درباره نویسنده
سخنگوی دولت:
خیام آغازگر فلسفه اخلاق بود

سخنگوی دولت در مراسم بزرگداشت خیام نیشابوری گفت: خیام آغازگر فلسفهای است که اخلاق را در زندگی جاری کرد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ فاطمه مهاجرانی شب گذشته در مراسم بزرگداشت روز ملی حکیم عمر خیام نیشابوری که با حضور جمعی از مسئولان، اندیشمندان و مردم فرهنگدوست نیشابور در محل آرامگاه این حکیم فرزانه برگزار شد خیام را نماد خردمندی و تفکر ژرف در تاریخ تمدن ایران و جهان دانست و نیشابور را زادگاه فرهیختگی و حکمت عنوان کرد.
وی با ابراز خوشحالی از حضور دوباره خود در نیشابور گفت: بسیار خوشحالم که بار دیگر در شهر نیشابور حضور یافتهام. شهری که در طول هفت، هشت سال دستکم چهار بار برای تدریس به آن آمدم. اما حقیقت این است که آن سفرها نه برای تدریس بود و نه برای کار بلکه تنها به عشق فضای عطار و خیام به نیشابور میآمدم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه مقالهای از دکتر شفیعی کدکنی که بهدرستی پرسیدهاند چرا در برههای از تاریخ، خراسان و مشخصاً نیشابور چنین انسانهای بزرگی ظهور کردهاند و چگونه اجزای محیط به شکلی طبیعی دست به دست هم دادهاند تا این خاک پرورشدهنده فرهیختگان شود، گفت: خیام تنها یک دانشمند نبود بلکه او را «حکیم» مینامند و این عنوان تنها از دانستن چند علم برنمیآید.
وی ادامه داد: امروز اگر سازمان فضایی ما ماهوارهای به فضا میفرستد و آن را «خیام» مینامد به این دلیل است که هنوز با جدول خیامی و بسط دوجملهای خیام–نیوتن در مهندسی و علوم روز سروکار داریم اما آنچه از خیام یک حکیم ساخته نه فقط علم بلکه خردمندی اوست.
مهاجرانی یادآور شد: خیام آموخت که بپرسد، تردید کند و با نگاهی هستیشناسانه به جهان بنگرد.
وی تاکید کرد: این نگاه ژرف به هستی یکی از ویژگیهایی است که خیام را از دیگر دانشمندان متمایز میکند و حکیم کسی است که به درون سفر میکند و شعر تنها کفی از دریای وجود اوست.
سخنگوی دولت ادامه داد: بیهوده نیست اگر بگوییم ایران را با نام خیام نیز میشناسند، این سخن اغراق نیست بلکه حقیقتی روشن است که خیام از مفاخر جهان بشری است او به ما میآموزد که چگونه فروتنانه و متأمل به خاک و هستی بنگریم.
مهاجرانی یادآور شد: وقتی انسان چنین نگاهی به جهان دارد نمیتواند برای قدرت، دیگران را پایمال کند چون باور دارد که این جهان گذراست و هر آنکه در اوج قدرت است روزی به خاک خواهد پیوست.
سخنگوی دولت افزود: حکیم عمر خیام با نگاه فلسفی خود ما را به اخلاقورزی دعوت میکند، او آغازگر فلسفهای شد که اخلاق را در زندگی جاری ساخت و به ما آموخت که دل به دنیا نبندیم چراکه این دنیا جای دلبستن نیست، خیام به ما آموخت که پایدار نمیمانیم جز به اندازه اثری که از خود بهجا میگذاریم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- جهاد تبیین با ۶۰۰ هیأت انقلابی در سبزوار
- روایت بیداری ملت ایران مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی
- گفتاری از شهید اکبر مهدیزاده
- آیه ۲۸ سوره مبارکه فجر
- برگزاری آئین تاسوعای حسینی در تربتجام
- آئین سوگواری تاسوعای حسینی در قوچان
- پخت 72 دیگ غذای نذری در قوچان
- دستههای عزاداری قوچانیها در تاسوعای حسینی
- مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در روستاهای بخش روداب
- خیمههای بیریا
- مشاهده بیشتر