رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-01-24 18:52 شماره خبر : 11043 https://sobhtoos.ir/short/Vl3m3
معاون برنامه‌ریزی امور عمرانی فرمانداری گناباد:

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری گناباد گفت: در پی شیوع گسترده بیماری تب‌برفکی در گناباد و تلف‌شدن صدها دام، قرنطینه دامی می‌تواند از انتشار و سرایت آن به سایر دامداری‌ها جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، ابوالفضل شاکری ظهر امروز در جلسه مدیریت بحران این شهرستان که با محوریت پیشگیری از شیوع بیماری تب‌برفکی برگزار شد، اظهار داشت: باتوجه به سرایت و درگیری صدها دام به بیماری تب‌برفکی، توجه به آموزش دامداران، ترغیب آنان برای انجام واکسیناسیون، قرنطینه و کنترل شدید ورود و خروج دام‌ها، و هماهنگی لازم با دستگاه های مرتبط، اتحادیه، تشکل‌های دامی و مسئولان فنی و بهداشتی گاوداری‌های صنعتی و مسائل بیمه‌ای از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با تأکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی درخصوص علائم بیماری توسط دامداران و گاوداری‌های صنعتی، عنوان کرد: هدف از تشکیل این جلسه، اطلاع‌رسانی به ادارات و دستگاه‌های اجرایی و بالابردن سطح هوشیاری و آمادگی جهت مقابله و پیشگیری از شیوع بیماری در مناطق گرفتارنشده و بررسی نواقص موجود در شهرستان است.

معاون عمرانی فرمانداری گناباد با اشاره به درگیری و تلف‌شدن قریب به ۲۰۰ دام سنگین، افزود: اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای، مراقبت، امنیت زیستی و واکسیناسیون دام توسط شبکه دامپزشکی باید به‌سرعت پیگیری شده و در جهت کنترل و پیشگیری از انتقال بیماری‌های دامی، نیروی انتظامی شهرستان با همکاری پلیس‌راه و ارگان‌های مرتبط، نسبت به توقیف خودروهای بدون گواهی بهداشتی حمل دام، اقدام نمایند.

وی با اشاره به اهمیت مباحث آموزشی دامداران و پیشگیری از شیوع و همه‌گیری با همکاری تشکل‌ها و تعاونی‌ها، بیان کرد: کلاس توجیهی به‌منظور اهمیت واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه‌سازی و زیست‌محیطی در هنگام و قبل از شیوع باید در اولویت کار باشد و جلسات مدیریتی منظمی تشکیل شود.

شاکری با تأکید بر حفر چاله‌های دفن لاشه دام، گفت: چاله‌های دفن اصولی با همکاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با حداقل آسیب محیطی به منابع و زیست‌بوم حفر خواهد شد که در این فرایند، نظارت لازم بر آن، از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با بیان اینکه آهک و فرمالین مورد نیاز ضدعفونی توسط تشکل‌ها و اتحادیه‌های تعاونی‌ها و دامپزشکی در اختیار عوامل ضدعفونی محیطی قرار گیرد، تصریح کرد: دفن اصولی لاشه‌های دام از ضروریات بهداشتی است که باید مردم و دامداران هم در این حوزه مشارکت و همراهی با ارگان‌ها را مدنظر قرار دهند و در صورت مشاهده تخلف، اطلاع‌رسانی شده و با افراد خاطی برخورد جدی صورت گیرد.

معاون عمرانی فرمانداری گناباد ضمن تأکید بر کنترل ورود و خروج دام در مناطق مختلف شهری و روستایی، خاطرنشان کرد: مجتمع‌های دامداری باید به اجرای درست کلیه اقدامات پیشگیرانه و واکسیناسیون و قرنطینه توجه کرده و در این زمینه با افرادی که طبق پروانه دامپروری به رعایت موارد پیشگیرانه اقدام ننمایند برخورد شود؛ چرا که این موضوع باعث می‌شود تا حق افرادی که ضوابط را رعایت می‌کنند و تحت تأثیر این افراد دچار ضرر می‌شوند، ضایع نشود.

گفتنی‌است بیماری تب‌برفکی یک بیماری ویروسی مختص دام است که با ایجاد زخم‌هایی در محوطه دهانی، انتهای اندام‌های حرکتی و برخی موارد پستان در گله‌های دامی نمایان می‌شود و مرگ و میر و تلفات دام، وقوع لنگش، قطع ناگهانی اشتهای دام، کاهش و یا قطع ناگهانی تولید شیر و سقط جنین در دام ها از جمله علائم این بیماری است که پیشگیری از ابتلا به آن برای صنعت دامداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار