
به گزارش پایگاه خبری صبح توس؛ نرخ بالای سود تسهیلات بانک شهر به شهرداری تربت حیدریه، پیرامون اجرای بافت فرسوده واقع در خیابان آیت الله طالقانی بلای جان مدیریت شهری شده و چنانچه تدبیری برای تسویه بدهی آن اتخاذ نمی شد، شهرداری باید دهها سال آینده، همان درآمد اندک خود را به بانک شهر پرداخت می کرد.
یکی از فعالیت های مهم شهرداری ها به خصوص در کلان شهرها و شهرهایی با جمعیت متوسط، نوسازی و یا بهسازی مناطق فرسوده است، حال آنکه این مناطق در مراکز شهرها واقع شده باشد مدیریت شهری را مجاب می کند تا با ارائه یک برنامه مدون و حساب شده بافت فرسوده را نوسازی کرده و به منبع در آمدی برای شهرداری تبدیل کند.
شهر 130 هزار نفری تربت حیدریه بعد از مشهد، سبزوار و نیشابور به عنوان چهارمین شهر بزرگ خراسان رضوی به لحاظ وسعت و جمعیت از این قاعده مستثنی نیست و در برخی مناطق شهری با چنین بناهای قدیمی و بافت فرسوده مواجه است و اگر مدیریتی هوشمند و حساب شده برای آن برنامه ریزی می کرد امروز شاهد تغییر مبلمان شهری در تربت حیدریه بودیم.
بافت فرسوده واقع در خیابان آیت الله طالقانی یکی از مناطق قدیمی در محدوده میدان مرکزی واقع شده که طبق مصوبه شورای شهر سوم، عملیات اجرایی پروژه تخریب و نوسازی فاز نخست آن در حدود 10 هکتار با خرید و تملک اراضی در سال 1389 آغاز شد..
برای اجرای این پروژه شورای شهر و شهرداری وقت 500 میلیارد ریال اوراق مشارکت را از بانک شهر خریداری کرده و پس از طی جلسات مختلف و رایزنی های انجام گرفته مجدد این 500 میلیارد را در بانک سرمایه گذاری کردند و به استناد آن تسهیلات بانکی دریافت کردند.
قصه پر قصه بافت فرسوده شهر تربت حیدریه وقتی جالب تر می شود که اعضای شورای سوم بجای مدیریت در اوراق و تسهیلات بانکی پیرامون اجرای پروژه، به دلیل سوء مدیریت، بدهی 53 میلیارد تومانی را در پایان دوره مدیریت خود برای شهر به ارمغان آوردند.
این سناریوی تاسف بار سوء مدیریت، همچنان در دوره چهار هم به عنوان بزرگترین معضل شهر تربت حیدریه حکمفرما بود و علی رغم رایزنی های متعدد اعضا و همچنین تلاش برای تسویه بدهی، متاسفانه در پایان دوره چهارم بر حجم این بدهی افزوده شد بطوریکه اگر بانک شهر در حق مردم تربت حیدریه لطف و مساعدت کند( که احتمال آن بسیار ضعیف است) در حال حاضر بدهی 53 میلیارد تومانی به 88 میلیارد تومان رسیده و در غیر اینصورت بیش از 100 میلیار تومان مدیریت شهری به بانک شهر بدهکار خواهد بود.
تهاتر حدود 160 میلیارد از اراضی بافت فرسوده
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در خصوص این تسویه اظهار داشت: بعد از دو سال پیگیری در خصوص بدهی که شهرداری تربت حیدریه به بانک شهر به جهت انتشار اوراق در سال 89 داشت، این بدهی به 280 میلیارد تومان افزایش یافته بود و بار مالی بسیار زیادی به مردم تحمیل می کرد.
محسن زنگنه اظهار کرد: این بدهی باعث بسته شدن حساب های شهرداری و این نهاد را در لیست سیاه بانکی قرار داده بود که بلاخره بعد از رفت وآمدهای بسیار زیاد و جلسات مکرر درآخرین ساعات و روزهای سال 1401 تفاهم بین بانک شهر و شهرداری انجام شد.
وی بیان کرد: این بدهی 278 میلیارد و 800 میلیون تومانی شهرداری به طور کامل از طریق تهاتر بدهی های دولت به شهرداری به مبلغ 52 میلیارد تومان(ظرفیت تبصره5) و حدود 160 میلیارد تومان تهاتر املاک اراضی بافت فرسوده و همچنین 54 میلیارد هزینه پروانه بعلاوه تخفیف 14 میلیاردی بانک شهر تسویه شد.
محمد مهدی احمدی مدیر عامل بانک شهر در این خصوص بیان کرد: با توجه به موضوع پرونده ای که از سال 91 در صورت های مالی بانک شهر مبنی بر انتشار اوراق مشارکت در رابطه با بافت فرسوده در سال 89 دایر بود با پیگیری های نماینده مجلس طی چند مرحله تسویه دیون انجام و تبدیل به قرارداد فی مابین و مورد مبادله قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس استفاده از ظرفیت تبصره 5 قانون 1400 مبلغ 52 میلیارد تومان تسویه و امسال 159 میلیارد تومان از املاک شهرداری به بانک شهر برای تسویه دیون واگذار شده و 53 میلیارد و 800 میلیون تومان پروانه ساختمانی مورد مفاهمه قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به اصرار نماینده مردم که باید وجه التزام 6 درصدی که در اختیار بانک شهر است به مردم شهر تعلق بگیرد، هیئت مدیره این موضوع را پذیرفت و 14 میلیارد تومان تخفیف از طرف بانک شهر نیز اعمال و در نهایت این بدهی کلان بعد از گذشت یک دهه تسویه شد و امیدواریم با هدایت شهردار در وقت 9 ماهه که سندها باید به بانک شهر منتقل شود این پرونده بسته شود.
انتهای پیام/
نظرات:
- حال و هوای بازار شب عید در کاشمر
- افتتاح ساختمان و استقلال ساختاری کمیته امداد میانجلگه
- گلزار شهدای قوچان عطرافشانی شد
- احیای شبهای قدر در گلزار بهشت رضا(ع) مشهد
- عفاف و حجاب نیازمند توجه جدی است
- منطق حاکم بر غرب، منطق جاهلیت است
- زورخانهها مراکزی برای حفظ سنتهای ملی هستند
- بزرگترین سفره افطار جهان اسلام درمشهد گسترده میشود
- کشتی با چوخه نیازمند ساختار تشکیلاتی برای توسعه
- انسجام مدیران اجرایی برای حل مشکلات کشور
- چراغ ۷۰ محفل قرآنی در خلیلآباد روشن شد
- سفر وزیر ورزش و جوانان به گناباد
- چند دستگی و تقابل برای سرخس سَم است
- ادعای آمریکا برای مذاکره فریب افکار عمومی است
- آمریکا به دنبال تحکم، سلطهگری و قدرتنمایی است
- وزیر ورزش پاسخگوی نیازهای ورزشی مردم خلیلآباد نبود
- پیشبرد اهداف انقلاب با همراهی آحاد مردمی
- تاثیرات معنوی و علمی روزه بر بدن انسان
- پیگیر وضعیت نهضت مسکن ملی طرقبه هستیم
- سرخس؛ منطقه استراتژیک سرمایهگذاری برای تولید
آخرین اخبار
- جمهوری اسلامی دین و دنیا به ما میدهد
- تحویل مسکن زائران و جشنواره گل رضوان
- امسال انسداد مرزهای خراسان رضوی به اتمام میرسد
- تمهیدات گسترده شهرداری مشهد برای روز طبیعت
- پیشبینی جمعآوری ۱۹۰۰ تن پسماند در روز طبیعت
- «حرم جمهوری اسلامی» تولدت مبارک
- پروژه مسکونی ارتش در تربتحیدریه به بهرهبرداری رسید
- ۱۲ فروردین؛ نماد پیوند اسلام و اراده ملت
- نماز عید فطر در مصلی نماز جمعه سبزوار
- سرمایههای سرگردان به سمت تولید هدایت شود
- اقامه نماز عید سعید فطر در کاشمر
- شرارت کنید، ضربهِ متقابل محکم خواهید خورد
- برگزاری نماز سعید عید فطر تربتجام
- وفاداری و وحدت ملت ایران در روز قدس
- برگزاری نماز عید فطر نصرآباد تربتجام
- اقامه نماز عید فطر در سرخس
- برگزاری نماز عید سعید فطر در سبزوار
- اقامه نماز عید فطر در حرم امام رضا(ع)
- در برخورد با منکرات، هیچ عذری پذیرفتنی نیست
- ۴۰ درصد تسهیلات بهزیستی منجر به اشتغال نمیشود
- تقویت توان تولید باعث حل بحران معیشت میشود
- عید سعید فطر مبارک
- آغاز طرح ورزش رانندگان برای کاهش تصادفات
- سانسور رسانهای قدس و ضرورت ارتباط مستقیم مردمی
- توقیف ۱۵۵ کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی
- ورود ۳ میلیون مسافر نوروزی به طرقبه شاندیز
- اسکان نوروزی بیش از ۱۴هزار مسافر در کاشمر
- خسارت ۷۱۲ میلیاردی سرما و تگرگ به خلیلآباد
- رشد ۱۴۰۰ درصدی پرداخت زکات در کاشمر
- ذبح دام فقط در کشتارگاه مجاز است
- مشاهده بیشتر

