درباره نویسنده
صبح توس گزارش میدهد؛
عسل طرقبهشاندیز در کام عربزبانان و مردم اروپا

رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز گفت: سالانه ۲۸ تن عسل در شهرستان تولید میشود که این عسل تولیدی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپا و کانادا صادر میشود، زائران عربزبان مهمان شهرستان، مشتریان پرطرفدار عسل طرقبه شاندیز هستند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» زنبور عسل یک ودیعه الهی و نعمتی است که خداوند به بشر و کره زمین عنایت کرده است. عسل، به عنوان یکی از فرآوردههای تولیدی زنبور عسل، ماده غذایی فوقالعاده مفیدی برای سلامت انسان به شمار میرود، زنبور عسل فرآوردههای مختلفی از جمله ژل رویال، عسلک، برهموم و عسل تولید میکند.
شهرستان ییلاقی و سرسبز طرقبه شاندیز در تولید عسل و زنبورداری، رتبه خوبی در میان شهرستانهای استان خراسان رضوی به خود اختصاص داده است. این شهرستان سالانه مقادیر قابل توجهی عسل و محصولات جانبی مانند ژل رویال، گرده گل و برهموم تولید میکند.
عسل تولیدی شهرستان طرقبه شاندیز، علاوه بر عرضه در بازارهای داخلی، به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپا و کانادا نیز صادر میشود، زنبورداری و پرورش زنبور عسل در این شهرستان، به دلیل امتیازات خاص جغرافیایی، گردشگری و توریستی بودن، نزدیکی به مشهد و زائرپذیری، از ظرفیت بالایی برخوردار است، به گونهای که زائران عربزبان مهمان این شهرستان، از مشتریان پرطرفدار عسل طرقبه شاندیز هستند.
یکی از امتیازات خاص و پتانسیلهای فوقالعاده شهرستان طرقبه شاندیز، گردشگری بودن آن است، این شهرستان نه تنها گردشگری است، بلکه زائرپذیر نیز میباشد و مجاوران مشهد هم به این شهرستان رفت و آمد دارند، علاوه بر این، گردشگران داخلی و خارجی نیز به این شهرستان سفر میکنند که یکی از مهمترین مقاصد مسافران، زائران و گردشگران، به ویژه زائران خارجی، در این شهرستان بقعه متبرکه امامزادگان یاسر و ناصر علیهماالسلام است، زائران عربزبان، به خصوص اعراب کشورهای حاشیه خلیج فارس، علاقه خاصی به عسل ایران دارند، منطقه اطراف بقعه متبرکه امامزادگان یاسر و ناصر علیهماالسلام از بزرگترین مراکز عرضه و فروش عسل در شهرستان است.
فعالیت ۱۴۰ زنبورستان و ۸۵۰۰ کلونی فعال زنبور عسل
علیرضا قدرتی در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به وضعیت شهرستان طرقبه شاندیز در زمینه پرورش زنبور عسل، اظهار کرد: با توجه به اینکه این شهرستان از نظر جغرافیایی کوهپایهای است و علیرغم وسعت کوچک، در بخش باغداری جزو رتبههای بالای استان خراسان رضوی قرار دارد و از وضعیت مطلوب و قابل قبولی در سطح استان برخوردار است.
وی در خصوص پراکندگی زنبورستانها در شهرستان، تصریح کرد: کلونیها و زنبورستانها در تمام مناطق شهرستان پراکنده هستند و زنبورداران طرقبه شاندیز بیشتر کوچرو هستند، آنها ۶ ماهه اول سال را در شهرستان و ۶ ماهه دوم سال را عمدتاً در منطقه سرخس، بخش جنگل شهرستان رشخوار و برخی نیز به سمت جنوب استانهای هرمزگان، کرمان و بوشهر کوچ میکنند.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز با بیان اینکه در شهرستان ۱۴۰ زنبورستان فعال وجود دارد، گفت: بر اساس آخرین آمارگیری در سال گذشته، بالغ بر ۸ هزار و ۵۰۰ کلونی فعال زنبور عسل در سطح شهرستان وجود دارد.
قدرتی با اشاره به رتبه شهرستان در تولید عسل در استان، بیان کرد: شهرستان طرقبه شاندیز جزو سه شهرستان اول تولید عسل در استان خراسان رضوی است و سالانه بالغ بر ۲۸ تن عسل تولید میکند.
وی با اشاره به مرغوبیت و کیفیت عسل طرقبه شاندیز، افزود: عسل تولیدی این شهرستان به دلیل کوهپایهای بودن منطقه، بسیار مرغوب و با کیفیت است و مشتریان خاص و منحصر به فردی دارد.
قدرتی در مورد صادرات عسل، گفت: عسل تولیدی شهرستان طرقبه شاندیز به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اتحادیه اروپا و کانادا صادر میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز تأکید کرد: شهرستان ظرفیت و پتانسیل خوبی برای توسعه و گسترش زنبورستانها دارد، علاوه بر این، در حوزههای جانبی پرورش زنبور عسل نیز میتوان اقدامات شاخصی انجام داد، مانند ایجاد مراکز تکثیر و پرورش، تکثیر و پرورش ملکه و نژادهای سازگار با اقلیم کشور، استحصال و فرآوری زهر زنبور عسل، و ایجاد و توسعه کارخانجات بستهبندی عسل برای صادرات و دستیابی به بازارهای جهانی، چرا که ایران جزو پنج کشور تولیدکننده اول عسل در دنیا است.
وی ادامه داد: ایجاد مرکز بستهبندی عسل تحت نظر دامپزشکی و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و فرآوردههای جانبی زنبور عسل مانند؛ ژل رویال، از جمله مواردی است که میتوان برای توسعه و گسترش صنعت زنبورداری روی آنها سرمایهگذاری کرد.
اصلیترین مشکل، عدم اقدام مؤثر بر روی اصلاح نژاد است
قدرتی با اشاره به موانع و چالشهای پیش روی پرورش زنبور عسل در شهرستان طرقبه شاندیز، اظهار کرد: اولین و اصلیترین مشکل در کشور، عدم اقدام مؤثر و مفید بر روی اصلاح نژاد است، متأسفانه هنوز هم به نژادهای خارجی و واردات ملکه وابسته هستیم.
وی با اشاره به اینکه فرآیند واردات ملکه زنبور عسل طولانی است، تصریح کرد: اکثر زنبورداران به سمت واردات غیرقانونی و قاچاق ملکه زنبور عسل اقدام میکنند، که باعث میشود نظارتهای لازم بر روی نژاد واردشده وجود نداشته باشد، همچنین به دلیل عدم اطلاع شبکه دامپزشکی و جهاد کشاورزی از ورود این ملکهها در اکثر مناطق، تداخلهای ژنتیکی ایجاد میشود که در نسلهای بعدی منجر به فرار، کاهش جمعیت، مرگ و میر ناشناخته و سایر مشکلات در زنبورستانها میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در ادامه با اشاره به سایر مشکلات زنبورداران شهرستان، تأکید کرد: اتحادیه زنبورداران شهرستان، با وجود اینکه جزو اتحادیههای فعال است و اعضای توانمندی دارد، با مشکل نقدینگی مواجه است، ما هر ساله در مجمع عمومی این اتحادیه شرکت میکنیم و معتقدیم که اگر در این صنعت سرمایهگذاری درستی انجام شود، بازگشت سرمایه و سودآوری بسیار راحت خواهد بود.
از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون، حدود ۱۰۰ کیلوگرم عسل تقلبی کشف شدهاست
وی بیان کرد: بر اساس فرهنگ مردم کشور ما، عسل جزو ملزومات صبحانه محسوب میشود، اما مردم اغلب اعتماد و باور لازم به عسلهای بستهبندی ندارند و تصور میکنند که عسل فلهای یا عسل با موم، که بقایای لاشه زنبور عسل در آن دیده میشود، عسل اصلی و بدون مشکل است، اما باید گفت که بیش از ۵۰ درصد عسلهای فلهای تقلبی هستند و برخی از آنها به اصطلاح عسلی هستند که زنبور به خودش ندیده و کاملاً دستساز و صنعتی است.
قدرتی با اشاره به اینکه در راستای کشف عسلهای تقلبی در بازارهای شهرستان، پایش و نظارتهای مختلفی در مناطق مختلف شهرستان انجام میشود، گفت: هر کجا عسل بدون نام و نشان یا بدون لیبلهای استاندارد مشاهده شود، بلافاصله عسل توقیف، نمونهبرداری و آزمایش میشود، پس از مشخص شدن نتایج آزمایشگاهی، با اخذ دستور مقام قضایی تصمیمگیری میشود که آیا این عسل قابل مصرف است یا خیر، که این تصمیم بر اساس نتایج آزمایشگاهی اتخاذ میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون، با پایش و نظارتهای مستمر کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان، در سه محموله، حدود ۱۰۰ کیلوگرم عسل تقلبی کشف و توقیف شده و سپس معدومسازی شده است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- عسل طرقبهشاندیز در کام عربزبانان و مردم اروپا
- سلام بر شهادت در سیره شهید بیضایی
- آیه ۹ سوره مبارکه رعد
- پیروزی خون بر شمشیر حریف میطلبد
- شورای نگهبان از مهمترین ارکان نظام اسلامی است
- انسجام ملی کلید مقابله با اسرائیل است
- بازگشت ۷۷۲ هزار مهاجر غیرمجاز افغانستانی به کشورشان
- رهبریِ حکیمانه کلید پیروزی ملت ایران بود
- بصیرت، مهمترین عامل بازدارنده در مقابل دشمن است
- افزایش ۹۰ درصدی اعتبارات عمرانی در بردسکن
- مشاهده بیشتر