رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
پنج‌شنبه 1403/10/20 Thursday - 2025 09 January الخميس ، 9 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-04 14:00 شماره خبر : 9915 https://sobhtoos.ir/short/4yRpL 0
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خبر داد:

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از افزایش ۲۷ درصدی موارد ابتلا به کرونا و آنفلوآنزا به ویژه در گروه های سنی کودکان و سالمندان در این شهرستان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» علی اکبر محمدی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: رصد وضعیت آماری ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا در جمعیت نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان‌جلگه نشان از افزایش موارد شدید بیماری به ویژه در گروه های سنی کودکان و سالمندان دارد. 

وی با اشاره به اینکه میزان آزمایش‌های منتج به نتیجه مثبت کرونا در هفته آخر آذرماه ۴۱.۶ درصد و در زمان مشابه ماه قبل ۱۳.۷ درصد بوده است که بالغ بر ۲۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد، افزود: درصد مثبت شدن نتایج آنفلوانزا  نیز در آخر آذر ماه ۳۱.۳ درصد بوده که در مقایسه با آخر آبان (۵.۷ درصد) رشد ۲۵ درصدی در آنفلوآنزا را نشان می‌دهد.
رئیس مرکز بهداشت نیشابور تاکید کرد: این افزایش، حساسیت پیشگیری را در ابتلای به بیماران حاد تنفسی به‌ویژه در گروه‌های پرخطر، کودکان و سالمندان بیشتر نمایان می‌کند.
محمدی بیان داشت: آنفلوانزا یک بیماری تنفسی بسیار واگیردار است که در فصل‌های سرد سال بیشتر  دیده می‌شود. از ابتدای مهر ماه تا پایان فروردین فصل آنفلوانزا محسوب می‌شود و موارد بیماری آنفلوانزا در این دوره بیشتر قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: آنفلوانزا زمانی اتفاق می‌افتد که ویروس ‌های آنفلوانزا در بینی، گلو یا ریه‌های یک فرد وارد شده و علائم آنفلوانزا به طور ناگهانی در بدن فرد ظاهر می‌‌شوند. اکثر افراد معمولا در عرض ۷-۱۰ روز بدون هیچ مشکلی از درگیری بیماری آنفلوانزا، بهبود می‌یابند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه اگر افراد گروه پرخطر به بیماری آنفلوانزا مبتلا شوند، ممکن است دچار عوارضی تهدید کننده زندگی شوند، اظهار داشت: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به دلیل بیماری خاص یا مصرف دارو، مبتلایان به آسم، دیابت جزو گروه پر خطر هستند.

 محمدی علائم شایع بيماری‌های حاد ويروسی دستگاه تنفسی را شامل: عطسه، سرفه، تب و لرز، بدن درد، سردرد، گلودرد، آبریزش بینی، ضعف و بی حالی، بی‌اشتهایی و در برخی موارد تهوع و استفراغ عنوان کرد و  گفت: این ویروس‌ها افراد را در هر گروه سنی می‌توانند مبتلا كنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور تصریح کرد: بیماری‌های حاد تنفسی قابل پیشگیری هستند و می‌توان با رعایت اصول ساده خودمراقبتی تا حد زیادی از ابتلای به آن پیشگیری کرد. لذا رعایت نکات بهداشتی به‌ویژه در افراد معرض خطر ابتلا به فرم شدید بیماری های حاد تنفسی شامل: زنان باردار، کودکان، افراد دارای نقص ایمنی، افراد مبتلا به چاقی، بیماران ام اس و برخی بیماران عصبی مزمن، بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن تنفسی، کبدی، کلیوی، افراد مبتلا به سکته مغزی، بیماری‌های قلبی مزمن، و افراد مبتلا به قند خون بالا، الزامی است.
وی استفاده از ماسک در فضا‌های سربسته و تجمعات، شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون، حفظ فاصله فیزیکی حداقل به اندازه یک متر از افراد دارای علامت، خودداری از روبوسی و دست دادن و استفاده از دستمال هنگام عطسه و سرفه و انداختن دستمال آلوده در سطل زباله را از اصول پیشگیری از این بیماری‌ها عنوان کرد و از همه مردم منطقه خواست در صورت تشدید علائم بیماری سریعا به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه نمایند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار