رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر طرقبه مطرح کرد:

مشارکت بخش خصوصی، کلید تسریع بهره‌برداری پارکینگ آذران

نائب رئیس شورای اسلامی شهر طرقبه گفت: پروژه پارکینگ «آذران» طرقبه که از سال ۱۳۹۹ آغاز شده با ظرفیت ۲۴۶ جای پارک در نقطه‌ای راهبردی از شهر طرقبه با مشارکت بخش خصوصی در سه یا چهار سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، پارکینگ‌ها به عنوان یکی از ارکان اصلی زیرساخت‌های شهری، نقش حیاتی در ایجاد آرامش و رفاه شهروندان و گردشگران ایفا می‌کنند در شهرهای گردشگری، وجود پارکینگ‌های کافی و منظم نه‌تنها باعث کاهش تخلفات به ویژه پارک در معابر و مسیرهای پارک ممنوع می‌شود بلکه به بهبود تجربه گردشگران و تسهیل دسترسی به جاذبه‌های گردشگری نیز کمک می‌کند، پارکینگ‌های مناسب ضمن جلوگیری از پارک دوبل و ایجاد اختلال در عبور و مرور، به زیبایی بصری شهر نیز می‌افزایند و آن را به مکانی منظم و دلنشین تبدیل می‌کنند.

شهر طرقبه، با ییلاقات چشم‌نواز و طبیعت دل‌انگیز خود، همواره مورد توجه مسافران، گردشگران و زائرانی است که به مشهد مقدس سفر می‌کنند، این شهر زیبا، با جاذبه‌های طبیعی و آب‌وهوای مطبوعش، مقصدی ایده‌آل برای سفری خاطره‌انگیز است، اما یکی از معضلات همیشگی طرقبه، کمبود پارکینگ است، پارک خودروها در دو طرف خیابان‌ها، باعث ایجاد ترافیک و اختلال در جریان عبور و مرور می‌شود و همچنین  زیبایی بصری شهر را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ضرورت ایجاد پارکینگ در طرقبه، به ویژه در مرکز شهر که به بازار، مسجد و جاذبه‌های گردشگری متصل است، بیش از پیش احساس می‌شود، پارکینگ «آذران»  که به منظور رفع نیاز شدید پارکینگ در این منطقه طراحی شده است، می‌تواند گامی مؤثر در حل این مشکل باشد، اما به دلایلی روند ساخت این پارکینگ که از سال ۱۳۹۹ شروع شده به کندی پیش رفته است.

برای بررسی دلایل کندی روند این پروژه، با نائب رئیس شورای اسلامی شهر طرقبه گفتگویی داشته‌ایم تا ضمن شنیدن توضیحات، راهکارهای تسریع در ساخت این پارکینگ مهم را بررسی کنیم، به هر حال تکمیل پارکینگ آذران نه‌تنها به کاهش ترافیک و بهبود دسترسی به مراکز گردشگری کمک خواهد کرد، بلکه گامی بزرگ در جهت ارتقای کیفیت خدمات شهری و افزایش رضایت گردشگران خواهد بود.

پارکینگ آذران با ظرفیت ۲۴۶ جای پارک در نقطه راهبردی طرقبه

سید احمد پورموسوی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر طرقبه، در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به پروژه پارکینگ آذران در شهر طرقبه، اظهار کرد: این پروژه از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ در دوره پنجم شورای شهر آغاز شده است، با توجه به موقعیت خاص زمین، که به لحاظ ورودی و خروجی، رمپ‌ها، مباحث ترافیکی و ایمنی بسیار حائز اهمیت است، نقشه‌های پروژه در زمان افتتاحیه به صورت کامل و تخصصی تهیه نشده بود و این امر باعث توقف پروژه بعد از عملیات گودبرداری شد.

وی تصریح کرد: مدت زیادی مشاور مربوطه در موضوعات تخصصی مشغول اصلاح و تکمیل نقشه‌ها و رفع نواقص بود که همین امر باعث طولانی شدن زمان اجرای پروژه شد، همچنین به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص این پارکینگ که نیاز به گودبرداری و جمع‌آوری خاک داشته، پیشرفت فیزیکی آن نیز کند بوده است.

پورموسوی در ادامه افزود: با توجه به وجود واحدهای مسکونی در بالادست، اقداماتی مانند نیلینگ و ایجاد دیوارهای حائل بتنی برای جلوگیری از ریزش و آسیب به منازل انجام شده است، تاکنون این پروژه حدود ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با ورود سرمایه‌گذار بخش خصوصی، امید می‌رود سرعت کار افزایش یابد.

وی با اشاره به کمبود جدی پارکینگ در شهر طرقبه با جمعیت حدود ۳۰ هزار نفر و ورود جمعیت میلیونی مسافر و گردشگر به این شهر، گفت: پارکینگ آذران با ۲۰ هزار مترمربع مساحت و ظرفیت ۲۴۶ جای پارک، در نقطه‌ای راهبردی بین میدان صاحب‌الزمان (عج) و مسجد جامع طرقبه قرار دارد، این پارکینگ می‌تواند به کاهش ترافیک و رفع نیاز شهروندان و گردشگران کمک کند و در ایام مناسبتی نیز پارکینگ مورد نیاز مصلی شهر طرقبه را پوشش دهد.

آذران؛ نبض کاهش ترافیک در قلب شهر طرقبه

وی در مورد هزینه‌های پروژه بیان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا ابتدای سال ۱۴۰۴ حدود ۵۳۰ میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده است، با توجه به شرایط فعلی، تصمیم گرفته شد که ادامه کار با مشارکت بخش خصوصی انجام شود.

نائب رئیس شورای شهر طرقبه افزود: در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشهد، تفاهمنامه‌ای با یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی منعقد شده و پیش‌بینی می‌شود با ورود بخش خصوصی، پروژه در سه یا چهار سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی اظهار کرد: پارکینگ آذران نقش مهمی در کاهش تخلفات، به ویژه پارک در معبر و مسیرهای پارک ممنوع و ایجاد نظم و آسایش برای شهروندان خواهد داشت، هسته مرکزی شهر طرقبه به دلیل جاذبه‌های گردشگری مانند بازار، مراکز پذیرایی و مناطق تفریحی، مقصد سفرهای زیادی است که با مشکل توقف خودروها مواجه است.

پورموسوی در ادامه افزود: پارکینگ‌های عمومی و طبقاتی با فراهم کردن فضای مناسب برای توقف وسایل نقلیه، از پارک حاشیه‌ای در خیابان‌ها جلوگیری کرده و عرض مفید معابر را افزایش می‌دهند، این امر به کاهش تراکم ترافیک، روان‌سازی جریان حرکت و کاهش زمان تأخیر در شبکه حمل‌ونقل کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه برخی مطالعات نشان می‌دهند احداث پارکینگ در هسته مرکزی شهرها ممکن است با تشویق استفاده از خودروی شخصی به افزایش ترافیک منجر شود، خاطرنشان کرد: در طرقبه که حمل‌ونقل عمومی محدود است، باید تعادلی بین توسعه پارکینگ و تقویت سیستم حمل‌ونقل عمومی ایجاد شود تا از وابستگی بیش‌ازحد به وسایل نقلیه شخصی جلوگیری شود.

بهره‌برداری از پارکینگ «آذران» در شهر طرقبه می‌تواند نقش مهمی در کاهش ترافیک، نظم‌دهی به عبور و مرور خودروها و بهبود زیبایی بصری شهر داشته باشد، با توجه به افزایش روزافزون ورود گردشگران و مسافران و حجم بالای تردد خودروها، تسریع در بهره‌برداری از این پروژه توسط مدیریت شهری می‌تواند گامی مؤثر در رفع مشکلات ترافیکی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و تجربه گردشگران باشد.

انتهای خبر/

1404-05-12 09:17 شماره خبر : 12351

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!