درباره نویسنده
کاهش کیفیت نان دغدغه روزمره مردم؛
مردم خواهان نظارت و بهبود استانداردهای تولید هستند

کاهش کیفیت نان موجب نارضایتی میان مصرفکنندگان شده است و مردم خواهان افزایش نظارتها و اصلاح روند تولید هستند تا بتوانند نانی باکیفیت و استاندارد مصرف کنند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، مسئله کیفیت نان که یکی از کالاهای اساسی در سبد غذایی مردم محسوب میشود یکی از چالشهای ادامهداری است که برخلاف نظارتها در این خصوص هنوز هم در حد معضل باقی مانده است.
کیفیت نان که قوت غالب سفرههای مردم است از اهمیت بسزایی برخوردار بوده، این در حالی است که کیفیت پایین نان برخی نانواییها باعث نارضایتی مردم منطقه تربتجام شده است و آنان از کاهش کیفیت نان و دور ریز فراوان آن گلایه دارند و می گویند که نان بعد از گذشت یک روز دیگر قابل استفاده نیست.
در گذشته بسیاری از افراد نان مصرفی خود را در خانه تهیه میکردند البته امروزه نیز ممکن است همچنان برخی افراد در منزل اقدام به پخت نان کنند اما با توجه به توسعه شهرنشینی و سکونت افراد در خانههای آپارتمانی همچنین به دلیل مشغلههای زندگی ماشینی پخت نان در خانه نیز بسیار کمرنگ شده است.
آنچه مسلم است سلامتی انسانها در ارتباط مستقیم با مواد غذایی مورد مصرف آنها است و زمانی که گفته میشود نان قوت غالب مردم ایران است یعنی کیفیت این ماده غذایی بیش از هر چیز دیگری بر سلامتی آنها اثرگذار است.
مردم خواهان افزایش نظارتها و اصلاح روند تولید هستند
مردم خواهان افزایش نظارتها و اصلاح روند تولید هستند تا بتوانند نانی باکیفیت و استاندارد مصرف کنند؛ مشکلاتی مانند پخت غیراصولی از مهمترین عواملی هستند که موجب افت کیفیت نان شدهاند.
از طرف دیگر، افزودنیهای غیراستاندارد مانند جوش شیرین یا مواد نگهدارنده غیرمجاز نیز یکی از مشکلات رایج در این صنعت است؛ رعایت نکردن اصول صحیح پخت و استفاده از تجهیزات قدیمی نیز در کاهش کیفیت نان مؤثر است؛ در بسیاری از نانواییها از فرهای قدیمی و روشهای سنتی استفاده میشود که باعث میشود نان بهطور یکنواخت پخته نشود یا بیش از حد خشک و سفت شو، علاوه بر این، استاندارد نبودن دمای پخت و زمان کافی برای فرآیند تخمیر، موجب افت کیفی نان شده و آن را از حالت استاندارد خارج میکند.
نظارت ضعیف بر عملکرد نانواییها و کمبود آموزشهای لازم برای نانوایان نیز از دیگر عواملی است که به افت کیفیت نان دامن میزند؛ بسیاری از نانوایان با روشهای صحیح پخت نان آشنایی ندارند و به دلیل نبود نظارت کافی، از رویههای نادرست استفاده میکنند؛ افزایش بازرسیها به نانوایان میتواند تأثیر قابلتوجهی در بهبود کیفیت نان داشته باشد.
برای حل این مشکلات تقویت نظارت بر فرآیند تولید و عرضه نان، افزایش آموزشهای تخصصی برای نانوایان و ایجاد انگیزه در آنها برای رعایت استانداردهای کیفیت میتواند نقش مهمی در رفع این چالش داشته باشد.
تامین نان با کیفیت مردم جزء وظایف اصلی کارگروه آردو نان است
باقر خدادادی مدیر جهاد کشاورزی تربتجام در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، اظهار داشت: تامین نان با کیفیت مردم جزء وظایف اصلی کارگروه آردو نان است و با بازرسیهای مداوم بر عملکرد نانوایان و تولیدکنندگان نان ضمن نظارت دقیق با هر کوتاهی و یا تخلفات احتمالی اقدام قانونی خواهد شد.
وی تصریح کرد: کارشناسان و بازرسان جهاد از عملیات کاشت و برداشت گندم تا تولید نان با کیفیت را نظارت نموده و با اطمینان کامل اکنون اعلام میشود بعنوان قطب تولید گندم استان تربتجام در تامین گندم و آرد با کیفیت از بهترین شهرستانهای استان میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی تربتجام بیان داشت: مردم هرگونه گزارش تخلف درحوزههای نانوایی،عرضه محصولات کشاورزی، عمده فروشیها و... را با تلفن ۱۲۴ و یا 52526216 گزارش دهند تا در کمترین زمان ممکن با حضور بازرسین این مدیریت پیگیری و در صورت لزوم برخورد قانونی مقتضی صورت پذیرد.
️بازدید از نانواییها با جدیت و مستمر انجام میشود
محسن مهآبادی در همین زمینه اظهار داشت: نظارت مستمر بر نحوه پخت، عرضه نان مناسب و بهداشت نانواییها از سوی دستگاههای ذیربط باید بصورت مستمر در دستور کار میباشد.
وی تصریح کرد: رعایت اصول بهداشتی، کیفیت، کمیت و قیمت گذاری با نظارت کامل و دقیق رصد میشود تا شاهد رضایتمندی مردم در این راستا باشیم.
فرماندار تربتجام تأکید کرد: جهت ارتقای کیفیت نان، تکریم ارباب رجوع، وضعیت توزیع آرد، اجرای مقررات در ساعات پخت و تعطیلی خبازیها تمام دستگاههای نظارتی باید با دقت و حساسیت تمام وظایف خود را انجام دهند.
مهآبادی خاطرنشان کرد: متصدیان نانوایی باید در تهیه و توزیع نان مورد نیاز مردم، نهایت دقت را مد نظر داشته و ضمن رعایت موازین بهداشتی مقررات قانونی را هم رعایت کنند.
مماشات در کار نیست
حسن وزیری دادستان عمومی و انقلاب تربتجام به خبرنگار گفت: پایین بودن کیفیت نان در این شهرستان موضوع تازهای نیست و این موضوع گلایههای شهروندان این منطقه را به همراه داشته است.
وی تصریح کرد: کارگروه آرد و نان باید بازدیدهای میدانی خود را افزایش دهد و در این ارتباط سازوکار مناسب برای ارتقای کیفیت نان در سطح شهرستان از سوی نهادهای متولی گرفته شود.
دادستان تربتجام با بیان اینکه کم فروشی و عرضه نان بی کیفیت به مردم به هیچ وجه قابل پذیرش نیست تأکید کرد: با هر گونه کم فروشی، عدم رعایت بهداشت محیط، پایین بودن کیفیت پخت نان و عدم نوبت دهی از سوی واحدهای نانوایی برخورد وبه شکایتهای مردمی از این واحدها رسیدگی خواهد شد.
وزیری خاطر نشان کرد: وظیفه مدعی العموم حفظ حقوق عامه است و کما فی السابق با تمام توان نسبت به خدمت رسانی به مردم شریف تربت جام حضور میدانی دارد و با متخلف هیچ گونه مماشاتی وجود نخواهد داشت.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
- الحاق ۱۸۸ هکتار زمین به مسکن ملی کاشمر
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
آخرین اخبار
- کشف ۲ تنی کالای اساسی احتکاری در تربتجام
- خطای محاسباتی، جهنّم را بر شما میگشاید
- کشف ۱۰۰ حلب روغن نباتی در گناباد
- هيچ کمبودی در کالای اساسی گناباد مشاهده نشد
- عروج شهید متین صفائیان با رؤیای خلبانی
- اسرائیل در زیر ضربات جمهوری اسلامی ازپا درآمد
- مراسم تشییع پیکر شهید مهدی حجتپناه در سبزوار
- شالاندازی در نیشابور، آمادهسازی دلها برای محرم
- تحقیر آمریکا در نگاه امام خمینی(ره)
- آیه ۱۲ سوره مبارکه توبه
- مشاهده بیشتر