رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
پنج‌شنبه 1403/12/02 Thursday - 2025 20 February الخميس ، 21 شعبان ، 1446
ساعت
1403-11-29 16:17 شماره خبر : 10478 https://sobhtoos.ir/short/VvQJm 0

عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس گفت: سیستم بهداشت و درمان ما وضعیت مطلوبی ندارد و وضع موجود نشان می‌دهد که ضعف‌های قبلی وجود داشته و ضعف‌های جدیدی هم به آن اضافه‌شده است و تحریم‌ها هم مزید بر علت شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» به نقل از دانا، احمد آریایی‌نژاد، به بررسی مشکلات حوزه دارو و درمان پرداخت و با اشاره به افزایش قیمت دارو اظهار داشت: عدم‌حمایت و تقویت تولید داخل و وابستگی به واردات، از علل اصلی افزایش قیمت دارو است؛ همچنین عدم نظارت باعث شده خدمات با قیمت بالا و به‌سختی به دست مردم برسد. وظیفه ماست که برای رفع این مشکلات تمام تلاش خود را به کار ببریم، چرا که نمی‌توانیم زجر کشیدن بیماران را تحمل کنیم.

نماینده ملایر و عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس افزود: به‌طورکلی، سیستم بهداشت و درمان ما وضعیت مطلوبی ندارد و وضع موجود نشان می‌دهد که ضعف‌های قبلی وجود داشته و ضعف‌های جدیدی هم به آن اضافه‌شده است و تحریم‌ها هم مزید بر علت شده‌اند.

کمبود نیرو خانه‌های بهداشت را به تعطیلی کشانده است
وی ادامه داد: ما اکنون در چالش هستیم و باید تمرکز خود را بر پیشگیری از مشکلات و حفظ سلامت مردم قرار دهیم. باید راهکاری برای کنترل بیماری‌ها داشته باشیم. مردم بیمار می‌شوند و ما ظرفیت کافی نداریم. خانه‌های بهداشت به خاطر کمبود نیرو در حال تعطیل شدن هستند. فردی که یک بیماری ساده می‌گیرد، کجا باید آن را کنترل کند؟ ممکن است [خدمات] گران باشد، اما فرد متوجه نمی‌شود، مثلاً فشارخونش را نمی‌گیرد. اما وقتی سکته کرد، چه کار باید کرد؟ اگر کسی دیابت دارد و متوجه قندش نشود، ممکن است دست‌وپایش قطع شود یا بینایی‌اش را از دست بدهد.

این نماینده مجلس بر لزوم تقویت سیستم ارجاع، پزشک خانواده و خانه‌های بهداشت تأکید کرد و گفت: چالش ما این است که سیستم ارجاع را به‌درستی اجرا کنیم تا بتوانیم جلو افزایش تعداد بیماری‌ها را بگیریم؛ باوجود بودجه‌های فعلی، نمی‌توانیم پاسخگوی افزایش بیماری‌ها باشیم. ما باید بر پیشگیری تمرکز کنیم تا نیاز به درمان کمتری داشته باشیم.

متخصصان در شهرهای بزرگ متمرکزشده‌اند، روستاها بی پزشک مانده‌اند
وی بیان کرد: اجرای برنامه‌های توسعه‌ای باید در اولویت قرار گیرد، اما به نظر می‌رسد در اجرا کوتاهی‌هایی صورت می‌گیرد. جمع‌آوری متخصصان در شهرهای بزرگ و عدم تمایل آن‌ها برای کار در مناطق محروم نیز یکی از چالش‌های بزرگ است. من معتقدم باید برنامه‌های موجود را به‌درستی پیاده‌سازی کنیم.

عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس با تأکید بر اینکه باید برنامه پنج‌ساله هفتم را اجرا کنیم؛ گفت: قانون و برنامه‌ها مشخص است؛ من با اظهارات آقای قالیباف موافقم که ناترازی مدیریت وجود دارد. قانون و برنامه هست، چرا اجرا نمی‌کنید؟ بیایید بنشینید و باهم کنار بیایید. جلسه سران قوا برای همین چیزهاست.

آریایی‌نژاد در پایان تأکید کرد: باید با مردم به‌صورت شفاف و صریح صحبت کنیم و توضیح دهیم که در اجرای بعضی از برنامه‌ها چه موانعی وجود دارد. این صراحت می‌تواند به بسیاری از سؤالات و نگرانی‌های مردم و ما پاسخ دهد.

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار