رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
رئیس دامپزشکی تربت‌جام خبر داد:

شناسایی یک مورد مشکوک به بیماری شاربن

رئیس دامپزشکی تربت‌جام گفت: پیرو گزارش یک مورد زخم جلدی مشکوک به بیماری شاربن در روستای قلعه گک اکیپ‌های دامپزشکی با مراجعه و بررسی‌های انجام گرفته هیچگونه تلفات مشکوک به شاربن در گله‌ها مربوطه توسط دامداران گزارش نشده است.

علیرضا معتمدی‌مقدم در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با اعلام خبر شناسایی یک مورد مشکوک به بیماری شاربن، اظهار کرد: پیرو گزارش یک مورد زخم جلدی مشکوک به بیماری شاربن در روستای قلعه گک اکیپ‌های دامپزشکی با مراجعه و بررسی‌های انجام گرفته هیچگونه تلفات مشکوک به شاربن در گله‌ها توسط دامداران گزارش نشده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت و سابقه بیماری در منطقه جلسات آموزشی و توجیهی برای دامداران در هفت گله گوسفند که در مسیر بودند تعداد 3 هزار و 490 رأس دام توسط اکیپ‌های شبکه دامپزشکی علیه شاربن و آبله واکسینه شدند.

رئیس دامپزشکی تربت‌جام بیان داشت: از ابتدای سال‌ جاری در همین روستای قلعه گک تاکنون تعداد 12هزار790 رأس دام سبک برای مقابله با بیماری شاربن واکسینه شدند و مابقی دام‌ها سبک و سنگین دراین روستا بزودی با همکاری دامداران واکسینه می‌شوند.

معتمدی‌مقدم در ادامه خاطرنشان کرد: بیماری شاربن یا سیاه زخم بیماری مشترک بین انسان و دام (گوسفند و بز و گاو) است، در دام‌ها به صورت مرگ ناگهانی و تک‌گیر همراه با خونریزی ازمنافذ بدن مانند دهان و بینی، مخرج اتفاق می‌افتد، در انسان هم بیشتر اوقات به صورت زخم‌های جلدی مشاهده می‌گردد(با ظاهر سیاه رنگ که علت نام‌گذاری بیماری همین زخم‌ها هستند) که در صورت عدم مراجعه به پزشک خطرناک بوده و احتمال مرگ و میر وجود دارد.

وی در ادامه بیان داشت: فرم‌های گوارشی و تنفسی نیز وجود دارند که کمتر رخ داده ولی خطرناک‌ترند، تماس با پوست، ترشحات و گوشت دام آلوده عامل انتقال این بیماری به انسان هستند لذا توصیه می‌شود در صورت تلفات با علائم گفته شده، حتماً به شبکه دامپزشکی یا مراکز بهداشتی اطلاع‌رسانی کنند چراکه میکروب این بیماری سال‌ها (گفته شده تا 50 سال) می‌تواند در خاک به صورت مقاوم باقی مانده و درفرصت مناسب دردام‌ها ایجاد بیماری نماید.

وی تأکید کرد: مهمترین راه پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون دام‌ها است که به صورت سالیانه  و رایگان توسط شبکه دامپزشکی انجام می‌گیرد و از دامداران درخواست می‌شود همکاری لازم را در زمان مراجعه کارشناسان جهت واکسیناسیون شاربن داشته باشند.

معتمدی‌مقدم در پایان اظهار داشت: گاهاً بعضی از دامداران به علل مختلف از جمله کاهش شیر موقت دام‌ها از انجام واکسیناسیون خودداری می‌نمایند که به فرض صحیح بودن این ادعا باید به آن‌ها اعلام کرد در صورت وقوع بیماری این کاهش شیر در مقابل تلفات دام‌ها و همچنین زخم‌ها و جراحات ناشی از بیماری و خطر مرگ و میر انسان‌ها هیچ ارزشی نخواهد داشت لذا  اکیداً توصیه می‌شود همکاری لازم را در انجام واکسیناسیون داشته باشند.

انتهای خبر/

1404-02-13 13:40 شماره خبر : 11243

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار