رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
دوشنبه 1403/12/13 Monday - 2025 03 March الاثنين ، 3 رمضان ، 1446
ساعت
1403-12-12 06:00 شماره خبر : 10597 https://sobhtoos.ir/short/NDK7J

12 روستا از بخش بوژگان شهرستان تربت‌جام با 6 هزارنفر جمعیت از جاده آسفالت استاندارد برخوردار نیستند و مسیرهای مواصلاتی این بخش طوری است که برخی اهالی آن را جاده مرگ نامیده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ از آنجا که جاده‌های ارتباطی به عنوان شریان حیاتی برای جابجایی افراد، انتقال کالاها، خدمات درمانی و امدادرسانی در مواقع اضطراری محسوب می‌شوند، خرابی جاده‌های مواصلاتی بین شهر و روستا مشکلات عدیده‌ای را برای مردم این مناطق به همراه داشته است؛ به‌ویژه در بخش‌ بوژگان و حد فاصل نیلشهر تا منصوریه، که ساکنان این مناطقه را با مشکلات متعددی مواجه ساخته که در صورت عدم رسیدگی فوری و سریع به تدریج ابعاد وسیع‌تری پیدا می‌کند.

اگر مردم روستاها دغدغه راه دسترسی مناسب را نداشته باشند، با خیال راحت در روستا زندگی می‌کنند و همین امر مانع از مهاجرت بی‌رویه به شهر خواهد شد؛ با ایجاد راه مناسب روستایی می‌توانیم شاهد افزایش رفاه عمومی، کاهش فقر اجتماعی و فرهنگی باشیم.

خرابی جاده‌های بین‌روستایی و مسیرهای متصل بخش بوژگان، به ویژه در محور مواصلاتی منصوریه تا نیلشهر و بالعکس، یکی از چالش‌های بزرگ و تأثیرگذار بر زندگی روزمره ساکنان این منطقه شده است و این وضعیت نه تنها به کاهش کیفیت زندگی اهالی روستا منجر شده بلکه بر روند توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه نیز سایه انداخته است.

راه‌حل اصلی برای کاهش این مشکلات، بازسازی و تعمیر جاده‌ها به صورت اساسی و جامع است؛ در این راستا، ضروری است که مسئولان شهری و استان، توجه ویژه‌ای به ساخت جاده‌های بین‌ بخشی و روستایی داشته باشند.

مردم بخش بوژگان از جاده خراب و نامناسب نیلشهر تا منصوریه دچار خسارات مالی و گاهی نیز جانی می‌شوند؛ این جاده جان سرنشینان را به خطر می‌اندازد و خسارت‌های مالی به وسایل نقلیه وارد می‌کند؛ علی‌رغم قول‌هایی که از سوی مسئولان داده شده، تاکنون هیچ اقدامی مناسبی در این خصوص صورت نگرفته و گلایه شهروندان را در این خصوص در برداشته است.

12 روستا از بخش بوژگان شهرستان تربت‌جام با 6 هزارنفر جمعیت متأسفانه از جاده آسفالت استاندارد برخوردار نیستند و مسیرهای مواصلاتی این بخش مخصوصاً حد فاصل نیلشهر تا منصوریه بسیار تأسف‌آور است و سال‌‌هاست که به علت کم عرض بودن این جاده شاهد تصادفات جاده‌ای هستیم، طوری که برخی اهالی آن را جاده مرگ نامیده‌اند.

بی‌عملی 25 ساله در بهسازی آسفالت نیلشهر تا منصوریه

رضا بخششی رئیس شورای اسلامی بخش بوژگان تربت‌جام در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی  پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار کرد: یکی از مشکلات این روستا، وضعیت نامناسب جاده حد فاصل مرکز بخش تا روستای منصوریه است.

وی تصریح کرد: زمانی که این جاده احداث شد، تردد در آن کم بوده و تنها وسایل نقلیه سبک در این جاده تردد می‌کردند. اما اکنون، پس از گذشت ۲۵ سال، این جاده وضعیت بسیار نامطلوبی دارد؛ حدود ۱۰ سال قبل، حدود ۵ کیلومتر از این جاده روکش آسفالت شده است؛ اما از آن زمان تاکنون، هیچگونه فعالیتی برای بهبود وضعیت جاده صورت نگرفته است.

رئیس شورای اسلامی بخش بوژگان تربت‌جام بیان داشت: در این رابطه، مکاتبات زیادی با شهرستان، استان و حتی وزارت راه و ترابری کشور انجام شده، ولی هنوز هیچ‌گونه اقدام عملی برای ترمیم و بهبود وضعیت جاده صورت نگرفته است.

بخششی در ادامه خاطر نشان کرد: برای حل این مشکل، نیازمند توجه جدی و فوری مسئولان به وضعیت این جاده هستیم؛ افزایش عرض جاده و بهسازی استاندارد آن از جمله اقداماتی است که باید در اسرع وقت انجام شود.

وی در پایان بیان داشت: در کوتاه‌مدت می‌توان با اصلاح و تعمیر و روکش آسفالت نقاط آسیب‌دیده و افزایش عرض جاده در نقاط بحرانی، بخشی از مشکلات را کاهش داد، اما برای حل اساسی این مشکل، نیاز به برنامه‌ریزی بلندمدت و سرمایه‌گذاری کافی از سوی دولت داریم.

تخصیص قیر جهت بهسازی محورهای مواصلاتی بخش بوژگان

مهدی آبسنگرف بخشدار بخش بوژگان تربت‌جام نیز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: با عنایت به پیگیری مستمر ریاست و اعضای محترم شورای اسلامی بخش، مطالبه و گلایه مندی علما، بزرگان، معتمدین، شوراهای اسلامی و مردم عزیز و شریف روستاهای بخش بوژگان از وضعیت نامناسب قسمتی از جاده روستایی، با پیگیری و هماهنگی‌های انجام شده و قول مساعد ریاست محترم اداره راهداری شهرستان ان‌شاءالله به‌زودی 2 کیلومتر از جاده روستایی بخش که از کیفیت نامطلوبی برخوردار است روکش آسفالت خواهد شد.

وی تصریح کرد: برای کاهش محرومیت اقدامات زیادی در این خصوص اجرایی شده که از جمله آن موفق‌ترین و اثرگذارترین آن‌ها، طرح ابرار (اقدام ملی برای راه‌های اولویت‌دار روستایی) با اهتمام دولت تدبیر و امید است؛ این طرح توانسته در ارتقای رضایت روستاییان و پیشگیری از مهاجرت به شهرها اثرگذار باشد.

بخشدار بخش بوژگان تربت‌جام با بیان اینکه تخصیص اعتبار لازم جهت آسفالت جاده روستایی بخش پیش‌بینی شده است، بیان داشت: بهسازی و روکش آسفالت محورها علاوه بر کاهش زمان سفر در کاهش مصرف سوخت، کاهش استهلاک خودرو ، خدمات‌رسانی مطلوب به مردم و همچنین در توسعه و رونق معیشت مردم نیز مؤثر است.

آبسنگرف در پایان خاطر نشان کرد: به عنوان نماینده دولت در بخش بوژگان متعهد هستم تمام تلاش و همت خود را در جهت حل مسائل و مشکلات بخش به کار ببندم.

جاده مواصلاتی روستای منصوریه جزء محورهای فرعی است 

همچنین هادی شیردل فرمانده پلیس‌راه تربت‌جام و تایباد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: جاده مواصلاتی روستای منصوریه در بخش بوژگان تربت‌جام جزء محورهای فرعی ما است و به لحاظ تابلو و علائم و سطح روی آسفالت و حتی خط کشی وسط جاده دچار نقص است.

وی تصریح کرد: چندین مرتبه دراین خصوص با اداره راه و حمل ونقل جاده‌ای تربت‌جام مکاتبه صورت گرفته و با پیگیری‌های صورت گرفته سعی کردیم با حضور حداکثری در این محور حوادث ترافیکی را تا حدودی کاهش دهیم.

فرمانده پلیس راه تربت‌جام و تایباد بیان داشت: برای کاهش این تصادفات، احداث سرعت‌گیرهای جدید و بهبود خط‌کشی‌ها و نصب تابلوهای راهنمایی و رانندگی در این محور مواصلاتی ضروری است.

شیردل در ادامه خاطر نشان کرد: خوشبختانه تاحدودی به این مهم دست پیدا کردیم و امیدوارم که رانندگان قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند تا دیگر شاهد تصادفات دلخراش در این محور نباشیم.

وی در پایان بیان داشت: یکی از اصلی‌ترین عواملی که بر تصادفات جاده‌ای تأثیر مستقیم دارد، وضعیت آسفالت و زیرساخت‌های جاده است؛ با بهسازی محورهای بخش بوژگان مخصوصاً محور نیلشهر تا روستای منصوریه، ما تنها به دنبال افزایش سرعت و راحتی در عبور و مرور نیستیم، بلکه به‌طور مشخصی در تلاشیم تا ایمنی جاده‌ها را نیز بهبود دهیم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:

آخرین اخبار