رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
دبیر کمیته ترویج زایمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور:

آمار سزارین در نیشابور ۲درصد کاهش داشته است

دبیر کمیته ترویج زایمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در کمیته ترویج زایمان با هدف ترویج زایمان طبیعی، از کاهش ۲ درصدی آمار سزارین نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

لیلا علی‌آبادی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار داشت: بررسی آمار زایمان‌های طبیعی و سزارین در ۹ ماهه اول سال در نیشابور نشان می‌دهد که آمار سزارین نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد کاهش یافته است.

دبیر کمیته ترویج زایمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: این نتایج حاصل تلاش‌های اعضای این کمیته در ۹ ماه ابتدایی سال است که شامل برگزاری منظم کلاس‌های آمادگی زایمان، آموزش‌های همکاران گروه مامایی به مادران باردار و انجام زایمان‌های طبیعی بدون درد بوده است.
وی ادامه داد: کاهش آمار سزارین به جهت موضوع سلامت مادر و نوزاد و پروتکل های وزارت بهداشت اهمیت دارد.
علی‌آبادی ضمن تشکر از همراهی همیشگی تیم مدیریت مرکز درمانی حکیم، به زایمان طبیعی موفق مادری که پس از سزارین فرزند اول، زایمان طبیعی را انتخاب کرده بود، اشاره کرد و بیان داشت: مادرانی که روش زایمان طبیعی را انتخاب کرده‌اند، در هنگام وضع حمل به دلیل مشاهدۀ توانایی خود در تحمل درد و مقابله با آن، احساس رضایت از خود داشته و در روحیۀ آنها تأثیر مثبت می‌گذارد. در برخی موارد می‌تواند از افسردگی احتمالی بعد از زایمان که امکان وقوع آن برای هر مادری وجود دارد جلوگیری کند.
وی بزرگترين فايده‌ زايمان طبيعی کاهش مرگ مادر عنوان کرد و گفت: جراحی سزارين مانند تمام جراحی‌ها دارای خطر مرگ ناشی از عوامل بيهوشی گزارش شده است به طوری که نسبت مرگ و مير در سزارين هفت برابر زايمان طبیعی است.
دبیر کمیته ترویج زایمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: مادرانی که زایمان طبیعی دارند، خیلی زودتر از افراد سزارین شده می‌توانند اقدام به شیردهی کنند.
علی‌آبادی با اشاره به اینکه مادرانی که سزارین می‌شوند به دلیل تأثیر داروهای بیهوشی و همچنین توجه به عدم فشار در ناحیۀ بخیه شده، نیاز به کمک گرفتن برای در آغوش گرفتن نوزاد خود و شیر دادن به او را دارند، اظهار داشت: همین امر باعث تأخیر چندین ساعته حتی تا ۱۲ ساعت یا بیشتر در  شیر دادن به نوزاد می‌شود. این تأخیر می‌تواند تأثیر منفی در روحیۀ مادر گذاشته و او را تحت فشار قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: در زایمان طبیعی این زمان تأخیر برای در آغوش گرفتن نوزاد و شیر دادن به او وجود ندارد؛ چراکه مادر تحت تأثیر داروهای بیهوشی و درد ناحیۀ بخیه شده نبوده و سریع‌تر می‌تواند به نوزاد خود رسیدگی کند.

انتهای خبر/

1403-11-02 20:15 شماره خبر : 10204

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار