
به گزارش صبح توس به نقل از شهرآرا، مهدی خداشناس در نشست ارائه برنامه نامزدهای شهرداری مشهد که به صورت زنده پخش شد، اظهار کرد: شهردار مشهد باید در راستای سیاستهای شورا، برنامه عملیاتی برگرفته از سیاستهای شورا و تدابیر حکیمانه اعضای شورا گام بردارد. سیاستهای شورای شهر در محدوده سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ از چهار برنامه اصلی شامل رشد و توسعه شهر با مرکزیت حرم، اصلاح حکمرانی شهری با هدف ارتقای مشارکت مردمی و تعاملات بین سازمانی، محوریت عدالت در توزیع امکانات و خدمات شهری و پویایی دانش بنیانها و تقویت مدیریت شهری برگرفته شده و شورای ششم در هر حوزه و کمیسیونی سیاستهایی را عنوان کرده است.
وی افزود: در گفتمان اعضا چند نکته کلیدی شامل پیشرفت شهر در گرو تعاملات بین دستگاهی، رفاهیات و مشکلات کارکنان، آموزههای رضوی و منویات رهبری، توجه ویژه به حاشیه شهر در عرصههای ورزشی و زیرساختی و تامین خدمات و حمایت ویژه از شهروندان معلول و توانیاب قرار دارد. همچنین برنامه میانمدت مورد تامید اعضای شورا شامل ۶ محور هویت شهری، کالبدی شهری، دیپلماسی شهری، اقتصاد شهری، محیط زیست شهری و مدیریت شهری است. منابع و مصارف نیز در این سیاست چهار ساله دیده شده است.
این گزینه شهرداری مشهد با بیان اینکه در برش ۱۴۰۲ و بودجه شورا رشد ۴۰ درصدی برای درآمد شهر در نظر گرفته شده که قابل تحقق است، عنوان کرد: همچنین ۴۸ درصد بودجه عمرانی در سال جدید اختصاص داده شده است. ما تلاش کردیم برنامه را مبتنی بر چالش و راهبرد با نگاه ویژه به سیاستهای شورای شهر ببینیم که در ۷ حوزه در نظر گرفته شده است.
خداشناس بیان کرد: اول حوزه مالی و اقتصادی بوده که نگاه اصلی برنامه من در این حوزه است. تا درآمدی نباشد نمیتوان توقع خدمات و برنامههای عمرانی را داشت. چالش اصلی در این حوزه رکود داراییهای سرمایهای است که نتوانستیم از اراضی، املاک و داراییهای سرمایهای استفاده کنیم. گردش مالی بالای شهرداری در حوزههای پیمانکاران و پرسنل، فاینانس بانکی یا نقره داغ بانکی و عدم اعتماد سرمایهگذاران به شهرداری از دیگر چالشها است.
شهردار منطقه ۳ افزود: باید به درآمد شهرداری در حوزه مسکن و سرمایه خرد توجه ویژه شود. توسعه دارایی سرمایه چابک، نظام مبادله تهاتری، عدم توجه به اقتصاد حریم، ورود به بازارهای جهان اسلام و انتقال تجربه و ثروت، شفافسازی ظرفیتهای درآمدی و بهرهمندی از ظرفیتهای قانونی در قالب احکام رهبری و درآمدهای دولت از جمله راهکارها در این حوزه است.
یکی از منابع اصلی درآمد پایدار و استحصال اراضی است
وی ادامه داد: یکی از منابع اصلی درآمد پایدار و استحصال اراضی است. در پهنههای مشهد ۷۶۰۰ هکتار اراضی بایر و رها داریم که ۶۰ درصد یعنی حدود ۴۵۰۰ هکتار قابلیت استحصال دارد. اگر ۲۰ را استحصال کنیم میتوانیم بخش اعظمی از هزینههای پروژههای مالی را مدیریت کنیم. منبع درآمدی دیگر تبدیل اراضی است که در قالب تامین مسکن عنوان کردیم این موضوع به تامین مسکن شهر، خروج از رکود و ایجاد اشتغال کمک میکند. این گزینه شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: آنچه در حاشیه شهر و در زمینه بافتهای فرسوده و ناکارآمد در حوزه اقتصادی مهم بوده، ایجاد مگاپروژههای تحریک توسعه است. فاز اولیه اکثر این مگاپروژهها در دو سال قابل بهرهبرداری است. بهرهمندی از ظرفیتهای قانونی دولت نیز میتواند در زمینه درآمدی به شهرداری کمک کند. از جمله استفاده شهرداری از نفت خام و میعانات گازی به منظور بدهیهای دولت، تامین قیر دولتی برای آسفالت معابر و استفاده از مالیات خانههای لوکس است. خداشناس گفت: در حوزه معماری و شهرسازی چالشهای مختلفی داریم که مهمترین آن راندمان پایین نظام پاسخگویی ما است. فرآیند صدور مجوز ساختمانی ما طولانی بوده که اگر گام اصلی را به سمت شهروندسپاری برداریم نظام پاسخگویی را سرعت میدهیم. نکته دیگر توسعه کیفیت فضای مکانهای عمومی شهر است که هیچ هویت مشهدی در این مکان وجود ندارد. استفاده از ظرفیتهای حریم برای راهبرد کلیدی سرعتبخشی به طرح ویژه توس و احداث باغ شهر نوین توس از دیگر برنامهها است. شهردار منطقه ۳ اضافه کرد: در حوزه شهرسازی باید گام مهمی در عملیاتی کردن بحث بلندمرتبه داشته باشیم. استحصال اراضی، نگاه ویژه به بافت فرسوده، استفاده از ظرفیتهای سازمان بازآفرینی، تشویق همشهریان به ویژه حاشیه شهر در زمینه ایمنسازی ساختمانها و تاکید ویژه به استفاده از طرحهای جامع از دیگر اولویتها است.حلقه مفقوده شبکه ارتباطی هسته مرکزی و حرم مطهر
وی با اشاره به اینکه مهمترین نکته در حوزه حملونقل و عمران حلقه مفقوده شبکه ارتباطی هسته مرکزی و حرم است، تصریح کرد: این موضوع باید سامان داده شود. ضعف زیرساختی توسعه در حوزه میانی و شمال شرق، توزیع ناعادلانه خدمات و امکانات در پهنه شهر و حاشیه شهر و نبود مگاپروژههای شهری در حاشیه شهر از مهمترین چالشها است. این گزینه شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام در این حوزه تکمیل شبکه زیرسطحی و روسطحی در حوزه حملونقل و عمران، کاهش شکاف سرانه خدمات و تسهیلات شهری مناطق برخوردار و کمبرخوردار، تکمیل شبکه معابر پشتیبان پهنههای منفصل شهری، ایجاد حیات شهری پیرامون حرم، توسعه و تکمیل حملونقل عمومی شهر، تکمیل حفاری خط سه و چهار، تکمیل ناوگان مترویی شهر، اضافه شدن ۱۸ واگن به قطار شهری و ۶۰۰ دستگاه اتوبوس و میدلباس ظرف دو سال و احیای احداث پایانه غرب است. خداشناس گفت: در حوزه توسعه سرمایه انسانی باید بودجهریزی را مبتنی بر برنامه کنیم و به سمت خودکارسازی فرایندها پیش برویم. همچنین سامانهها باید یکپارچه شود. دغدغه پرسنل شهرداری و کرامت نیروی انسانی را نیز داریم. شهردار منطقه ۳ بیان کرد: در حوزه محیط زیست و خدمات شهری تامین و توسعه متوازن عرصههای سبز مخصوصا در حاشیه شهر را در برنامه داریم. ۴۰ درصد پهنههای سبز از آب شرب و چاهها استفاده میکنند که باید به طور کامل صفر کنیم. ایحاد سرمایهگذاری در بحث الماس کثیف، بازیافت مصالح ساختمانی و ایجاد پارکهای موضوعی، شهری، محلی و خطی از دیگر برنامهها است.باید به ورزش معلولان و ایجاد محوطههای تفریحی ویژه بانوان توجه شود
وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی نگاه ما دیدگاه محلی به شهر بوده که باید شهر را در تراز پایتخت معنوی جهان تشیع رشد دهیم. باید اقدامات جزیرهای را به ایجاد منظومه مدون فکری شهر تبدیل کنیم. همچنین بودجهریزی باید مبتنی بر واقعیت باشد. شادی مومنانه یکی از نکات کلیدی است. در حوزه ورزش و جوانان و بانوان باید با ایجاد کمپهای ورزشی در نقاط محروم نگاه ویژهای به این حوزه داشته باشیم. باید به ورزش معلولان، احیای ورزش همگانی و ایجاد محوطههای تفریحی ویژه بانوان توجه شود. این گزینه شهرداری مشهد تصریح کرد: آخرین گام، مدیریت منسجم شهری است. باید گامهایی به سمت دیپلماسی شهری و ایجاد روابط مناسباتی با حاکمیت، دولت، مجلس و قوه قضاییه را در دستور کار قرار دهیم. استفاده از ظرفیتهای مراکز دینی، فرهنگی، علمی و دانشگاهی در معاملات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و مدیریتی باید در دستور کار قرار گیرد. شهر مشهد آمادگی این را دارد که با مدینه وارد خواهرخواندگی شود. نظرات:
- احیای شب بیست و سوم رمضان در سرخس
- احیای شب بیست و سوم رمضان در سبزوار
- اجرای پویش ضیافت کریمانه در صالحآباد
- شب قدر 23 ماه رمضان در کاشمر
- شب قدر در زیارتگاه شهید مدرس کاشمر
- ۲ میلیون زائر وارد مشهد شدند
- دیدار جانشین سازمان اطلاعات سپاه با آیتالله علمالهدی
- ارائه ۵۰۰۰ خدمت بهداشتی و درمانی در تربتحیدریه
- روایت آخرین شب لیالی قدر تربتحیدریه
- بازدید نوروزی مسئولان از بیمارستان علامه بهلول گنابادی
- سرمایههای سرگردان باید به سمت تولید هدایت شود
- مراسم عزاداری باید مستقل از آیینهای ملی باشد
- ثبت بهار و حرم با لنز هنرمندان
- وحدت اسلامی؛ درس ماندگار حضرت علی(ع)
- ۱۲ فروردین؛ نماد پیوند اسلام و اراده ملت
- اجرای پویش«نه به تصادف»؛کاهش حوادث طرقبه شاندیز
- بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- جمهوری اسلامی دین و دنیا به ما میدهد
- سال علوی فرصتی برای تحقق جامعه علوی
آخرین اخبار
- الزام مدیران به پیشگیری از مواد مخدر
- پروازهای فرودگاه شهدای گناباد مجدداً آغاز شد
- کتابهای کنگره شهدای تربتحیدریه رونمایی میشود
- ودیعه سنگین، جیب خالی؛ دردهای مستأجران
- پیشبینی برداشت 4000 تن گندم در خواف
- جشنواره ملی شعر انقلاب با حضور شاعران برجسته
- سکوت مسلمانان در مسئله غزه هیچگونه توجیهی ندارد
- تعمیرات اساسی شرکت نفت و گاز شرق
- ضرورت تقویت روایت رسانهای جبهه مقاومت
- کسبوکارهای خرد؛ گروگان فروشگاههای بزرگ
- آغاز عملیات اجرایی ۳۰۰واحد مسکونی کارکنان ارتش سبزوار
- خیر قوچانی ۸۰۰ نهال در روستاهای زادگاهش کاشت
- سکوت در برابر جنایات بشری گناهی نابخشودنی است
- نیشابور پیشتاز و رکورددار پهلوانی در تاریخ ایران
- انگورهای گلخانهای انقلاب کشاورزی خلیلآباد
- ارتش و سپاه بازوی اقتدار کشور هستند
- خطای محاسباتی آمریکا در برخورد با ایران
- رفع بحران آب نیازمند اقدام جدی است
- نیشابور میزبان جشنواره مینی بسکتبال منطقه شرق کشور
- ارتش و سپاه بازوی نظام اسلامی هستند
- دشمنان پیشرفتهای ما را برنمیتابند؛ مردم بصیرند
- مذاکرات باید در محدوده هستهای بماند
- ارتش، سپاه دو بازوی اصلی نظام هستند
- قدرت دفاعی ایران در برابر تهدیدات نوین
- ارتش و سپاه سد محکم مقابل دشمنان هستند
- تعرفه برق گرمسیری برای سرخس قطعی شد
- پیکر مطهر شهید علی تقویفر شناسایی شد
- ارتش تبلور ولایتمداری، شجاعت و مردمداری است
- رژه اقتدار روز ارتش در مشهد برگزار شد
- کاهش خطرات جادهای سرخس با ریلهای بیادعا
- مشاهده بیشتر

