رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-01-01 13:45 شماره خبر : 10768 https://sobhtoos.ir/short/eqkjE
امام‌ جمعه طرقبه:

امام جمعه طرقبه گفت: اقتصاد بدون مشارکت مردم رشد پایداری نخواهد داشت، ایجاد اعتماد عمومی، حمایت از‌سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و ارائه تسهیلات مناسب توسعه فعالیت‌های مولد، لازمه تحقق مشارکت واقعی مردم در اقتصاد کشور خواهد بود.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» حجت‌الاسلام والمسلمین تاجی در خطبه‌های نماز جمعه یک فروردین ماه ۱۴۰۴ بخش طرقبه با تسلیت ایام شهادت امام علی(ع) با اشاره به موفقیت جبهه باطل به سرکردگی معاویه در شکست امیر مؤمنان علی(ع) با استفاده از جنگ ترکیبی گفت: دشمن در جنگ ترکیبی، هم از ابزار سخت‌افزاری استفاده می‌کند و هم نرم‌‌افزاری.

وی تصریح کرد: معاویه هم‌زمان با فرستادن نفوذی به درون جامعه، طرح‌های کشته‌سازی و ناامنی ایجاد کرد و با جنگ رسانه‌ای این خون‌‌ها را به گردن نظام اسلامی انداخت، این موضوع تا آنجا پیش رفت که گاهی مردم جامعه «معاذ الله»، ولیّ خدا را «قاتل الاحبة» یعنی« کُشنده دوستان» یا همان دیکتاتور معرفی کردند.

تاجی تأکید کرد: یکی از علل مبارزه امیرالمؤمنین (ع) با اهل شام و اولویت دادن به آن، این بود که معاویه و بنی‌امیه به مثابه استکبار جهانی آن روز، پشت پرده فتنه‌هایی بودند که در دوران حکومت بر حق امام، رخ می‌داد، چه فتنه «جمل» و چه فتنه «نهروان»، معاویه سران جمل را علیه امام تحریک می‌کرد تا با ایجاد جنگ داخلی، مانع از لشکر‌کشی امام به سوی شام و تأخیر در رفع فتنه اصلی شود.

وی در ادامه افزود: موفقیت معاویه در شکست دادن امیرالمؤمنین علی (ع) در جنگ‌‌های مختلف، به ویژه در جنگ صفین، یک موضوع پیچیده و چند وجهی است که شامل عوامل مختلف؛ سیاسی، نظامی و اجتماعی بود، معاویه با بهره‌گیری از سیاست‌های جنگ روانی و تبلیغاتی موفق شد تا نفوذ سیاسی و اجتماعی قابل توجهی در میان مردم شام پیدا کند، او توانست تصور غالب مردم را نسبت به جنگ تغییر دهد و خود را به عنوان نماینده‌ مشروع خلافت به نمایش بگذارد.

نوشدن انسان، مهم‌تر از نو شدن طبیعت است

امام جمعه بخش طرقبه با اشاره به موقعیت جغرافیایی و منابع غنی مالی معاویه، گفت: معاویه از موقعیت جغرافیایی و منابع خود در شام بهره‌برداری کرد، شام در آن زمان یکی از نواحی پرجمعیت با منابع مالی و نظامی قوی بود که به او امکان داد تا نیرو‌های بیشتری را جمع‌آوری کند،  استفاده از مشاوران و سرداران با تجربه مثل عمرو بن عاص که توانست به خوبی در میدان نبرد عمل کند، عمرو بن عاص نقش حیاتی در اداره و هدایت جنگ‌ها داشت.

وی با اشاره به تفرقه در صفوف مسلمانان که علی (ع) را با چالش‌های داخلی زیادی روبه‌رو کرده بود، بیان کرد: اختلافات میان صحابه و برخی از مسائل درونی در سپاه علی(ع)، تحمیل حکمیت و فریب در جنگ صفین، ضعف خلافت مرکزیپ پس از کشته شدن عثمان که جامعه اسلامی را به شدت دچار اختلاف و تفرقه کرده بود و در نهایت شکست امام علی (ع) در برابر معاویه، نتیجه ترکیب این عوامل، وضعیت سیاسی، اجتماعی و نظامی آن دوران بود.

تاجی در قسمت دیگری از خطبه‌های این هفته بخش طرقبه با اشاره به حلول سال نو، ایام نوروز و نو شدن طبیعت، اظهار کرد: نوشدن انسان، مهم‌تر از نو شدن طبیعت است و حکمت این‌که نوروز از دو کلمه «نو» و «روز» تشکیل شده و به مفهوم «روز نو» بر نخستین روز سال شمسی تعلق می‌گیرد، نو شدن انسان است.

وی تصریح کرد: آدمی باید همپای نو شدن طبیعت و جایگزینی فصل سبز به‌ جای فصل سرد، خود و جامعه را به دگرگونی و تحول کشانده و با بهره‌مندی از معارف ثقلین، در جهت بهاری شدن دل و احسن حال برود، در فرهنگ اسلامی، رکود و تن ندادن به تغییر و تحوّل به‌شدت تقبیح شده است.

یکی از مهم‌ترین موانع تحقق شعار سال ۱۴۰۳، تصدی‌گری دولت در بخش‌های اقتصادی و عدم واگذاری واقعی به بخش خصوصی است

خطیب جمعه بخش طرقبه با اشاره به شعار سال امسال که توسط مقام معظم رهبری با عنوان «سرمایه‌گذاری در تولید» انتخاب شده گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمود: با توجه به اتفاقات و حوادثی که در سال گذشته افتاد آنچنان باید و شاید نسبت به مشارکت مردم در رونق تولید موفقیت‌هایی حاصل نشد و لازم هست که این شعار همچنان ادامه پیدا کند.

وی تأکید کرد: جهش تولید با مشارکت مردم یک رویکرد بنیادین برای تحول اقتصادی کشور است، اما تحقق آن مستلزم ایجاد بسترهای لازم، اصلاح سیاست‌های اقتصادی و حمایت از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان خواهد بود، بررسی روند اجرای این شعار نشان می‌دهد که برخی چالش‌های ساختاری و سیاست‌گذاری‌های ناپایدار، مانع از دستیابی به نتایج مورد انتظار شده‌اند.

تاجی با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین موانع تحقق شعار سال ۱۴۰۳، تصدی‌گری دولت در بخش‌های اقتصادی و عدم واگذاری واقعی به بخش خصوصی است، بیان کرد: اقتصاد بدون مشارکت مردم، رشد پایداری نخواهد داشت، اگر بسترهای لازم برای ورود سرمایه‌های مردمی به بخش تولید فراهم نشود، این سرمایه‌ها به سمت بازا‌ر‌های غیرمولدی مانند: ارز، طلا و مستغلات حرکت خواهند کرد، ایجاد اعتماد عمومی، حمایت از سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و ارائه تسهیلات مناسب برای توسعه فعالیت‌های مولد، لازمه تحقق مشارکت واقعی مردم در اقتصاد کشور خواهد بود.

تلاش دشمن و عوامل داخلی آن برای تضعیف حجاب و عفاف البته سابقه‌ای تاریخی دارد

وی با اشاره به کم توجهی مسئولین به مسئله پوشش در جامعه تاکید کرد: حجاب و پوشش اسلامی از موضوعات مهم جامعه‌ امروز ایران است، موضوعی که علاوه بر اهمیت بُنیادین خود از جمله نقاطِ هدف در طراحی دشمنان است.

تاجی تصریح کرد: دشمنان در توطئه‌‌گری‌های خود، نابودی زمینه‌‌های ایمانی و اخلاقیِ ایران اسلامی را هدف گرفته و از همین‌ رو «تخریب و تضعیف حجاب» را به‌عنوان زیربنایی مهم به‌شکلی جدی و مستمر دنبال می‌کنند، تلاش دشمن و عوامل داخلی آن برای تضعیف حجاب و عفاف البته سابقه‌ای تاریخی دارد.

وی با اشاره به اینکه گردانندگان خارجی این طرح در قالب عوام‌فریبانه «نه به حجاب اجباری» در پی «آری به آزادی‌های بدون مرز اخلاقی و بی‌بندو‌باری» و ترویج الگو‌ها و سبک زندگی نظام سلطه به عنوان راهی برای کنترل جوامع بشری و خارج ساختن اراده خداوند از همه ساحات زندگی بشر هستند.

امام جمعه بخش طرقبه تأکید‌‌ کرد: دشمن، جمعیت قلیل بی بند و بار خود را با حجم سنگین امواج رسانه «پروپاگاندا» زیاد و خاستگاه اکثریت جامعه نشان می‌‌دهد، اما ما هنوز نتوانسته‌ایم مطالبات اکثریت مطلق مردم برای برخورد با مروجان فساد اخلاقی و سبک زندگی بیگانه را به درستی نشان دهیم.

وی اظهار کرد: حالا که به هر دلیلی قانون عفاف و حجاب ابلاغ نمی‌شود انتظار می‌رود متولیان فرهنگی و مسئولین حداقل یک ساز‌وکاری در جهت جلوگیری از این فساد اخلاقی بیندیشند تا جامعه بیشتر از این گرفتار فساد و بی بندو‌باری نشود، متدینین و دلسوزان نظام از این وضعیت بسیار ناراحت هستند.

تاجی در بخش دیگری از خطبه های این هفته بخش طرقبه با اشاره به دلایل و چشم‌انداز حملات آمریکا به یمن بیان کرد: با قطع شدن مجدد مسیر ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه در روزهای ماه مبارک رمضان و افزایش شاخ و شانه کشیدن‌های نتانیاهو و هم‌قطارانش برای از سرگیری جنگ، مقاومت یمن از روز سه‌شنبه هفته گذشته خط آتش را به سوی امنیت سرزمینی و منافع دریایی صهیونیست‌ها گشود تا ساکنان اراضی اشغالی مجدداً شب‌ها را با کابوس حملات یمنی‌ها سپری کنند.

وی با اشاره به نقض آتش بس و تجاوز صهیونیست‌‌ها به نوار غزه گفت: تجاوز مجدد صهیونیست‌ها به نوار غزه نشان داد که رژیم غاصب صهیونیستی به هیچ یک از تعهدات خود پایبند نخواهد بود و این باید درسی باشد برای سران مرتجع منطقه که مذاکره با یک چنین جنایتکاری تیجه‌اش جز تجاوز و نابودی چیز دیگری نخواهد بود. 

خطیب نماز جمعه بخش طرقبه با اشاره به تجاوزات تروریست های تحریرالشام به مناطق مرزی لبنان گفت: تجاوز تحریرالشام به مرزهای لبنان در چارچوب نقشه شوم عبری-غربی برای قطع ارتباط دمشق-بیروت بوده و سیگنال مناسبی برای رژیم صهیونیستی است تا به بهانه نبود امنیت در اطراف سرزمینهای اشغالی، اشغالگری خود در جنوب لبنان و سوریه را تثبیت کند.

مردم در پویش «نه به تصادف» مثل همیشه بع مشارکت خوب بهترین نقش را ایفا کنند 

وی با اشاره به پویش «نه به تصادف» گفت: میانگین تلفات جاده‌ای، در ۱۰ سال گذشته به ۲۰۰ هزار فوتی می‌رسد که بخش عمده‌ای از آن نوجوانان و جوانان جامعه هستند، اثرات منفی روانی، اجتماعی و حتی اقتصادی آن بسیار سنگین است، کشور ما بعد از کشور‌های؛ لیبی، افغانستان، جیبوتی و سومالی در رتبه هشتم مرگ و میر حوادث ترافیکی است.

تاجی خاطرنشان‌ کرد: در مجموع با آمار غمبار سالیانه ۲۰ هزار نفر کشته، به نظر می‌رسد دیگر این مسئله از یک آسیب اجتماعی به یک بحران اجتماعی تبدیل شده است، همین مسئله موجب شده که دولت در اقدامی مهم، پویش «نه به تصادف» را اجرا کند، همان‌گونه که مردم خوب ایران اسلامی در همه کار‌های اجتماعی نقش‌آفرینی بسیار خوبی دارند انتظار این است که در این پویش هم نقش خود را به خوبی ایفا کنند تا شاهد کاهش تصادفات مرگبار باشیم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:

آخرین اخبار