رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
مدیر تعلیم و تربیت بسیج صالح‌آباد گفت:

مبارزه علمی و اجتماعی امام رضا(ع) در خراسان

مدیر تعلیم و تربیت بسیج صالح‌آباد اظهار کرد: امام رضا(ع) در دوران اقامت در خراسان، مبارزه را رها نکردند. مناظرات علمی ایشان، برتری علمی اهل‌بیت را ثابت کرد و اقامه نمازهای بزرگ، نفوذ مردمی ایشان را به رخ طاغوت کشید.

حجت الاسلام رضا شاه‌حسینی، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با توجه به ایام آخر ماه صفر و شهادت امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، گفت: برای تربیت رضوی، باید زندگی و سیره امام رضا (ع) را به درستی درک کنیم.

 

وی اظهار کرد: درس اصلی زندگی ایشان، همان‌طور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند، مبارزه دائمی و خستگی‌ناپذیر است. این یعنی هرگز از مبارزه در راه حق خسته نشویم.

 

وی اشاره داشت: امام در طول زندگی خود با مصائب زیادی روبرو بودند؛ از جمله زخم‌زبان‌ها درباره فرزنددار نشدن ایشان. اما هرگز دلسرد نشدند و با امید به فرج الهی صبر پیشه کردند تا گشایشی که همان ولادت امام جواد (ع) بود، حاصل شد. این، درس امیدواری در سخت‌ترین شرایط است.

 

شاه‌حسینی تصریح کرد: یکی دیگر از درس‌های ایشان، نترسیدن از دشمن قدرتمند است. مأمون با آن همه قدرت و هیبت، نتوانست حضرت را بترساند. امام در مقابل او ایستادگی کرد و از میدان مبارزه خارج نشد.

 

در ادامه گفت: نكته بسيار مهم، مبارزه هوشمندانه امام است. وقتی مأمون پست ولیعهدی را با نقشه‌ای شوم به ایشان پیشنهاد داد، امام در ابتدا نپذیرفتند و تا اجبار کامل مقاومت کردند. حتی هنگام خروج از مدینه، دستور عزاداری دادند تا اجباری بودن این سفر برای همگان ثابت شود.

 

وی گفت: وقتی تحت اجبار، ولیعهدی را پذیرفتند، آن را با شرطی هوشمندانه قبول کردند که هیچ دخالتی در حکومت و انتصابات نداشته باشند. این شرط، نقشه مأمون برای مشروعیت بخشیدن به جنایاتش و آلوده کردن دامن امام را کاملاً خنثی کرد.

 

مدیر تعلیم و تربیت بسیج صالح‌آباد افزود: امام در دوران اقامت در خراسان، مبارزه را رها نکردند. مناظرات علمی ایشان، برتری علمی اهل بیت را ثابت کرد و اقامه نمازهای بزرگ، نفوذ مردمی ایشان را به رخ طاغوت کشید. این همان جهاد تبیین در عین تقیه و مبارزه هوشمند است.

 

شاه‌حسینی افزود: ایشان در مسیر سفر به مرو نیز از هیچ فرصتی برای تبلیغ و تبیین معارف اسلامی فروگذار نکردند. بیان حدیث مهم و تاریخی سلسلة الذهب در نیشابور، که ولایت اهل بیت (ع) را شرط توحید دانست، نمونه‌ای درخشان از این جهاد فرهنگی است. این حرکت نشان می‌دهد که مبارزه تنها نظامی نیست، بلکه فرهنگی و عقیدتی نیز هست.

 

در ادامه تاکید داشت: تربیت به سبک رضوی یعنی پرورش افرادی که در عین پایبندی به اخلاق و علم، شجاع، هوشمند، امیدوار و هرگز خسته‌ناشدنی در مسیر مبارزه با ظلم و تبلیغ حق باشند. این سبک زندگی، الگویی کامل برای جامعه امروز ماست.

 

وی در پایان تصریح کرد: نقطه اوج این مبارزه، شهادت مظلومانه امام به دست مأمون بود. درس نهایی زندگی امام رضا (ع) این است که مبارزه برای حق، تا پای جان باید ادامه یابد و هیچ‌گاه نباید با طاغوت سازش کرد. امیدواریم با الگوگیری از این سبک زندگی، بتوانیم نسلی تربیت کنیم که پرچمدار مبارزه دائمی در راه خدا باشد.

 

انتهای خبر/

1404-05-30 12:47 شماره خبر : 12544

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!