درباره نویسنده
صبح توس گزارش میدهد:
جمعهبازار قوچان؛ خریداران و فروشندگان هردو ناراضی از خدمات

جمعهبازار قوچان بهعنوان تنها روز بازار این شهر علیرغم استقبال خوب، نارضایتیهایی را هم در میان فروشندگان و هم در بین خریداران در ارائه خدمات دارد که میطلبد شهرداری ورود جدی در زمینه رفع مشکلات این بازار داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، روز بازار به محلی اطلاق میشود که کالاهای موردنیاز مردم از میوه و ترهبار گرفته تا پوشاک و برخی دیگر از ضروریات زندگی با قیمتی پایینتر از سطح بازار عرضه میشود که همین امر موجب استقبال خوب مردم از این نوع بازارها شده است.
شاید بسیاری تصور کنند جامعه هدف این نوع از بازارها دهکهای پایین جامعه هستند اما به دلیل عرضه مناسب و قیمت متعادل اجناس مراجعهکننده به این بازارها را همه اقشار جامعه تشکیل میدهند.
روز بازار قوچان تحت عنوان «جمعهبازار» از سالیان گذشته جای خود را در بین شهروندان بازکرده است. مدتی در انتهای خیابان عطاران و پسازآن در محوطه میدان میوه و ترهبار ، پارکینگ مصلی و در حال حاضر نیز انتهای خیابان شهید بهشتی، جمعهها را زمانی برای خرید مردم در این بازار فراهم کرده و در تمامی این سالها و حتی علیرغم جابهجایی چندباره مکان ، استقبال و شلوغی اش نشان از اهمیت آن در بین مردم داشته است.
اما طی این سالها علیرغم استقبال خوب مردم از جمعهبازار گلایه و نارضایتی در بین فروشندگان و خریداران دیده میشود. مشکلاتی که منشأ آن عدم وجود زیرساخت مناسب، ساماندهی و دشواری تردد به دلیل شلوغی بوده و همچنان این مشکلات نارضایتی مردمی را در پی دارد و علاوه بر مردم، فروشندگان نیز گلایههایی نسبت به برخی کمبودها دارند.
فضای ناکافی برای عرضه کالا در جمعه بازار قوچان
یکی از فروشندگان به خبرنگار ما گفت: کسبه باید از ساعت 2 شب برای گرفتن جا به جمعه بیایند و شهرداری در قبال هزینهای که دریافت میکند خدمات درستی ارائه نمیدهد.
وی با گلایه نسبت به اینکه چرا کسبه باید برای مقداری جا همیشه با هم درگیر باشند، افزود: فضایی که در اختیار هر نفر قرار میدهند آنقدر به هم چسبیده است که جایی برای رفتوآمد خریداران وجود ندارد و همین کمبود جا اکثر اوقات باعث درگیری و دعوا میشود.
دیگری که از فروشندگان است و خود را کارگر معرفی میکند، به خبرنگار ما گفت: هزینههای اجاره در جمعهبازار بالاست و اگر ما توان پرداخت این هزینهها را داشتیم بهجای بساط کردن در این مکان، مغازهای کرایه میکردیم .
یکی از خریداران در جمعهبازار نیز با گلایه از عدم وجود مدیریت در این مکان بیان کرد: متأسفانه یکی از مشکلاتی که در بدو رسیدن به جمعهبازار تردد را مختل میکند هرجومرج در پارک خودرو و عدم حضور پلیس برای نظم بخشیدن است.
وی با اشاره به اینکه قیمتهای خوب عرضهشده در این بازار بهویژه میوه ترهبار مردم را به سمت خرید در روز جمعه از این بازار میکند، تصریح کرد: علیرغم استقبال خوب همشهریان متأسفانه شهرداری ساماندهی مناسب و درخور شأن مردم برای جمعهبازار نداشته بهطوریکه وقتی وارد این بازار میشوی چیزی به نام غرفه به چشم نمیخورد و بیشتر شبیه آشفتهبازار است.
وجود برخی از مشکلات و نارضایتیها در جمعهبازار قوچان موجب شد تا فعالان فضای مجازی نیز نسبت به برخی کمبودها و نیازها همچون وضعیت بهداشتی محیط، احداث نمازخانه و سرویس بهداشتی، رسیدگی به آسفالت ، در نظر گرفتن فضای مسقف و توجه به ترافیک منطقه موضعگیری کنند و خواستار توجه مسئولان و مدیران شهرداری و شورای شهر نسبت به این مشکلات شوند.
لزوم فعالیت این بازار برای رفاه اجتماعی و رفع مشکلات آن برای خریداران و فروشندگان منجر شد به سراغ معاون خدمات شهری شهرداری قوچان برویم و در این زمینه گفتگویی داشته باشیم.
انتقال جمعه بازارقوچان در انتظار تصمیم شورای شهر
داوود رنگ انداز در این خصوص به خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» گفت: با توجه به شلوغی جمعهبازار و مشکلاتی که برای تردد همشهریان ایجادشده بود، یک درب ورود و خروج در انتهای روز بازار باز و تقریباً یک ماه هست که مشکل مردم در این زمینه کمتر شده و شکایتی در این زمینه نداشتهایم.
وی بابیان اینکه برای جمعهبازار از روز قبل درب باز بوده و مشکلی برای تردد افراد وجود ندارد ، افزود: هر کس بخواهد زودتر بیاید ایرادی گرفته نمیشود که برخی از غرفه داران خودشان زودتر میآیند.
معاون خدمات شهری شهرداری قوچان در خصوص دریافت هزینه عوارض جمعهبازار از غرفه داران اظهار داشت: قیمتها بر اساس مصوبه شورای شهر اخذ میشود و حتی امسال علیرغم تصویب افزایش قیمت همچنان تعرفههای سال گذشته اخذشده است .
رنگ انداز قیمت غرفههای این روز بازار را 60 ، 80 و 100 هزار تومان خواند و یادآور شد: این عوارض برای میوهفروشان 100 هزار تومان، نو فروشها 80 هزار تومان و کهنهفروشها 60 هزار تومان است و حتی برای همین مبالغ هم گاها با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی در خصوص کوچک بودن فضا و درخواست شهروندان برای استفاده از مکانی بزرگتر برای این جمعهبازار گفت: در حال حاضر قریب به 230 غرفه در جمعهبازار وجود دارد و بر اساس برنامهریزیهای انجامشده اگر در شورای شهر قوچان به تصویب برسد روز بازار به روبروی آرامستان منتقلشده که یک فضای چند هکتاری است و بسیاری از این مشکلات مرتفع خواهد شد.
ایجاد زیرساخت مناسب، مدیریت دقیق و ارائه خدمات درخور شأن در کنار نظارت بر قیمتها نیازمندیهای تنها روز بازار قوچان است تا نارضایتی هر دو قشر فروشنده و خریدار را کاهش دهد.
استقبال خوب مردم قوچان از جمعهبازار و وجود قریب به 230 فروشنده در فضای کنونی این بازار لزوم برپایی آن را در مکانی بزرگتر و با زیرساختها و مدیریتی بهتر اثبات میکند که بر اساس برنامههای پیشبینیشده شهرداری برای جابهجایی با مصوبه شورا اسلامی شهر میتوان امیدوار بود در صورت اجرا این طرح یکی از اصلیترین مشکلات جمعهبازار که همان کمبود جا است برطرف شود اما حتی تغییر مکان هم نیازمند ساماندهی فروشندگان در قالب غرفههای واقعی است تا حدود هر غرفه مشخص بوده و کاهش مشکلات در این زمینه را به همراه داشته باشد.
با توجه به اینکه شهردار جدید قوچان از آخر بهمنماه معرفیشده و در این هفته روزهای اولیه شروع به فعالیت خود در این مستند را پشت سر میگذارد باید این مهم را مدنظر داشته باشد که در ماه جاری مردم بیش از گذشته نیازمند خرید در این بازار هستند و ساماندهی و مدیریت جمعهبازار قوچان در هفتههای پایانی سال میتواند هم برای خریداران و هم فروشندگان از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- زخم عمیق گردشگران سهلانگار بر طبیعت شاندیز
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- فریاد بیپایان غزه
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- رفع مشکلات آسفالت مسیرهای مواصلاتی صالحآباد
- آغاز ثبتنام برای طولانیترین پیادهروی اربعین در مشهد
- رژه اقتدار روز ارتش در مشهد برگزار شد
- ارتش تبلور ولایتمداری، شجاعت و مردمداری است
- دفاع مشروع؛ حقی قانونی در برابر تجاوز
- مقاومت در برابر متجاوزان حق همه ملتهاست
- پیکر مطهر شهید علی تقویفر شناسایی شد
- فشار مضاعف بر دوش مستأجران
- پروازهای فرودگاه شهدای گناباد مجدداً آغاز شد
- عطار نیشابوری؛ از عطاری تا عرفان
- نیشابور پیشتاز و رکورددار پهلوانی در تاریخ ایران
- انگورهای گلخانهای انقلاب کشاورزی خلیلآباد
- سکوت در برابر جنایات بشری گناهی نابخشودنی است
آخرین اخبار
- تسهیلات بسیج سازندگی؛ محرک توسعه اقتصادی تربتحیدریه
- گفتاری از شهید محسن وزوایی
- آیه ۱۵۵ سوره مبارکه بقره
- پیشبینی برداشت ۹۰تن گل محمدی از گلستانهای نیشابور
- هشدار صریح و قاطع سرلشکر سلامی به دشمنان
- همایش جهادگران بسیجی شهرستان طرقبه شاندیز برگزار شد
- امام رضا(ع)، سرچشمه امید و آرامش دردلهای عاشقان
- فضیلت زیارت امام رضا (ع)
- برگزاری مراسم شکوه هجرت در سبزوار
- وجوب تبیین دستاوردهای انقلاب و مقابله با تحریف
- گفتاری از شهید مصطفی ردانیپور
- آیه ۴۰ سوره توبه
- یادواره ۱۲ شهید معلم تربتجام برگزار شد
- ثبت ۶ جشنواره خلیلآباد در تقویم گردشگری کشور
- گردشگری حلقه مفقوده توسعه خلیلآباد است
- دهمین جشنواره تاکپلو خلیلآباد دوم خردادماه برگزار میشود
- حوزه پیشرو و سرآمد است
- تیرخلاص وزیر به آخرین امید خانهدار شدن محرومان
- برداشت یک هزار تُن برگ انگور در خلیلآباد
- امام رضا(ع) نماد وحدت مسلمانان
- مقابله با سوسکهای مهاجم در استخر شهید حججی
- جبهه مقاومت؛ آماده تحولات بزرگ منطقهای
- ثبت آئین بزرگداشت شیخ احمد جامی در تقویم
- شوراها؛ تجلی مردمسالاری دینی، ستون توسعه پایدار
- گفتاری از شهید محمدرضا تورجیزاده
- آیه ۲۱۶ سوره بقره
- مشهد یک قطب معنوی و فرهنگی است
- شکوفایی آموزش و پرورش؛ توجه به ساختارها، فرآیندها
- کسب ۶ مدال توسط شمشیربازان خراسانی
- بیستمین مرکز مشاوره سپاه خراسان رضوی افتتاح شد
- مشاهده بیشتر