رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
دوشنبه 1403/08/28 Monday - 2024 18 November الاثنين ، 16 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-08-28 07:12 شماره خبر : 9503 https://sobhtoos.ir/short/VmBD7 0
کریدور بادی خواف، همچنان مورد غفلت؛

شهرستان خواف به عنوان یکی از بِکرترین نقاط ایران به دلیل قرارگرفتن در مسیر کریدور بادی، به جهت ساخت و توسعه نیروگاه بادی شناخته می‌شود اما تاکنون اقدام مؤثری از ناحیه مسئولین شهرستان رخ نداده که خود هدر رفتن این انرژی را در پی دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح‌ توس» انرژی‌های تجدید شونره یکی از مهمترین نعمت‌های خدادادی هستند که می‌توان از آن بصورت طبیعی و با کمترین هزینه برای تأمین انرژی مورد نیاز جامعه استفاده کرد.

انرژی باد، خورشید مهمترین انرژی‌های تجدید شونده محسوب می‌شوند که برخی نقاط ایران، جزء نقاط بکر در این زمینه به حساب می‌آیند.

شهرستان خواف به عنوان یکی از بِکرترین نقاط ایران به دلیل قرارگرفتن در مسیر کریدور بادی، به جهت ساخت و توسعه نیروگاه بادی شناخته می‌شود که به گفته کارشناسان بهترین نقطه در ایران از این نظر محسوب می‌شود.

وزش بادهای ۱۲۰ روزه بصورت منظم در این منطقه از گذشته مردم را به استفاده از این نعمت خدادادی سوق داده است که وجود آسبادهای منطقه خواف خصوصا در منطقه نشتیفان خود دلیل واضحی بر این موضوع است که برخی قدمت استفاده از آسبادها در این منطقه را به قبل از اسلام و برخی به دوران قبل از میلاد نسبت می‌دهند.

اکنون که کشور با مشکل کمبود برق و مشکلات مشابه روبرو شده است وجود این ظرفیت‌های عظیم و عدم بهره‌برداری حداکثری از آنها بیش از پیش به چشم می‌خورد.

معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اخیرا در سفر به شهرستان خواف گفت: بزرگ‌ترین مزیت اقتصادی شهرستان خواف تولید از طریق نیروگاه‌های بادی است زیرا خواف در مسیر تونل‌های بادی به ویژه بادهای ۱۲۰ روزه سیستان قرار دارد که هر ساله شهرستان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

حسن نوری زاده با بیان اینکه معادن خواف در سطح کشور منحصر به فرد هستند افزود: سالیانه ۲۸ میلیون تن سنگ معدن و پلاسری برداشت می‌شود.

برداشت این حجم از سنگ آهن و کارخانه‌های عظیم در این منطقه علاوه بر اینکه مزیت اقتصادی محسوب می‌شوند اما خود به عنوان عامل موثری در مصرف انرژی  هستند که وجود نیروگاه بادی در این منطقه می‌تواند حداقل نیاز این کارخانجات و منطقه را تامین کنید.

اکنون پس از گذشت چند دهه از احداث این کارخانجات و رونق اقتصادی در این منطقه متاسفانه اتفاق موثری در حوزه احداث گسترده مزرعه بادی و بهره‌مندی از این نعمت خدادادی رخ نداده است و فرهنگ مصرف‌گرایی شاید مهمترین عامل این غفلت شده است اما با توجه به کمبود انرژی برق در کشور و قطعی‌های مکرر که این شهرستان را نیز مستثنی نکرده است شاید موجب ایجاد این احساس نیاز در مسئولین شود تا این ظرفیت و فرصت بسیار منحصر به فرد را غنیمت شمرده و در تامین انرژی مورد نیاز مردم با کمترین هزینه اقداماتی صورت گیرد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار