه به نظر دامپزشک از داروهای ضد تب برای پایین آورد تب و با استفاده از ویتامین‌های خوراکی یا تزریقی به بهبود زخم‌های دهان و پای آن‌ها کمک گردد. 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار