رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
در پی نارضایتی از وضعیت آسفالت در قوچان؛

آسفالت معابر قوچان نیازمند اصلاح فوری است

نارضایتی شهروندان قوچانی از وضعیت نامناسب آسفالت معابر، ضرورت اصلاح فوری این مشکلات را نمایان کرده است و مسئولان باید اقداماتی سریع برای بهبود وضعیت زیرساخت‌های شهری انجام دهند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، در سال‌های اخیر،وضعیت نامطلوب آسفالت معابر شهری در قوچان به یکی از دغدغه‌های اصلی شهروندان تبدیل شده است. چاله‌های متعدد، ناهمواری‌های شدید و نبود روکش مناسب در بسیاری از خیابان‌ها نه تنها جلوه‌ بصری شهر را خدشه‌دار کرده، بلکه موجب خسارت به خودروها و دشواری تردد عابران به‌ویژه سالمندان و کودکان شده است. گلایه‌های مردمی در این زمینه به‌وضوح در گفتگوهای روزمره و فضای مجازی به چشم می‌خورد و نشان از آن دارد که حل این مشکل مطالبه‌ای فوری و فراگیر است.

با وجود برخی اقدامات عمرانی در سال‌های اخیر، حجم خرابی‌ها و گستردگی نقاط آسیب‌دیده به‌قدری زیاد است که به نظر می‌رسد برنامه‌های ترمیم و روکش آسفالت نتوانسته رضایت عمومی را جلب کند.

نبود کیفیت مناسب در قیر مصرفی، شرایط سخت آب‌ و هوایی و محدودیت‌های مالی از جمله عوامل مطرح‌شده از سوی مسئولان شهری است اما مردم انتظار دارند فراتر از بیان مشکلات، اقداماتی ملموس و مستمر در این حوزه صورت گیرد تا بخشی از رنج روزمره آنان کاهش یابد.

۳۵ هزار تن آسفالت نیاز قوچان برای رفع مشکل معابر

سیده عفت موسوی‌نژاد، با اشاره به وضعیت آسفالت معابر شهری، گفت: در دو دوره قبلی شورا یعنی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ مجموعاً ۱۴۷ هزار متر مربع آسفالت در سطح شهر انجام شده بود اما در چهار سال اخیر با وجود مشکلات اقتصادی، شهرداری توانسته ۲۵۰ هزار مترمربع از معابر را آسفالت کند.

نایب رئیس و سخنگوی شورای شهر قوچان با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت قیر و هزینه‌های جانبی افزود: در سال ۱۴۰۲ قیمت هر تن قیر حدود ۱۳ میلیون تومان بود اما امروز به ۲۴ میلیون تومان رسیده است که با توجه به تورم، افزایش حقوق کارگران و فرسودگی تجهیزات این حجم از عملیات آسفالت کافی نیست و شهر نیازمند تلاش بیشتر است.

موسوی‌نژاد با بیان اینکه برای پوشش کامل نیازهای شهر به ۳۵ هزار تن قیر نیاز است، تأکید کرد: برای خرید این مقدار قیر، بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است که با امکانات موجود فاصله زیادی دارد.

تغییر روند کاری کارخانه آسفالت در جهت تولید
علیرضا فخرآبادی نیز به اقدامات انجام‌شده در حوزه کارخانه آسفالت اشاره کرد و گفت: کارخانه قدیمی آسفالت که به‌صورت سنتی کار می‌کرد، با تلاش مجموعه مدیریت شهری به سیستم گازی تبدیل شده که این اقدام سبب بهبود روند تولید و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی شد.

رئیس شورای شهر قوچان از تلاش شبانه‌روزی شهرداری برای لکه‌گیری معابر خبر داد و افزود: اولویت‌بندی آسفالت مناطق بر اساس تصمیم کمیسیون عمران و نیاز مناطق مختلف انجام می‌شود و هیچ نگاه تبعیض‌آمیزی در این روند وجود ندارد.

 یخبندان بیشترین آسیب را به آسفالت وارد می‌کند

مجتبی قلی‌مزرجی، ضمن تأکید بر پایین بودن کیفیت قیرهای دریافتی از پالایشگاه‌ها، اظهار کرد: با وجود آزمایش‌های متعدد، کیفیت قیرها در سال‌های اخیر کاهش یافته و همین امر موجب تخریب سریع آسفالت حتی در مدت سه ماه شده است از طرفی سرما و یخبندان شدید قوچان نیز آسیب جدی به سطح معابر وارد می‌کند.

شهردار قوچان تصریح کرد: قوچان جزو معدود شهرهایی در کشور است که اختلاف دمای آن با شهرهای مجاور تا هفت درجه هم می‌رسد، این شرایط در کنار پاشش نمک برای جلوگیری از یخ‌زدگی، آسیب جدی به سطح معابر وارد می‌کند.

وی به عدم تخصیص قیر رایگان در سال ۱۴۰۳ نیز اشاره کرد و افزود: تا این لحظه دولت هیچ قیری از سهمیه سال جاری به شهرداری‌ها نداده است با این حال شورای شهر با خرید یک‌هزار تن قیر به صورت آزاد موافقت کرده که حدود ۲۶ میلیارد تومان هزینه داشته است.

وی با اشاره به بازدید معاون وزیر راه و‌ شهرسازی طی هفته اخیر از مسکن مهر، بیان کرد: در صورت تحقق وعده اختصاص هزار تن قیر از سوی وزارت راه و شهرسازی عملیات آسفالت در منطقه مسکن مهر آغاز خواهد شد.

قلی مزرجی اضافه کرد: ۲۵ تا ۲۶ شرکت تعاونی در سطح شهر طی سالیان گذشته به تعهدات خود درخصوص زیرسازی و آسفالت معابر عمل نکردند و امروز بار آن به دوش شهرداری افتاده است.

شهردار قوچان در خصوص کنده‌کاری‌های سطح شهر برای اجرای اینترنت نسل سوم یکی از اپراتورهای موبایل نیز گفت: به این شرکت اخطار داده‌ایم و ضمانت‌نامه محکم در اختیار شهرداری است تا زمانی که عملیات ترمیم به‌صورت اصولی انجام نشود، تضمین‌ها آزاد نخواهد شد.

توجه جدی و برنامه‌ریزی منسجم برای بهسازی آسفالت معابر نه تنها گامی در جهت ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است بلکه نقش مهمی در ایجاد اعتماد عمومی و تقویت سرمایه اجتماعی ایفا می‌کند.

حل این مسئله نیازمند هم‌افزایی شورا، شهرداری و نهادهای تأمین‌کننده منابع است تا رضایت مردم از خدمات شهری صرفاً به وعده‌ها محدود نشود.

انتهای خبر/

1404-02-22 06:00 شماره خبر : 11343

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار