رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
پنج‌شنبه 1403/10/20 Thursday - 2025 09 January الخميس ، 9 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-04 10:00 شماره خبر : 9912 https://sobhtoos.ir/short/4PO3q 0
یک فعال فرهنگی عنوان کرد؛

یک فعال فرهنگی و آشنا به تاریخ شفاهی سینمای تربت‌حیدریه از عدم تولید آثار سینمایی مرتبط با حماسه نهم دی سال ۱۳۵۷ انتقاد و بر لزوم توجه به این واقعه تاریخی در سینما تأکید کرد.

محمدرضا آقایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با بیان اینکه تاکنون فیلم یا مجموعه تلویزیونی خوبی درباره حماسه نهم دی ۵۷ تولید نشده، افزود: متأسفانه این موضوع باعث شده که جای خالی آن در حوزه سینما به شدت محسوس باشد.

وی تصریح کرد: حماسه نهم دی در ادبیات سیاسی شهرستان ما نماد وقوع و پیروزی انقلاب اسلامی است و این شهرستان ۴۳ روز زودتر از دیگر شهرها به این پیروزی دست یافت.

وی با اشاره به اینکه در گذشته تلاش‌هایی برای تولید آثار سینمایی در این زمینه صورت گرفته است، افزود: بین سال‌های ۷۵ تا ۷۶، کریم آتشی با همکاری یک تیم حرفه‌ای مجموعه تلویزیونی سقوط را ساخت، او خود به عنوان نویسنده، کارگردان و بازیگر اصلی در این سریال نقش‌آفرینی کرد.

آقایی خاطرنشان کرد: این سریال به مبارزات مردم تربت‌حیدریه در سرنگونی رژیم پهلوی اختصاص داشت و در بهمن ۷۸ از شبکه یک و شبکه استانی خراسان به نمایش درآمد.

وی اضافه کرد: از جمله نکات قابل توجه این است که در این سریال، تمرکز اصلی بر روی شخصیت کریم آتشی به عنوان فرماندار وقت تربت‌حیدریه بود و نقش مبارزاتی مردم به خوبی به تصویر کشیده نشد و این موضوع باعث شد که فیلم ضعیف و مورد توجه قرار نگیرد.

این فعال فرهنگی گفت: جنبه قهرمان‌سازی و شعاری آن نیز به این ضعف دامن زد و حتی لحظه پایین کشیدن مجسمه شاه توسط مردم به شکلی کم‌رنگ نشان داده شد.

آقایی اظهار کرد: من به عنوان یک پژوهشگر در حوزه سینما، توانایی تولید یک فیلم سینمایی ارزشمند را دارم، البته اگر مورد حمایت مالی از سوی مسئولان فرهنگی تربت‌حیدریه قرار بگیرم، می‌توانم این فیلم را تولید کنم.

این فعال فرهنگی گفت: مشکل اصلی امروز، تهیه اکسسوری و فضاسازی مناسب است، زیرا خیابان‌های شهر تغییر کرده و دیگر اثری از مجسمه شاه نیست. برای نزدیک‌تر کردن فضا به سال ۵۷، لازم است برخی صحنه‌ها در شهرک سینمای غزالی تهران بازسازی شوند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا شورای شهر و مسئولان محلی از این ایده حمایت می‌کنند، گفت: رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر، اعلام کرده که به شرط تأیید فیلمنامه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارشناسان بومی، از این پروژه حمایت خواهد کرد، اما باید توجه داشت که او تنها یک رأی دارد و توافق نهایی نیازمند تصویب کلیه اعضای شورای شهر است.

در پاسخ به این اظهارات، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه گفت: به عنوان یک عضو شورای شهر، به شرط تأیید فیلمنامه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به‌طور حتم حمایت می‌کنم، اما من تنها یک رأی دارم و توافق نهایی نیازمند تصویب از سوی کلیه اعضای شورای شهر است.

مهدی زاهدی گفت: بعد از تحقق این موضوع، حتی اگر نیاز باشد از سوی دیگر مسئولان این شهرستان برای تأمین مالی کمک خواهیم گرفت زیرا هنوز در تأیید و ثبت شهرستان تربت‌حیدریه به عنوان شهر پیشتاز انقلاب اسلامی کارهای زیادی باید انجام داد.

گفتنی است، محمدرضا آقایی، پاکبان شهرداری تربت‌حیدریه که عشق به سینما او را کتابخوان کرده و بالغ بر ۱۲ هزار جلد کتاب تاکنون خوانده است.

وی به عنوان مهم‌ترین فرد مطلع از تاریخ شفاهی سینمای تربت‌حیدریه، سال ۹۵ در تدوین بولتن فرهنگی با نام «کندوکاوی در تاریخ شفاهی سینمای تربت‌حیدریه» کمک بسیار شایان توجهی انجام داد.

 انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار